Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сибиу

Букурещ, Пелеш, Сигишоара, Сибиу от Варна, Шумен и Русе. Потвърдена 24.05.18

Номер на оферта

/

224593

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
- 3 нощувки със закуски / 1 в района на Синая или Предеал ; 2 нощ. В Сибиу / в хотели 3 *
- Медицинска застраховка за лица до 65 год.
- Екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя на български език
- Всички пътни такси
- Разглеждане на замъка "Пелеш" и Синайския манастир
Разглеждане на Сибиу
- Посещение на манастира Куртя ди Арджеш
- Посещение на Сигишоара с туристическа програма

Цената не включва

• Екскурзия до замъка Корвин в Хунедоара , Алба Юлия и най- голямата солна мина в Европа – 20 лв /без включени входни такси за обектите /
• Входните такси за посещаваните обекти
• Разходи от личен характер
Допълнителна информация:
• медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица 70-79.99 год. – доплащане 6.00 лв.;лица 80 и повече години не се застраховат;
Входни такси.Ориентировъчни цени :
• замъка “Пелеш” – 30 леи, пенсионери 15 леи, деца и студенти - 7.5 леи;
• Входна такса за Синайски манастир: възрастни - 5 леи, деца, студенти, пенсионери - 2 леи;
• Входна такса за замъка Корвин в Хунедоара – 30 леи възрастни ; 10 леи пенсионери ; Деца и студенти – 5 леи ; доплащане при желание за снимки – 5 леи.
• Входна такса за солна мина – 30 леи възрастни ; 15 леи пенсионери, деца и ученици

Програма на пътуването

Букурещ – Замъка Пелеш – СигишоараСибиу – Солна мина – замъка Корвин в Хунедоара – манастира в Куртя ди Арджеш

Отпътуване от Варна- Шумен-Разград-Русе
Отпътуване от * Добрич при мин.12 човека

3 нощувки със закуски

Дати: 02.08.2018

Цена на човек в двойна стая:
от гр.Варна - 255 лв./ гр. Шумен/Разград - 245 лв./ гр.Русе - 235 лв.

Програма

1 ДЕН / ВарнаБукурещ – замъка Пелеш – Синайски манастир
Отпътуване от Варна от ул.Антим I в 05:00 ч. Отпътуване от Шумен в 06:00 ч. Отпътуване от Разград в 07:00 ч. Отпътуване от Русе 08:00 ч.

Преминаване на на българо – румънската граница през Дунав мост. Пристигане в Букурещ около 11:00ч. Наричат Букурещ „най-добре пазената тайна на Европа”. Румънска легенда разказва, че градът е основан на бреговете на река Дъмбовица от хайдутина Букур, чието име означава „радост”. Ресторанти, барове, художествени галерии и музеи изникват на всеки ъгъл. И до днес “малкият Париж” е една от бързо развиващите се дестинации в Европа и винаги ще има с какво да ви изненада. Транзитно преминаване през града в посока Синая и Двореца “Пелеш” – един от най-карсивите и напълно запазени дворци в Европа. Дворецът е издигнат между 1873 г. и 1881 г. като лятна резиденция за първия румънския крал Карол I и неговата съпруга кралица Елизабета. Привлича вниманието с еклектичната си архитектура, красивите градински тераси, украсени със статуи и фонтани. Разглеждане на основната част на Двореца – приемните зали. Посещение на Синайския манастир. Михаил Кантакузин решава да построи манастира след поклонническото му пътуване до планината Синай в Египет. Сградата е проектирана да служи едновременно като манастир и като укрепена крепост по пътя, свързващ Брашов и Плоещ. Първоначалният замисъл на благородника е в манастира да живеят 12 монаси – по подобие на 12-те Апостоли. Постепенно тази цифра се увеличава. През 1735 – 1739 г. манастирът Синая е разрушен от турците. В манастирския музей се пазят първата Библия, преведена на румънски и отпечатана в Букурещ през 1688 г., колекция от икони, епитафия (надгробен надпис), избродирана в самия край на XIX в. В късния следобед настаняване в хотел в Синая или Предеял. Нощувка.

2 ДЕН СигишоараСибиу
Закуска. Около 08:30 ч. отпътуване за Сигишоара. Пристигане около обяд. Крепостта Сигишоара прилича на декор на рицарски филми и е една от малкото обитаеми крепости в Европа, включена в списъка ЮНЕСКО. На територията на крепостта се разглеждат Часовниковата кула с височина 64 м, родната къща на Влад Цепеш Дракула, Флорентинската къща, Покритата стълба от 1642 г., която води към Немското гробище и Църквата на хълма, построена в готически стил с уникална подземна крипта. След пешеходната разходка из Крепостта ще имате свободно време за самостоятелно разглеждане за да се потопите в невероятната средновековна атмосфера на крепостта, да пиете кафе или да обядвате. Ранния следобед отпътуване за Сибиу. Град изпълнен с история, романтика и красота в сърцето на Румъния. От историческа гледна точка Сибиу е бил пръв в много неща, за Румъния най-вече: първи театър в Румъния, първа болница, първа аптека, първа фабрика за хартия, първата книга на румънски език е отпечатана тук, първи музей, първи зоопарк, първо използване на електричество в Румъния. Вечерта настаняване в хотел в Сибиу. Нощувка.

3 ДЕН Хунедоара – Алба Юлия – Солна мина

Закуска. Свободно време в Сибиу или * По-желание екскурзия до Замъка Корвин в Хунедоара. Един от най красивите и впечатляващи дворцови комплекси в Европа, който до 1918 г. е бил част от Австро – Унгарската империя. Историята на замъка започва с построяването му от фамилията Анжу през 1320г. По късно в тъмниците на замъка е лежал седем години Влад Цепеш Дракула, заловен от Матиас Корвин при опит за нападение срещу турците в Трансилвания. Дракула е известен със жестокостта си, като в затворническата си килия любимото му занимание е било да обезглавява мишки и да набучва главите им на малки колчета, същото което е обичал да прави и с хората. Внушителните размери, както и архитектурните красоти на замъка го нареждат сред най-ценните паметници на средновековното изкуство, като пример за изключително сполучлива смесица от архитектурни стилове, като готически, Ренесанс и Рококо. Преминаване през град Алба Юлия. Името на града се превежда като Белия Юлий, като се има предвид неговия основател – унгарския благородник Гюла (Юлий) от Х в. Градът е бил столица Трансилвания от 1541 до 1690 г. В този град на 1 декември 1918 г. е родена съвременната румънска държава. Най-посещаваните забележителности на града са Крепостта Алба Каролина и намиращите се в близост Църквата за коронации и Католическата катедрала Св.Архангел Михаил, в която е погребан Ян Хуниади и където е саркофага с тленните му останки.Катедралата е на повече от 1000 год. и приютява гробовете също на кралица Изабел и Йоан Зигмунд, първия принц на Трансилвания.Кратка разходка. Отпътуване за Салина Турда – бивша солна мина, превърната в уникално място със стени, покрити с кристали в преливащи се нюанси. Да се спуснеш в солната мина е като да слезеш до центъра на земята. В една от залите въздухът и солните изпарения са доказано лечебни. В друга от залите може да се види уред „кривак“- задвижвана от коне система за пренасяне на солта от долните нива на мината нагоре. Тук е и Залата на ехото и Стълбата на богатите. Разглеждане на мината и отпътуване за Надвечер връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН Сибиу – Куртя ди Арджеш – България
Закуска. Разглеждане на град Сибиу – Крепостните стени, Големия площад, Малкия площад с Моста на лъжите, Католическата църква „Света Троица”, Протестантската църква, най-старата в Румъния Картинна галерия Брукентал (отвън), Кулата на съвета, Католическата църква „Света Троица“. Време за самостоятелна разходка по площадките, фотосесия или разглеждане на Картинната галерия Брукентал (по желане). Отпътуване за град Куртя ди Арджеш – съвсем малко градче, резиденция на влашки епископи и крале, което за кратко време през 14 в. е столица на Влашко. Главата му забележителност е великолепния влашки манастир основан от Раду Негру или Нягое I Басараб. Сградите на манастира са построени от българския майстор Манол. Архитектурното влияние на църквата е източно, именно този факт прави сградата уникална в Румъния. Златните вътрешни стенописи са сравнително нови, тъй като са рисувани по време на реставрацията след опустошително земетресение от 10 век. В манастира са погребани Нягое I Басараб, румънските крале и кралици Карол I и Елисавета, Фердинанд и Мария, а също и Анна Бурбон-Пармска. В църквата „Св. Николай“ са положени мощите на Св.Филотеа Търновска. Преподобна Филотея е светица и отшелница, чиито мощи след отшелническата и смърт се оказват нетленни. След разглеждане на манастира отпътуване за България. Пристигане в съответния град късно вечерта.

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Сибиу |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Сибиу |  Уикенд почивка - Румъния |  Уикенд почивка - Сибиу

Избрани оферти