Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Монастир
Монастир / Monastir

Монастир (Monastir) е eдин от най-големите курорти на Тунис, разположен в североизточната част на страната.
С привлекателното си яхтено и старото рибарско пристанище, градът  е отлично място за морска почивка и предлага много възможности за водни спортове, риболов, екскурзии и голф. В който и сезон да дойдете, климатът ще е благоприятен. Освен пекрасни плажове, можете да се насладите на кристално море и многобройни крайбрежни хотели и ресторанти, които предлагат местна и интернационална кухня. Без значение дали сте се отдали на мързелива почивка на плажа или на по-активна почивка, със сигурност престоят ви тук ще е незабравим.

Монастир е основан през ІХ век на основата на останките на римския град Руспина. Тук ще видите добре запазената стара крепост -  Рибат (Ribat), разположена на бреговата линия и многократно възстановявана. Дом на на ислямското изкуство и находки, това е основната туристическа забележителност в града, заедно с джамията Боргуиба (Bourguiba) и позлатените куполи. Комбинацията на древната атмосфера на Рибат с условията на един модерен град, превръща курорта в перфектно място за туристи, които търсят морска почивка с акцент върху традициите.

Ще може да се насладите на прекрасни разходки по пристанището. Повечето от хотелите на Монастир са разположени на 5-6 км западно от града в района на Сканес (Skanes), близо до летището. Плажовете в местността са страхотни, като Сканес – с хубав пясък и много чиста вода. Може да пробвате много морски спортове като ветроходство, уинд сърфинг, гмуркане и т.н. Ако имате време, препоръчваме ви да си направите дневен тур из римските, арабските и финикийските забележителности.

Важна информация:

Валута: Тунизийски динар (TND); 1 EUR = 2 TND

Работно време:  Обществените институции, банките, музеите и магазините са отворени от 08.00 до 12.00 часа и от 14.00 до 17.00 часа. През лятото са отворени от 15.00 до 18.00 часа Някои банки са отворени от 08.00 до 16.15 часа от понеделник до петък. Музеите са затворени в понеделник, а магазините – в неделя.

Интернет страници за Монастир: www.tunisietourisme.com.tn, www.cometotunisia.co.uk
www.tunisiaonline.com, www.tunisia.nu

Вестници: Le Renouveau, Le Quotidien, Essahafa

Спешни телефони
Полиция: 01 197
Пожарна: 01 197
Бърза помощ: 01 341 250

Туристическа информация

Регионалният комисариат по туризма в Монастир има офиси на летището, а в Монастир можете да потърсите информация в района на (Skanès)

Какво трябва да знаете?

Поща
Централна поща
Адрес: Av. Habib Bourguiba
Тел: +216 73 555 240

Телефонни кодове

Код на страната: +216
Код на областта: 73

Електричество

220 V, 50 Hz

Забележителности около Монастир