Оферта номер: 228919

ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА!!! Белите нощи и Алените платна в Санкт Петербург

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Санкт Петербург и Екскурзии в Русия.

ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА!!! Белите нощи и Алените платна в Санкт Петербург
от 2409 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
-самолетен билет за полет Бургас - Санкт Петербург - Бургас на Аерофлот, с включен багаж до 23 кг.;
-летищни такси - 120 евро (196 лв.) към 10.01.2019 г. (цената подлежи на препотвърждение при издаване на сам. билет);
-трансфери летище „Пулково” – хотел – летище „Пулково”;
-6 нощувки със закуски в хотел „Moсква” 4* в Санкт Петербург;
-описаните в програмата екскурзии;
-слушалки по време на екскурзоводната програма;
-екскурзоводски услуги на български език;
-входни билети за музеите;
-транспорт по програмата;
-Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗАД "Армеец" (с доплащане за лица над 70 г.);
-водач от агенцията по време на цялото пътуване.
Цената не включва
-Такса за полагане на виза за Русия и виза – 125.00 лева (нормална тарифа – 10 календарни дни) (За получаване на входна виза за Русия е необходимо е да се представят задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на пътуване, 1 цветна снимка, попълнен от туриста формуляр/визова анкета от Консулството);
-Нощен тур „Белите нощи с вдигане на мостовете” - 55 евро на човек;
-Възможност за посещение на балетно представление в Мариински театър в Санкт Петербург –информация се дава три месеца преди датата на отпътуване и цената зависи от спектакъла;
-Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 85 години – 2.00 лв./ден;
-Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 4000 евро за лица нa 86 и повече години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
-Разходи от личен характер.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================


МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!!!


Санкт Петербург е известен още като Градът на белите нощи и Венеция на Севера заради дворцово подредените си водни пътища. Той успява да избегне нахлуването на сталинисткия архитектурен стил, а грандиозните останки от царските времена си стоят непокътнати. Изваян от островчета и от криволичещата река Нева, градът е перспектива с геометрична елегантност. Дивата, бързо течаща река Нева, прехвърлена от украсените мостове, минава през града на най-зрелищната архитектура. Историята блика от всяка стена, а цветовете и величието на сградите не могат да бъдат описани. Сътвореният от Петър I Велики „Прозорец към Европа”, който е свидетел на революцията, променила света, си възвръща имперския блясък. В историческото му сърце се разкриват грандиозни дворци, удивителни музеи и зрелищни църкви. Музиката, изкуството и литературата пък са в неговата душа. Санкт Петербург пленява с бароковите си дворци, пастелно боядисаните фасади, широките булеварди, мостовете и извитите канали. Петкилометровата главна улица "Невски проспект" е пълна с кафенета и магазини, вместени между дворците по брега на Нева. Зимният дворец, със своите 1057 стаи и 117 стълбища, е само една от шестте великолепни сгради, които оформят Националния музей "Ермитаж".

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
19.06.2019 г.

Излитане в 22:30 часа от Бургас за Санкт Петербург с полет на Аерофлот. Кацане на летище "Пулково" в 01:30 часа на 20.06.2019 г. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:
20.06.2019 г.

Закуска. Среща на рецепцията на хотела с местен екскурзовод.
Очаква ни автобусна обзорна екскурзия в Санкт Петербург. Ще видим Невския проспект, Стрелката на Василиевкия остров, Марсово поле, Площадът на декабристите, Исакиевския площад, Дворцовия площад и главните символи на града: Адмиралтейството, Медния конник, крайцера «Аврора». По обед ще посетим Петропалволвската крепост и църквата към нея – Петропавловския събор. Изградена след 1703 г. на остров Заячий по идея на цар Петър I и военния инженер Жозеф Гаспар Ламбер дьо Герен, Петропавловската крепост се превръща в ядрото на новостроящата се столица на Русия. До превръщането ? в музей през 1924 г., крепостта се използва най-вече като затвор.
Връщане в хотела. Свободно време.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
21.06.2019 г.

Закуска. Среща на рецепцията на хотела с местен екскурзовод.
Този ден е отделен за среща с храмовете на Санкт Петербург. Ще видим Казанския събор, църквата „Възнесение Христово”, Исакиевския събор.
Исакиевски събор е проектиран през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд. Официално е завършен през 1858 г. ("събор" в руския език означава катедрален храм на град или манастир в Русия). Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Това на практика се осъществява. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в неин символ. Посетителите на храма имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург. След създаването си, Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия.
Храм „Възнесение Христово” или ”Спас крови” е издигнат на мястото, където през 1881 г. е бил ранен руският император Александър II. Със своите ярки цветове, красиви мозайки и завити куполи църквата се е превърнала в един от символите на Града край Нева. Сградата е впечатляваща смесица от традиционна руска православна архитектура и тази от Ярославъл.
Казанския събор е православен храм, който се намира на Невски проспект. Един от най-големите храмове в Санкт Петербург е построен през 1811 г. След войната с Наполеон тук са донесени спечелените трофеи – военни знамена и щандарти (лични флагове на владетелите), ключове от превзетите градове, маршалският жезъл на френския пълководец Луи Никола Даву.
Връщане в хотела. Свободно време.
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
22.06.2019 г.

Закуска. Среща на рецепцията на хотела с екскурзовода.
Отпътуване за Царское село. Предстои ни екскурзия в Царскоe село (гр. Пушкин), което се намира край Санкт Петербург - лятната парадна императорска резиденция. За цялата си история Царское село е било център на великата империя, в който се решавали политическите съдбини на Русия и Европа, и уникален паметник на архитектурата, за украсяването на който били привлечени най-добрите художници от цял свят.
Царское село още е и литературната Мека за писателите, поетите и мислителите на Русия. Царское село е преживяло години на разрушения и възстановяване, като и до днес то възхищава всеки, който е посетил това място.
Около обяд ще посетим Екатерининския дворец – който се намира в Царское село. Строителството на двореца е започнало през 1717 г. по поръчка на Петър Велики като подарък за неговата втора съпруга Екатерина I и в първоначалния си вид е представлявал скромна двуетажна постройка. Своето неповторимо величие Екатерининския дворец дължи на императрица Елизабет, която е дъщеря на Екатерина I и Петър Велики. Императрицата е била запленена от неповторимата атмосфера на Царское село и решава, че именно там ще бъде нейната главна лятна резиденция. Ще имаме възможност да видим точно копие на Кехлибарената стая, открито от Владимир Путин през 2003 г. Събитието беше акцент в празненствата по случай 300 години от основаването на града. Екип от най-добрите реставратори започва работата си през 1979 г., използвайки автентични снимки и рисунки на помещението. Те пресъздават до сантиметър цялостния дизайн на стаята. По-малко копие на Кехлибарената стая има и на друго място - в Клайнмахнов, близо до Берлин.
Връщане в хотела. Свободно време.

Вечерта, по желание, можете да присъствате на традиционния вече половин век (с известно прекъсване) празник на зрелостниците, завършващи средното си образование в Санкт Петербург – „Алые паруса” или „Алените платна”. Този празник се отбелязва в най-близката до най-светлата от Белите нощи събота през месец юни. Събитието протича на два етапа голям концерт на Дворцовия площад и грандиозно пиротехническо музикално мултимедийно шоу по река Нева, което започва 40 минути след полунощ. В „главната роля” е Корабът с алените платна, който величествено плава по древната река и приветства съзряването на новото поколение. Самото представление е един невероятен синхрон на звук и светлина.
Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
23.06.2019 г.

Закуска. Среща на рецепцията на хотела с екскурзовод.
Този ден ни очаква екскурзия до Юсуповския дворец с посещение на експозицията "Убийството на Распутин". Юсуповският дворец е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в., исторически и културен паметник от федерално значение, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор.
Следва посещение на Ермитажа. Най-големият музей в Русия се разгръща на колосално пространство, излагайки своята фасада в коринтски стил в продължение на два километра. Началото е през 1764 г. като частна колекция на Екатерина II (1729-1796 г.). Открит е за посещения през 1852 г. В Ермитажа се намират богати колекции от паметници на Древногръцката, Античната и Средновековната култури, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия и на руската култура на VI-XIX век.
Връщане в хотела. Свободно време.
Вечерта, по желание, срещу допълнително заплащане - Нощен тур "Белите нощи с вдигане на мостовете" с корабче по каналите на Санкт Петербург и река Нева (продължителност - час и половина). Не пропускайте традиционния подпис на Белите нощи. Насладете се на този неповторим спектакъл с вдигане на масивните мостове на река Нева, съчетан с уникалните цветове на бисерното сияние по време на Белите нощи!
Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН
24.06.2019 г.

Закуска. Среща на рецепцията на хотела с екскурзовод.
Отпътуване за Петерхоф. Транспорт – микробус. Очаква ни екскурзия “По стария Петерхофски път”. Петродворец, наречен още Петерхоф палас, е разположен на 30 км от Санкт Петербург върху естествена тераса с изглед към Балтийско море. Представлява огромен комплекс от дворцови постройки и невероятно красиви градини. Идеята за построяването му е на Петър Първи, който е бил запленен от красотата на Версайския дворец и е искал на всяка цена да построи свой дворец, който да съперничи по блясък и разкош на френския си първообраз. Владетелят го е използвал като лятна резиденция. Дворецът е едно доказателство за разточителството, в което са живеели царските особи в Санкт Петербург. Екскурзия по Нижни парк.
Връщане в хотела след края на екскурзията.
Свободно време. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН:
25.06.2019 г.

Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите до 12:00 часа.
Трансфер до летище "Пулково" за полет Аерофлот в 18:05 часа до Бургас. Пристигане в Бургас в 21:30 часа.


Забележка: Допълнителните мероприятия се записват и заплащат в деня на пристигане в Санкт Петербург
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
ВЪЛШЕБНА ЕСЕН В САНКТ ПЕТЕРБУРГ
от 1479 €
ВЪЛШЕБНА ЕСЕН В САНКТ ПЕТЕРБУРГ
6 нощувки
Самолет
Санкт Петербург
Транспорт - Санкт Петербург Заведения - Санкт Петербург Хотели - Санкт Петербург Пазаруване - Санкт Петербург Събития - Санкт Петербург Забележителности - Санкт Петербург
Празникът на Санкт Петербург - градът, построен върху блато
Мандроги: приказното дървено руско село
Музей на Фаберже - скъпоценни камъни във форма на яйце