Начало / Екскурзии / Екскурзии - Милано

Да закрием лятото на чаша ароматно кафе в Милано

Номер на оферта

/

229819

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет Варна – Милано /летище Бергамо/– Варна с вкл. ръчен багаж с размери 40х30х20см;
- 3 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел /или подобен/;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;

Цената не включва

- Куфар за чекиране до 1/20кг/32кг – подлежи на препотвърждение при резервация;
- Трансфери летище – хотел – летище: с shuttle по график от летище до центъра на Милано –около 10 евро за двете посоки или индивидуален летище –хотел – летище на запитване според броя желаещи;
- Екскурзии по желание;
- Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г;
- Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
- Допълнително се заплаща и приоритетно качване на борда, което позволява малка ръчна чанта и ръчен багаж до 10кг с р/ри 55х40х23см.

Програма на пътуването

Да закрием лятото на чаша ароматно кафе в Милано, с директен полет от ВАРНА

28 септември -01октомври 2019

Индивидуална програма

Милано е уникален със своята атмосфера, богата история и великолепна архитектура.

Впечатляващата Миланска катедрала, аристократичната опера „Ла Скала“ са само част от архитектурните забележителности на града... А за почитателите на модата са на разположение многобройни шопинг центрове. А само на около час път северно от Милано сред живописна природа е разположено известното езеро – Комо, прекрасно съчетание на средиземноморската зеленина и планинската красота на Алпите.



На човек - на база нощувка със закуска с полет от Варна

Хотели в град Милано: На човек в двойна стая
Хотел кат.3*Ibis Milano Centro - широк център от 399 евро/ 780- лева

https://www.accorhotels.com/gb/hotel-0933-ibis-milano-centro/index.shtml#section-rooms



Хотел кат. 4* Doria Grand - в близост до Централна Гара от 429 евро/840 - лева

https://www.doriagrandhotel.it/gallery/


Хотел 4*Sanpi Milano – бутиков хотел в широк център от 429 евро/840- лева

https://hotelsanpimilano.it/gallery/




Цената включва:

Самолетен билет ВарнаМилано /летище Бергамо/– Варна с вкл. ръчен багаж с размери 40х30х20см;
3 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел /или подобен/;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;


Цената НЕ включва:

Куфар за чекиране до 1/20кг/32кг – подлежи на препотвърждение при резервация;
Трансфери летище – хотел – летище: с shuttle по график от летище до центъра на Милано –около 10 евро за двете посоки или индивидуален летище –хотел – летище на запитване според броя желаещи;
Екскурзии по желание;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г;
Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
Допълнително се заплаща и приоритетно качване на борда, което позволява малка ръчна чанта и ръчен багаж до 10кг с р/ри 55х40х23см.




Полети с Wizz Air:



Варна-Милано/Бергамо VAR BGY 1300 1425

Милано/Бергамо-Варна BGY VAR 1455 1815



Примерни хотели:



Хотел 3* Ibis Milano Centro – модерен хотел, разположен в широк център, със семпло, но елегантно обзаведени стаи, с безплатен Wi-Fi, телевизор със сателитни програми; климатик и отделен санитарен възел.



Хотел 4* Sanpi Milano - прекрасен бутиков хотел, разположен в сърцето на оживения квартал Порта Венеция и Корсо Буенос Айрес, на около 20мин.пеша до Площада Дуомо. Обзаведен в изискан италиански стил, хотела е реставриран дворец от деветнадесети век с красива вътрешна градина, автентичен градски оазис, далеч от градския трафик. Това е идеалното място за чаша изискано италианско вино или коктейл. Градината е зона за пушачи. Стаите са елегантно, стилно обзаведени с изглед към вътрешния двор, уютни и удобни.



Хотел 4* Doria Grand -.по-високо категориен хотел също намиращ се в близост до централната жп гара на Милано. Метростанция Лорето е на ок.450 метра. Стаите за гости са обзаведени в класически стил и предлагат безплатен Wi-Fi, 26-инчов LCD телевизор със сателитни канали и Sky пакет, климатик и уютна мраморна баня.



Примерна програма:

Първи ден-28.09.2019:

Отпътуване от летище Варна в 13:00ч., кацане на летище Бергамо в 14:25ч.

Трансфер летище – хотел /около един час/ с обществен транспорт от летище Бергамо до Централна гара Милано.

При желание - индивидуален трансфер срещу допълнително заплащане според броя участници.

Настаняване в хотела и свободно време за разходка. Нощувка.



Втори ден-29.09.2019:

Закуска. Своб.време за самостоятелно разглеждане на града.

По желание 14.30 –Обиколка на Милано с посещение на стенописа „Тайната вечеря“ на Да Винчи

с екскурзовод на англ.език /срещу допълн.заплащане от 75,-евро/. Стартира се от Пиаца дел Дуомо с огромната катедрала в неоготически стил- "Дуомо", наречена чудото на Италия; продължава се към покритата галерия на Виктор Емануил II, чийто купол е във формата на кръст с остъклени тавани, където се намират най-известните и скъпи магазини, и заведения. Следва „Ла Скала“ - един от най-престижните световни оперни театри; замъкът "Сфорцеско", построен през 1368 г., за да защитава града; а през празнични месеци се превръща в уютно място с базари на открито. Посещение на църквата с включен вход за „Мария Де Ла Грацие“ със стенописа „Тайната вечеря“ на Да Винчи.



Трети ден-30.09.2019:

Закуска. Възможност за целодневна екскурзия до езерото Комо с гид на англ.език - цена от 85,-евро. Тръгва се в 08.30ч /продължителност около 12 часа/. Само на около час път северно от Милано сред живописна природа е разположено известното езеро – Комо и едноименния град, известен с производството на коприна. То е известна ваканционна дестинация за знаменитости от световен мащаб. Уникална възможност да се полюбувате на невероятните пейзажи и да се видят вили на световни личности по време на пътуването с корабчето до Беладжо. В красивото курортно градче Беладжо може да се разходите из калдъръмените улички с магазинчета и да изпиете чаша кафе или да хапнете в уютните заведения на брега.



Четвърти ден –01.10.2019:

Закуска и свободно време. Около обяд - трансфер с обществен транспорт /или индивидуален срещу допълнително заплащане/. В 14:55ч полет за Варна, кацане в 18:15ч.

Програмата е предварителна и може да претърпи актуализация.

* Екскурзиите – обиколка на Милано, целодневна екскурзия до Комо, могат да претърпят промени, поради промяна на графика.

При група от мин 10 души-можем да организираме екскурзиите с екскурзовод на бълг. език.



Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация!



Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на невъзвратим депозит в размер на мин. 50% от цената.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Милано |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Милано |  Оферти от Варна - Италия |  Оферти от Варна - Милано

Избрани оферти