Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Москва и Санкт-Петербург през Белите нощи

Номер на оферта

/

237456

Дати & цени

07 юни 2024 - 16 юни 2024 г. - Цена от 3090 лв.

Цената включва

самолетен билет София— Москва Санкт-Петербург - София с включени летищни такси към 29.02.24. , салонен багаж до 8 кг и чекиран куфар до 30 кг
4 нощувки в двойни стаи Комфорт със закуски в хотел Космос 3* https://www.hotelcosmos.ru/eng или подобен
5 нощувки в двойни стаи със закуски в хотел Катерин Арт 4* https://catherinearthotel.com/ в историческия център на С/Петербург или подобен
всички трансфери включени в програмата
билет за втора класа на скоростния влак Сапсан Москва-Санкт Петербург
автобусен обиколен тур на Москва с екскурзовод на български
екскурзия на територията на Кремъл с входни такси и екскурзовод на български
екурзия по територията на Коломенское с екскурзовод на български
автобусен обиколен тур на Санкт-Петербург с екскурзовод на български
автобусна екскурзия до Павловск и Царско село с посещение на Павловския и Екатерининския дворец с кехлибарената стая и парковете на Павловск и Царско село /Екатеринински, Александровски и китайски/ с входни такси и екскурзовод на български
посещение на Ермитажа с екскурзовод на български с включени входни такси
всички допълнителни турове с представител на фирмата без входни такси и билети за гр.транспорт
индивидуални слушалки
мед. застраховка с покритие 30000 EUR
водач от фирма

Цената не включва

градски такси- 750 руб /ок 15 лв/
доплащане за единична стая – 495.00 лв
виза – 110.00 лв към 29.02.24., Туроператорът съдейства на туристите за получаване на виза; стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 актуална цветна снимка на бял фон 3.5х4.5 см с актуалност 6 месеца.
Разходка с корабче по Москва река – 1200 руб /ок 24 лв/
входните билети при посещение на туристическите обекти и музеи по желание.
Билети за градски транспорт в Москва 500 руб /ок.10 лв/
Билет в Храм Василий Блажени 1000 руб /ок 20 лв/
Билет за Третяковска галерия 700 руб /ок 15 лв/
Билет за посещение на панорамната площадка в Москва Сити с дегустация на руски сладолед 2390 руб /ок 48 лв/
Билети за градския транспорт в Санкт-Петербург 1000 руб /ок 20 лв/
Билети за парка в Оранинебаум 300 руб /ок 6 лв/
Билети за Китайския дворец на Оранинебаум 500 руб /ок.10 лв/
Билети за парка в Петродворец 1200 руб /ок 24 лв/
Билет за влакче в парка Александрия 400 руб /ок 8 лв/
Билет за корабче в Санкт-Петербург 1300 руб /ок.26 лв/
Билет за Исакиевската катедрала 450 руб /ок 9 лв/
Билет за Спас на крови 450 руб /ок. 9 лв/
Билет за Руския музей 550 руб /ок.11 лв/
Билет за кораб Метеор 1600 руб /ок 32 лв/
лични разходи
доплащане за застраховка за туристи над 65 години – 20.00 лв
доплащане за застраховка за туристи над 72 години – 35.00 лв
Туроператорът предлага на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват по здравословни проблеми. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Програма на пътуването

1 ден /07.06.24/ пт. – Отпътуване през Истанбул за Москва от Аерогара София-терминал 2 в 09:25 ч. Пристигане в Москва в 18:00 ч..Трансфер до хотела. Настаняване в хотел “Космос” 3*http://www.hotelcosmos.ru/. Разходка из парка на ВДНХ, създаден през 1939 г. на 325 хектара за да покаже постиженията на индустрията, на науката и икономиката на съветските републики. Паркът и днес е привлекателен със зелените си площи, великолепни фонтани, алеи с красивите цветя, музея на космонавтиката, разнообразието от архитектурни стилове и исторически павилиони — символи на бившите републики на СССР. Нощувка

2 ден /08.06.24/ сб. – Закуска. В 9.30 ч обзорна автобусна екскурзия: Червения площад, Храма на Христос Спасител, Новодевичия манастир, Поклонния хълм с паметника на победата, Триумфалната арка, Панорамата “Бородинска битка”, МГУ “М.В.Ломоносов”, Воробьовие гори, паметника на “Кирил и Методий”, Булевардния ринг и др. Продължаваме с посещение на Кремъл с архитектурния ансамбъл „Храмов Площад”(входът в Кремъл включва разглеждане на храмовете Успенски, Архангелски, Благовещенски, църквата „Ризоположения”, Патриаршията, изложбите в камбанарията на Успенския храм и в Одностолпната палата). Свободно време. С представителя на фирмата ще посетите ЦУМ и Парк Зарядие. Ще има време за посещение на катедралата Василий Блажени (с кръглите си брилянтно оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките, построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите, днес тя е едно от архитектурните чудеса на света). Връщаме се в хотела с метро. Нощувка.

3 ден /09.06.24/нед – Закуска. Свободен ден. Има възможност с представителя на фирмата да направите разходка с корабче по Москва река. След това ще посетим Москва Сити - съвременен бизнес център на Москва с множество небостъргачи. Можете да изпиете едно кафе или да обядвате , наслаждавайки се на панорамата на Москва в ресторанта на 86-и етаж или да посетите панорамната площадка с местен екскурзовод. На по-ниските етажи е разположен един от най-големите МОЛ на Москва. За тези които желаят да посетят Третяковската галерия с градския транспорт ще се предвижим до музея. Третяковската галерия – с изключително богата колекция, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден /10.06.24/ пн – Закуска. Екскурзия в Коломенское. В 9.30 ч с метро се придвижваме до Коломенское - музей на открито , в които са изложени архитектурни образци на дървени постройки от различни области на Русия. В залесената местност , където преди се издигал дървеният дворец на цар Алексей, ще видите сибирска затворническа кула от ХVІІ в. Отбранителна кула от Бяло море и фабрика за медовина от селцето Преображенское. Една от най-атрактивните постройки е автентичната дървена къща от Архангелское, в която Петър Велики е живял при изграждането на руската флота. Тя е преместена тук през 1934г.. Свободно време. Има възможност за разходка в центъра на Москва : Тверской булевард , Арбат, Музей-квартира на Булгаков , Патриаршее езерце , Малая Бронная. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден /11.06.24/ вт. – Закуска сух пакет. Ранен трансфер до ж/п гара. Отпътуване за Санкт-Петербург с високоскоростен влак Сапсан /3.50 ч/. Пристигане в Санкт-Петербург. Обзорна екскурзия с автобус: разглеждане центъра на Петербург – Невския проспект, Площада на Изкуството, храма „Спас на крови”, Дворцовия площад, Адмиралтейството, площада на Декабристите, Паметника на Петър I, “Исакиевската катедрала” и “Казанската катедрала”, Стрелката на Василиевски остров , Петропавловската крепост, Дворцовата крайбрежна улица до Дворцовия площад. Настаняване в хотел Катерин Арт 4* в историческия център на Петербург. Свободно време. Нощувка

6 ден /12.06.24/ ср. – Закуска. Автобусна екскурзия до Павловск и Царско Село /Пушкин/. Павловск - за историята на това място са писани стотици книги и научни изследвания, като броят на забележителностите е изключително голям. Летният дворец на руския император Павел Първи, разположен едва на 20 км южно от Санкт Петербург, е известен на целия свят благодарение на необикновената си красота. Всеки ъгъл от Павловския парк и всеки сантиметър от интериора на двореца са щателно обмислени от най-добрите изкуствоведи. След това отпътуваме за Царско село. Следва посещение на Екатерининския дворец /с Кехлибарената стая/, Екатериненски и Александровски паркове. В късния следобед връщане в Петербург. Свободно време. Има възможност да посетите служба в Казанската катедрала известна още като катедралата на Дева Мария от Казан. Нощувка.

7 ден /13.06.24/ чт. - Закуска. Свободен ден. Има възможност за разходка с кораб по Нева и Финския залив между северните острови на Санкт-Петербург. Свободно време за посещение на Руския музей на руското изобразително изкуство , Исакиевската катедрала, Спас на крови, Лятната градина, Марсовото поле. Има възможност за посещение на балет или опера, или концерт на орган. Нощувка.

8 ден /14.06.24./ пт - Закуска. Свободен ден. Има възможност с представител на фирмата да посетите парковете и дворците на Ораниенбаум и Петерхоф. В 9.30 ч тръгваме с влак до Ораниенбаум. Ораниенбаум (Oranienbaum) представлява дворцово-парков ансамбъл на руското императорско семейство, който се намира в руския град Ломоносов край Санкт-Петербург. В превод от немски Ораниенбаум означава портокалово дърво. Архитектурният ансамбъл дава възможност на туристите да разгледат дворци от осемнадесети век и красивите паркове към тях. Местността, където се намира Ораниенбаум, е била подарена на руския княз Меншиков от Петър Първи . След това с автобус се предвижваме до Петерхоф /Петродворец/ - «Руския Версай». Ще имаме време да разгледаме горния и долния паркове на Петродвореца, да се повозим с туристическо влакче до парка Александрия. Връщаме се в Петербург с влак или с кораб «Метеор» във финския залив.

9 ден /15.06.24/ сб - Закуска. Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български. Свободно време. Вечерта в 24.00 ч. можете да отидете на брега на Нева, да се насладите на Белите нощи и да видите как се разтварят мостовете. Нощувка.

10 ден /16.06.24/ нд - Закуска /сух пакет/. В 03:00 ч трансфер до летището. Отпътуване за България през Истанбул в 05:45 , пристигане в София в 14:55.

Минимален брой туристи - 10 чов.

Условия за резервация:
1200.00 лв. депозит при записване
Доплащане до 20.04.2024.

Полетно разписание :
TK1028 Sofia 09:25 Moscow 18:00

TK 406 St.Petersburg 05:45 Sofia 14:55

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на провеждане на екскурзиите по програмата и не носи отговорност за промяна на цените на входните билети в туристическите обекти при свободно посещение. Не носи отговорност при промяна в разписанието от авиокомпанията.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Москва

Избрани оферти