Начало / Екскурзии / Екскурзии - Атина

Екскурзия до Атина със самолет

Номер на оферта

/

198901

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София - Атина - София ;
• Летищни такси;
• Ръчен багаж до 10 кг /с размери 55x40x20 см/;
• 1 лична вещ с максимален размер 35х20х20 см. /куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп/;
• 3 нощувки със закуски в хотел Parnon 3* или подобен;

Цената не включва

Програма
1. 1-ви ден:
Полет от София в 06:50 ч. Пристигане в Атина в 08:10 ч. Придвижване до хотела с метро от летището (или с индивидуален трансфер с доплащане). Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Разглеждане на Атина с автобусите?op on ?op off ?thens - Discover Athens Now - athensopentour.com?
По желание /срещу заплащане/ Пешеходна разходка в Плака и посещение на Акропола с екскурзовод на български език : Ще разгледате района на Акропола; Амфиотика - лабиринт от миниатюрни къщи, тесни улици и стъпала изградени в типичен островен стил /Циклади/,с характерното съчетание на бяло и синьо. Множество църкви, една от които "Свети Безсребърници" - метох на църквата в Божи гроб - Йерусалим /където се появява свещения огън на Великден/ и тук първо се донася със специален самолет и гвардейска част, които го пренасят от Божи гроб до Атина, а след това се разнася по останалите храмове в Атина. Постепенно се слиза към търговската улица "Адриану"-минаваме край монумента на Лизикрат/беседа за историята на улица "Триподон" и самия монумент/ и завършваме разходката на площад МОНАСТИРАКИ. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Свободно време. Препоръчваме Ви да посетите Площад Синтагма (Plateia Syntagmatos)- намира се в самото сърце на Атина, представлява огромен квадратeн площад, свързващ околните улици. На площада има големи сгради, които днес са банки, офиси, хотели,в близост се намира сградата на парламента; Олимпийският стадион се намира в местността Маруси в Атина. Той е основният стадион в гръцката столица и е домакин на всички лекоатлетически и футболни събития, както и на Олимпийските игри през 2004 година. Стадионът може да побере публика до 74 473 души. Или разходка до Пирея с надземно метро.
Нощувка.

4-ти ден:
Ранна закуска. Освобождаване и придвижване до летището. Полет за София в 08:35 ч. Пристигане в София в 09:55 ч.
Цената включва:
• Самолетен билет София - Атина - София ;
• Летищни такси;
• Ръчен багаж до 10 кг /с размери 55x40x20 см/;
• 1 лична вещ с максимален размер 35х20х20 см. /куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп/;
• 3 нощувки със закуски в хотел Parnon 3* или подобен;

Цената не включва:
• чекиран багаж до 15 кг - 30 евро на посока;
• цена на двупосочен трансфер -54 евро
• пешеходна разходка в Плака и посещение на Акропола с екскурзовод на български език - 35 евро на човек при минимум двама + входните билети за посещаваните обекти;


ВАЖНО!
За да направите резервация е необходимо да изпратите трите имена на пътуващите на латиница, ЕГН, вид, номер и валидност на документа за самоличност, с който ще пътувате, както и депозит в размер на 50% oт цената на екскурзията. Остатъка е необходимо да се доплати до 14 дни преди датата на отпътуване
Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!
Екскурзията е тип индивидуална без водач!
Цената е валидна до изчерпване на местата по ниските класи в полета!
Заплатения депозит е невъзвръщаем!
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Предлагаме настаняване в следните 3 звездни хотели централно разположени:
-Parnon 3 *** , Solomou 3 ***, Hellenis 3 *** или подобни
Предлагаме настаняване в следните 4 звездни хотели централно разположени: Best Western Plus Embassy, Athenian Callerhof 4**** или подобни;

Полезна информация за Атина :

Акропол

Подобно на света на боговете, които господстват над света на хората, свещеният скалист хълм на атинския Акропол се издига над градския площад - агората. Там е заседавал съдът, който раздавал правосъдие от ранни зори. Акрополът е светилище с храмове и олтари, бил е укрепление и обществен център, там се е пазела държавната хазна, имало е библиотека и картинна галерия.

Византийският музей

Византийският християнски музей в Атина (Byzantine Museum) е основан през 1914 година. Сградата е построена през 1848 от архитекта Стаматис Клеантес. Превърната е в музей от архитект Аристотел Захос. Днес музеят се разширява в подземната му част по архитектурния проект на Манос Перакис.

Дионисиевият театър

Дионисиевият театър в Атина е издигнат през 534 г. пр.н.е. по времето на Пизистрат и с него се ражда едно ново изкуство в древна Гърция - драматургията. По времето на Пизистрат е извършено записването на Омировите поеми, а заедно с това той подарява на своя народ и изкуството на театъра. Театърът се заражда от празниците, посветени на бог Дионис - Големите Дионисии и Ленеите. Част от тези празници били драматичните представления и поетическите състезания. Дионис - като бог на плодородието, радостта, веселието и виното символизира творческо-производителните сили в природата и обществото.

Олимпийски стадион

Олимпийският стадион се намира в местността Маруси в Атина.Той е основният стадион в гръцката столица и е домакин на всички лекоатлетически и футболни събития, както и на Олимпийските игри през 2004 година. Стадионът може да побере публика до 74 473 души. Тревната площ се състои от трева в модулни контейнери със системи за напояване и отводняване.

Статуята на Зевс - Храмът на Зевс

Статуята на Зевс е направена в построения храм в чест на бог Зевс около 457г. пр.Хр. в древния град Олимпия, където през 776 г. пр. Хр. са се състояли първите Олимпийски игри.

Храмът и статуята са изработени от великия Фидий. Храмът е бил с дължина 64 метра и широчина 28, а височината на вътрешното помещение била 20 м. Зевс бил изваян от слонова кост, седнал на трон, облечен в златна роба. Главата на бога опирала тавана. Голият до кръста Зевс бил изработен от дърво. Тялото му покривали пластинки от бледорозова слонова кост, дрехите били от златни листове, в едната си ръка държал златна статуя на Нике - богиня на победата, а в другата - скиптър. Тронът бил украсен с берелефи от слонова кост и златни статуи на богове.

Aрката на Адриан

До храма на Зевс в Атина се намира арката на Адриан, издигната в чест на императора през 131 г. след като войските му завладяват града. 18-метровата врата е в коринтски стил и изработена от мрамор. Интересни са надписите от двете страни на арката. На тази, която гледа към Акропола пише: "Това е Атина, градът на Тезей", а на другата - "Това е градът на Адриан, не на Тезей". Арката е издигната на древен път, който някога е свързвал новият римски град със старата Атина.


Монастираки

Монастираки е малък квартал на Атина, който се намира близо до централния площад Синтагма и е най-евтиното място в града. Монастираки е раят на сергиите. Тук се продават сувенири, дрехи, обувки, могат да се намерят най-много антиквариати, магазини за народно изкуство и традиционни сувенири. Търговците са гърци, сърби, руснаци, турци... Най-интересно е в неделя, когато атиняни масово купуват или продават нещо, ожесточено пазарейки се. Освен магазинчета, тук има и много работилници, наредени една до друга и мястото поразително прилича на нашия "Етър".

Площад Синтагма

Площад Синтагма (Plateia Syntagmatos) се намира в самото сърце на Атина, представлява огромен квадратeн площад, свързващ околните улици. На площада има големи сгради, които днес са са банки, офиси, хотели. В близост се намира сградата на парламента.

Кифисия

Кифисия (Kifissia) е елитно предградие на Атина, където се намират едни от най - скъпите имения и вили и хотели в града. Kifissia е търговски район, подходящо място за шопинг. Наоколо можете да намерите много кафенета на открито, където да си починете и да се насладите на архитектурата.

Пристанище Пирея

Пирея е древното пристанище на Атина, все още действа като главна точка на достъп до града по море от островите в Егейско море и Източното Средиземноморие. В близост се намира Археологическият музей на Пирея, основан през 1935 г. Музеят е малък по размер но притежава значими произведенията, сред които бронзови статуи на Аполон и Атина

Програма на пътуването

Екскурзия до Атина със самолет

Дати по ваш избор!

Гарантирано пътуване за индивидуални туристи или малки групи.


Екскурзия до Атина със самолет дати по ваш избор
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Цена на човек при настаняване в хотел 3 звезди- от 212 евро

Цена на човек при настаняване в хотел 4 звезди – от 252 евро

Атина е един от най-значимите градове в историята на света. Град, боготворен от смъртните и прославян от боговете, люлка на цивилизацията и родина на безсмъртни легенди. В Атина се ражда демокрацията, там живеят и най-големите политици, филсофи и мъдреци на древността. Все още може да усетите славата на отминалите времена като се разходите по мраморните настилки на Акропола и на Партенона. Заради своето величие Акрополът продължава да бъде сред чудесата на съвременния свят. Няма човек, който да не е чувал за него и да не е виждал снимки на великолепните мраморни арки и гората от колони. Скалите на известия хълм били считани за свещени още от 5 в пр. Хр.- времето на „Златния век” на Перикъл. Атина преминала през периоди на разцвет и на упадък, но успяла да оцелее. През 1834 е избрана за столица на новосъздадената гръцка държава, а днес в мегополиса живият над 4,5 милиона души
Програма
1. 1-ви ден:
Полет от София в 06:50 ч. Пристигане в Атина в 08:10 ч. Придвижване до хотела с метро от летището (или с индивидуален трансфер с доплащане). Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Разглеждане на Атина с автобусите?op on ?op off ?thens - Discover Athens Now - athensopentour.com?
По желание /срещу заплащане/ Пешеходна разходка в Плака и посещение на Акропола с екскурзовод на български език : Ще разгледате района на Акропола; Амфиотика - лабиринт от миниатюрни къщи, тесни улици и стъпала изградени в типичен островен стил /Циклади/,с характерното съчетание на бяло и синьо. Множество църкви, една от които "Свети Безсребърници" - метох на църквата в Божи гроб - Йерусалим /където се появява свещения огън на Великден/ и тук първо се донася със специален самолет и гвардейска част, които го пренасят от Божи гроб до Атина, а след това се разнася по останалите храмове в Атина. Постепенно се слиза към търговската улица "Адриану"-минаваме край монумента на Лизикрат/беседа за историята на улица "Триподон" и самия монумент/ и завършваме разходката на площад МОНАСТИРАКИ. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Свободно време. Препоръчваме Ви да посетите Площад Синтагма (Plateia Syntagmatos)- намира се в самото сърце на Атина, представлява огромен квадратeн площад, свързващ околните улици. На площада има големи сгради, които днес са банки, офиси, хотели,в близост се намира сградата на парламента; Олимпийският стадион се намира в местността Маруси в Атина. Той е основният стадион в гръцката столица и е домакин на всички лекоатлетически и футболни събития, както и на Олимпийските игри през 2004 година. Стадионът може да побере публика до 74 473 души. Или разходка до Пирея с надземно метро.
Нощувка.

4-ти ден:
Ранна закуска. Освобождаване и придвижване до летището. Полет за София в 08:35 ч. Пристигане в София в 09:55 ч.
Цената включва:
• Самолетен билет София - Атина - София ;
• Летищни такси;
• Ръчен багаж до 10 кг /с размери 55x40x20 см/;
• 1 лична вещ с максимален размер 35х20х20 см. /куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп/;
• 3 нощувки със закуски в хотел Parnon 3* или подобен;

Цената не включва:
• чекиран багаж до 15 кг - 30 евро на посока;
• цена на двупосочен трансфер -54 евро
• пешеходна разходка в Плака и посещение на Акропола с екскурзовод на български език - 35 евро на човек при минимум двама + входните билети за посещаваните обекти;


ВАЖНО!
За да направите резервация е необходимо да изпратите трите имена на пътуващите на латиница, ЕГН, вид, номер и валидност на документа за самоличност, с който ще пътувате, както и депозит в размер на 50% oт цената на екскурзията. Остатъка е необходимо да се доплати до 14 дни преди датата на отпътуване
Екскурзията се осъществява независимо от броя на записаните!
Екскурзията е тип индивидуална без водач!
Цената е валидна до изчерпване на местата по ниските класи в полета!
Заплатения депозит е невъзвръщаем!
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Предлагаме настаняване в следните 3 звездни хотели централно разположени:
-Parnon 3 *** , Solomou 3 ***, Hellenis 3 *** или подобни
Предлагаме настаняване в следните 4 звездни хотели централно разположени: Best Western Plus Embassy, Athenian Callerhof 4**** или подобни;

Полезна информация за Атина :

Акропол

Подобно на света на боговете, които господстват над света на хората, свещеният скалист хълм на атинския Акропол се издига над градския площад - агората. Там е заседавал съдът, който раздавал правосъдие от ранни зори. Акрополът е светилище с храмове и олтари, бил е укрепление и обществен център, там се е пазела държавната хазна, имало е библиотека и картинна галерия.

Византийският музей

Византийският християнски музей в Атина (Byzantine Museum) е основан през 1914 година. Сградата е построена през 1848 от архитекта Стаматис Клеантес. Превърната е в музей от архитект Аристотел Захос. Днес музеят се разширява в подземната му част по архитектурния проект на Манос Перакис.

Дионисиевият театър

Дионисиевият театър в Атина е издигнат през 534 г. пр.н.е. по времето на Пизистрат и с него се ражда едно ново изкуство в древна Гърция - драматургията. По времето на Пизистрат е извършено записването на Омировите поеми, а заедно с това той подарява на своя народ и изкуството на театъра. Театърът се заражда от празниците, посветени на бог Дионис - Големите Дионисии и Ленеите. Част от тези празници били драматичните представления и поетическите състезания. Дионис - като бог на плодородието, радостта, веселието и виното символизира творческо-производителните сили в природата и обществото.

Олимпийски стадион

Олимпийският стадион се намира в местността Маруси в Атина.Той е основният стадион в гръцката столица и е домакин на всички лекоатлетически и футболни събития, както и на Олимпийските игри през 2004 година. Стадионът може да побере публика до 74 473 души. Тревната площ се състои от трева в модулни контейнери със системи за напояване и отводняване.

Статуята на Зевс - Храмът на Зевс

Статуята на Зевс е направена в построения храм в чест на бог Зевс около 457г. пр.Хр. в древния град Олимпия, където през 776 г. пр. Хр. са се състояли първите Олимпийски игри.

Храмът и статуята са изработени от великия Фидий. Храмът е бил с дължина 64 метра и широчина 28, а височината на вътрешното помещение била 20 м. Зевс бил изваян от слонова кост, седнал на трон, облечен в златна роба. Главата на бога опирала тавана. Голият до кръста Зевс бил изработен от дърво. Тялото му покривали пластинки от бледорозова слонова кост, дрехите били от златни листове, в едната си ръка държал златна статуя на Нике - богиня на победата, а в другата - скиптър. Тронът бил украсен с берелефи от слонова кост и златни статуи на богове.

Aрката на Адриан

До храма на Зевс в Атина се намира арката на Адриан, издигната в чест на императора през 131 г. след като войските му завладяват града. 18-метровата врата е в коринтски стил и изработена от мрамор. Интересни са надписите от двете страни на арката. На тази, която гледа към Акропола пише: "Това е Атина, градът на Тезей", а на другата - "Това е градът на Адриан, не на Тезей". Арката е издигната на древен път, който някога е свързвал новият римски град със старата Атина.


Монастираки

Монастираки е малък квартал на Атина, който се намира близо до централния площад Синтагма и е най-евтиното място в града. Монастираки е раят на сергиите. Тук се продават сувенири, дрехи, обувки, могат да се намерят най-много антиквариати, магазини за народно изкуство и традиционни сувенири. Търговците са гърци, сърби, руснаци, турци... Най-интересно е в неделя, когато атиняни масово купуват или продават нещо, ожесточено пазарейки се. Освен магазинчета, тук има и много работилници, наредени една до друга и мястото поразително прилича на нашия "Етър".

Площад Синтагма

Площад Синтагма (Plateia Syntagmatos) се намира в самото сърце на Атина, представлява огромен квадратeн площад, свързващ околните улици. На площада има големи сгради, които днес са са банки, офиси, хотели. В близост се намира сградата на парламента.

Кифисия

Кифисия (Kifissia) е елитно предградие на Атина, където се намират едни от най - скъпите имения и вили и хотели в града. Kifissia е търговски район, подходящо място за шопинг. Наоколо можете да намерите много кафенета на открито, където да си починете и да се насладите на архитектурата.

Пристанище Пирея

Пирея е древното пристанище на Атина, все още действа като главна точка на достъп до града по море от островите в Егейско море и Източното Средиземноморие. В близост се намира Археологическият музей на Пирея, основан през 1935 г. Музеят е малък по размер но притежава значими произведенията, сред които бронзови статуи на Аполон и Атина

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Атина |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Атина |  Уикенд почивка - Гърция |  Уикенд почивка - Атина

Избрани оферти