Начало / Екскурзии / Екскурзии - Токио

Екскурзия Япония

Номер на оферта

/

201439

Дати & цени

Цената включва

самолетни билети София – Токио и Осака – София;
чекиран багаж до 23 кг;
ръчен до 8 кг;
летищни такси;
5 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Токио;
3 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Осака;
7 обяда в местни ресторанти;
билет за влак „Стрела” /стандартна класа/ по маршрут Токио-Осака;
трансфер на 1 куфар на човек от Токио до Осака
всички трансфери по маршрута;
екскурзоводско обслужване на английски със симултанен превод на български език от водача на групата;
входни такси за посещаваните туристически обекти - храма Асакуса, Императорския дворец - входът е безплатен, Токио Тауър (основната панорамна площадка), разходка с лодка по езерото Аши, лифта Комагатаке, храма Тошогу, храма Котокуин, Червеното хранилище, замъка Осака, храма Кинкаку-джи, храма Рьоан-джи, замъка Ниджо, храмовия комплекс Кийомидзу, будисткия храм Тодайджи, шинтоиското светилище Касуга Таиша;
водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 20 лв.;
Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Япония
Маршрут: София-Фуджи

Екскурзията е десетдневна и включва 5 нощувки със закуски в Токио и 3 нощувки със закуски в Осака, 7 обяда и богата екскурзоводска програма в Токио, Фуджи, Хаконе, Никко, Камакура, Йокохама, Киото, Нара и Осака. Настаняването е в хотели 3 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и билети за влака стрела Токио - Осака. Лети се с авиокомпания „Луфтханза“ през Мюнхен и/или Франкфурт. Вътрешните трансфери в Япония се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

1 ден
Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания „Луфтханза” в 12:50 ч. за Мюнхен. Кацане в Мюнхен в 13:35 ч. Полет за Токио в 15:25 ч. Нощен полет.

2 ден
Кацане на летището в Токио в 11:00 ч. Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

3 ден
Закуска. Панорамна обиколка на Токио. Посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио, считан за на най–старият храм в града. Разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на града. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. Разглеждане на търговска улица Гинза, известна като най-луксозната търговска улица за пазаруване, хранене и развлечения в Токио с множество магазини, бутици, художествени галерии, ресторанти, кафенета и нощни клубове. Обяд в местен ресторант. Следобед посещение на отворената за туристи част на Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на бившият замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. Кратка фото пауза. Посещение на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е една от най-високите телевизионни кули в света. Разглеждане на района Шинжуку - един от 23-те района на Токио, чието име се свързва главно с бизнес и търговия. Обиколката на Токио продължава с посещение на района Шибуя - един от най-колоритните и оживени квартали на Токио, наситен с места за пазаруване, хранене и забавления. Пешеходна разходка и посещение на статуята на Хачико, издигната в памет на кучето Хачико пред гара Шибуя. 18:00 ч. - трансфер до хотела в Токио. 18:30 ч. - пристигане в хотела. Нощувка.

4 ден
Закуска. Отпътуване за планината Фуджи с туристически автобус (Токио – Фуджи 150 км). Посещение на планината Фуджи и изкачване до нейната пета станция. Високата 3776 метра планина Фуджи, почитана от местните като свещена, е най-високата планина в Япония и действащ вулкан, избухвал последно през 1708 г. (ако метеорологичното време и условия не го позволяват – посещение на информационния център на Фуджи). Обяд в местен ресторант. Отпътуване за Хаконе (Фуджи – Хаконе 60 км) и разходка с лодка по езерото Аши, откъдето се откриват великолепни гледки (при подходящи метеорологични условия) към планината Фуджи и национален парк Хаконе. По-късно - посещение на панорамната площадка пред лифта Комагатаке, с който само за 7 минути можете да се изкачите до станцията Лейк Сайд, намираща се на върха на планината Хаконе. Трансфер до хотела в Токио. Нощувка.

5 ден
Закуска. Отпътуване за град Никко (ТокиоНикко 150 км). Пристигане в Никко и посещение на разположения сред гората храм Тошогу – гробница на шогун Токугава Иеясу, едно от главните действащи лица в романа на Джеймс Клавел „Шогун“. Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обяд в местен ресторант. Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (Никко – Чузенджи 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония - водопада Кегон. Свободно време за снимки и почивка. Трансфер до хотела в Токио. Нощувка.

6 ден
Закуска. Отпътуване за крайбрежния град Камакура (Токио – Камакура 70 км), избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода Камакура (1185-1333 г) от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония. Посещение на храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за Йокохама– вторият по големина град в Япония (Камакура – Йокохама 30 км). Пристигане в Йокохама и посещение на Китайския квартал - основна атракция на града, център на различни събития и фестивали. Основната атракция на квартала се състои в многобройните ресторанти и хранителни щандове. Популярни храни са задушените кифли (манджу), ястия с оризови продукти и широк спектър от други китайски традиционни специалитети. В този квартал се издига и храмът Куан Тай – пищно оцветен храм, построен през 1873 г. от китайските жители и посветен на китайския Бог на добрия бизнес и просперитет. Разходка в крайбрежния парк Йамашита, построен след голямото земетресение в Канто през 1923 г. В парка, освен откритите зелени площи с места за почивка и фонтани, може да бъде посетен и кораб-музей със запазен интериор от 30-те години на XIX век, сред чиито редовни пътници били членовете на императорското семейство. Посещение на Червеното хранилище – център на множество културни и търговски събития. Центърът се състои от две сгради, изградени от червени тухли, в които се помещават множество кафенета, ресторанти и магазини, а всички сезонни събития и постановки се провеждат на площада между двете сгради. Трансфер до хотела в Токио. Нощувка.

7 ден
Закуска. Трансфер до гарата в Токио. Багажът (по един куфар на човек) се трансферира отделно от хотела в Токио до хотела в Осака и пристига в рамките на следващия ден, поради което е необходимо да се подготви ръчен багаж за първата нощувка в Осака (Токио – Осака 500 км). Пътуването до гара Шин в Осака се осъществява с бърз влак – стрела, с предварително резервирана стандартен клас седалка. Моля, имайте предвид, че във влака – стрела няма място за голям багаж. Пътуването е в рамките на около 170 минути. Пристигане в Осака и обяд в местен ресторант. Посещение на замъка Осака – построен през XVI в. като център на нова обединена Япония и понастоящем най-големият замък на територията на страната, една от основните забележителности на града. Свободно време за покупки на Пазара Куромон – един от централните и добре познати на местните граждани пазари в Осака, където могат да бъдат намерени всички видове хранителни продукти и стоки. Трансфер до хотела в Осака. Настаняване в хотел 3* или 4* за 3 нощувки в Осака. Нощувка.

8 ден
Закуска. Отпътуване към Киото (Осака - Киото 55 км) - в миналото столица на императорска Япония, сега важен културен и административен център на страната. Пристигане в Киото и посещение на дзен будисткия храм Кинкаку-джи, намиращ се в северната част на Киото. Построен сред красив парк на брега на езеро, храмът впечатлява с олекотената си дървена конструкция и двуетажния позлатен покрив, заради който е известен също и като „Златния павилион“. Разглеждане на намиращия се в близост храм Рьоан-джи, известен с уникалната си каменна градина и вписан в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Обяд в местен ресторант. Посещение на замъка Ниджо, укрепена дворцова резиденция на шогуните от рода Токугава. Разглеждане на храмовия комплекс Кийомидзу – един от най-древните храмови комплекси в страната, издигнат недалеч от водопада и кристално чистата вода в планината Отова. Разходка в квартала Гион – най-известния гейша квартал на Киото, пълен с магазини, ресторанти, чайни и любими на туристите места за развлечение. Трансфер до хотела в Осака. Пристигане в хотела. Нощувка.

9 ден
Закуска. Отпътуване за старата столица Нара (Осака – Нара 30 км). Пристигане в Нара и разходка в храмовия комплекс на града. Посещение на будисткия храм Тодайджи – един от седемте най-големи в Япония. Основната сграда е призната за най-голямата дървена конструкция в света и помещава колосалната бронзова статуя на Буда с височина 15 м. Разглеждане на шинтоиското светилище Касуга Таиша, използвано и като семейна гробница на фамилията Фудживара, дала на Япония много регенти и императори през периода Нара. Паметник на ЮНЕСКО, гробницата впечатлява с украсата от многобройни бронзови и каменни фенери. В храмовия комплекс са разпръснати множество по-малки спомагателни светилища, дванадесет от които разположени по протежение на пътя покрай главния храм и посветени на дванайсетте бога на късмета. Комплексът e известен и със своя парк с елени, където величествените животни се разхождат на свобода и могат да бъдат наблюдавани. Обяд в местен ресторант. Трансфер до Осака. Пристигане в Осака и разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Разходката продължава по успоредната улица „Шинсайбаши”, където са съсредоточени бутиците и магазините на най-известните марки. Пристигане в хотела. Свободно време. Нощувка.

10 ден
Закуска. Отпътуване за международно летище Кансай. Пристигане на летище Кансай. Отпътуване за България с полет на авиокомпания „Луфтханза“ в 10:50 часа за Франкфурт. Кацане във Франкфурт в 14:50 ч. Полет за София в 17:00 ч. Кацане в София в 20:15 часа.

Примерни хотели:
Токио – Candeo Hotels Ueno Park Hotel 3*
Осака – Osaka Tokyu REI Hotel 3*

Важно:
Моля, имайте предвид, че условията за записване и анулации по тази програма са различни от тези на останалите самолетни екскурзии. Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на пакета и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по късно от 35 дни преди обявената дата на отпътуване. При резервации и записване под 35 дни преди обявената дата на отпътуване, заплащането се извършва еднократно - 100 %, най-късно 24 часа след потвърждаване от Туроператора.

Удръжки:
Потребителят може да се откаже от организираното пътуване до 85 дни преди датата на тръгване без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). Отказ от пътуване е налице и при неплащане в срок на дължимата по договора цена. В случай, че Потребителят се откаже от организираното пътуване: от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване му се възстановяват 70% от цената на организираното пътуване в лева; от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване му се възстановяват 30% от цената на организираното пътуване в лева. Под 35 дни преди датата на отпътуване му се задържа цялата сума за организираното пътуване в лева.

Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Токио |  Екзотична почивка 2024 - Япония |  Екзотична почивка 2024 - Токио

Избрани оферти