Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Звездите на Русия: Москва и Санкт Петербург - от София!

Номер на оферта

/

188597

Дати & цени

10 август 2024 г. - Цена от 3398 лв.

Цената включва

•Самолетен билет София – Санкт Петербург с АК Турски авиолинии
• Самолетен билет Москва - София с АК Турски авиолинии
• Летищни такси за самолетните билети
• Чекиран багаж до 23 кг., ръчен багаж до 10 кг.
• 4 нощувки със закуски в хотел 3* в Санкт Петербург
• 3 вечери в хотела в Санкт Петербург
• Пътуване с високоскоростен влак „Сапсан“ от Санкт Петербург до Москва
• 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Москва
• 3 вечери в Москва
• Трансфери на място с автобус летище - хотел - летище;
• Туристическа обиколка на Москва с екскурзовод на български език
• Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език
• Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали с екскурзовод на български език
• Туристическа обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език
• Посещение на Петропавловската крепост с екскурзовод на български език
• Посещение на Петерхоф с екскурзовод на български език
• Екскурзия до Царско село с екскурзовод на български език
• Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език
• Екскурзоводско обслужване / водач на български език по време на пътуването;
• Входни такси на посещаваните по програмата обекти
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 30 000 евро, ЗАД „Армеец“.

Цената не включва

• Всичко неописано в „Цената включва“
• Обяди
• Виза –128 лв.
• Виза съпорт – 80 лв.
• Разходи от личен характер;
• Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел
• Застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация обадете се в офиса ни.

Програма на пътуването

Звездите на Русия: Москва и Санкт Петербург

Маршрут: СофияСанкт ПетербургМосква - София

8 дни / 7 нощувки

ДАТА: 10.08.2024

ЦЕНА на човек в двойна стая: 3398 лв.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА:

1 Ден : СофияСанкт Петербург
Излитане от Аерогара София с полет през Истанбул до Санкт Петербург. Кацане на летище Пулково в 00.05ч. след полунощ. Посрещане и трансфер до хотел 3* в Санкт Петербург. Нощувка.
2 Ден: Санкт Петербург - Исаакиевски събор - Спас на Крови
Закуска. Автобусна обзорна обиколка на Санкт Петербург:
Ще видим Историческия център с Медния конник, Лятната градина, Марсово поле, Троицкия мост, Музея на артилерията, Василевския остров, Дворцовия мост и Казански събор – един от най-големите православни храмове в града. Тук се пази светиня на руското православие - иконата на Казанската Богородица. Следва "Величието на руските църкви" - ще посетим емблематични за Русия и християнския свят църкви:
Исаакиевски събор – катедралата, проектирана през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд и официално завършена през 1858г. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в нейн символ. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия.
Спас на Крови - построена е на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. От там идва и името на църквата - "Църква на нашия спасител върху пролятата му кръв". Строителството й започва през 1883 г. по времето на Александър III и е завършена през 1907 г. по времето на Николай II; Следва посещение на Петропавловската крепост, построена от Петър І, където са погребани руските царе. Възможност за посещение на Музей Фаберже /допълнително заплащане/. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3 Ден : Ермитажа - Царско село - Екатерининския дворец
Закуска. Екскурзия до Ермитажа следобяд - най-величествения музей в света - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. Екскурзия до град Пушкин. Ще видите дворцовия ансамбъл Царско Село, бивша резиденция на руските императори, блестящ паметник на световната архитектура от 18 и 19 век. Ще посетим Екатерининския дворец с прочутата кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилио ни и мостове. Вечеря. Нощувка.
4 Ден: Петерхоф
Закуска. Екскурзия до Петерхоф - лятната резиденция на руските императори, построен с идеята да съперничи по пищност и красота на двореца във Версай. Ще се разходим в парка, ще видим уникалните фонтани и каскади, ще посетим Големия Дворец. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.
5 Ден: Санкт ПетербургМосква - ВДНХ
Закуска. Отпътуване за Москва с високоскоростния влак „Сапсан”. Пътуването продължава около 4 часа. Пристигане в руската столица. Посещение на ВДНХ - Изложение на постиженията на народното стопанство, където а огромна територия се разположени десетки павилиони, фонтани, езера, зони за отдих, кафенета и ресторанти. Обиколката започва от Централната алея. За 90 минути ще се запознаете с историята на Изложението от основаването му, любопитни факти за фонтаните „Дружба на народите“ и „Каменни цветя“, историята на павилионите на съветските републики, съвременното зониране и използване на Изложбеното пространство и много други.
Посещение на Модела на Москва. Моделът на московския павилион на изложение №1 в Русия беше отворен отново след обновяване на 1 ноември 2019 г. Актуализираният модел е с около 30% по-голям от своя предшественик. Това, което наистина отличава този московски модел, е невероятното ниво на детайлност на сградите и безупречно вярното възпроизвеждане на ландшафтни характеристики. 23 000 обекта в мащаб 1:400 обхващат площ от 429 кв.м. Свободно време. Трансфер до хотела в Москва. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
6 Ден: Москва City Tour – Третяковска Галеия
Закуска. Екскурзоводска програма на български език в руската столица - уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Москва е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. По време на обиколката ще видите основните забележителности в Москва - Червения площад, който заедно с Кремъл е включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО, катедралата Василий Блажени (с кръглите си брилянтно оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките, построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите, днес тя е едно от архитектурните чудеса на света), мавзолея на Ленин, храма на Христос Спасителя (построен в знак на благодарност към Бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко войната срещу Наполеон през 1812 г.), Новодевичи манастир (вероятно най-добре познатият манастир в Москва, построен през 1524 г. от принц Василий III в чест на победата при Смоленск, останал непокътнат от XVII век досега), Большой театър (най-влиятелната културна институция на Русия, процъфтяваща както при управлението на царете, така и на съветските държавни ръководители, чийто репертоар все още се състои предимно от руска класика) и други. Обяд в ресторант*.
Следобяд – посещение на Третяковската галерия. Това е най-значимия художествен музей в Русия, съхраняващ някои от най-големите и значими произведения на руското изобразително изкувство. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 Ден: Кремъл и Кремълските Катедрали
Закуска. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Построен е по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата „Успенски събор”, камбанарията „Иван Велики“, катедралата „Благовещенски събор”, катедралата „Архангел Михаил” и катедралата „Дванадесетте апостоли”. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Обяд*.
След обяд: посещение на Оръжейната палата /допълнително заплащане/: основана е по времето на Иван III под името Голямата хазна. Освен оръжия и снаряжение, тук се съхраняват императорската корона, троновете на руските царе, златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, каляски, военни трофеи, както и някои от световно известните яйца Фаберже. Яйцата на Фаберже са сред най-скъпите бижутерийни изделия в света. Те привличат погледа като магнит с царствената си осанка и сияние.
Свободно време в центъра на града. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.
8 Ден: Москва - София
Закуска. Трансфер до летище Внуково за полет с Турски авиолинии МоскваСофия в 12:30ч. Пристигане в София в 20:30.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

* Офертата важи при минимум 30 туриста
*При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
*Необходими документи – задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след връщането и виза. За деца под 18г пътуващи без един или двама родители- нотариално заверено пълномощно.
* Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите
* Поредността на провеждането на екскурзиите в програмата е примерна.
* Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
*Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел
*Необходими документи за руска виза: валиден международен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), актуална снимка паспортен формат
*Температури през юли 12? до + 25?
*Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни

Срокове и начин на плащане:
* Депозит - 35% при резервация
* Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване
*Плащането може да се извърши в брой в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или по банков път или при оторизираните му агенти.

Срокове за анулации и неустойки:
* от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от внесения депозит.
*от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
* под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
*Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
*застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Москва

Избрани оферти