Начало / Екскурзии / Екскурзии - Атина

КРУИЗ ДО САНТОРИНИ, КОРФУ, КЕФАЛОНИЯ

Номер на оферта

/

241744

Дати & цени

26 август 2024 г. - Цена от 2080 лв.
02 септември 2024 г. - Цена от 1905 лв.
09 септември 2024 г. - Цена от 1790 лв.

Цената включва

- Транспорт с автобус до пристанище Пирея, Атина в двете посоки
- Водач от фирмата през цялото пътуване
- 7 нощувки на луксозния круизен кораб MSC OPERA
- Пристанищни такси
- Богат асортимент от храна за закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря
- Някои от напитките в бюфет зоната: наливна вода, сокове от диспенсър, американско кафе, чай
- Множество забавления на борда на кораба – театър с различни постановки всяка вечер, дискотека, библиотека, външни басейни, шезлонги и кърпи за басейн.
- Програма с атрактивни игри – караоке, спортни надпревари, уроци по танци, уроци по различни езици, жива музика, тематични партита вечер (пример: бяло парти, Италианска вечер, караоке и т.н.)
- Фитнес център с най-съвременно оборудване
- 14-часа на ден детски клубове за различни възрастови групи (продукти на Chicco, LEGO и др.)
- Специализирано детско меню, разработено заедно с Chicco.
-Медицинска застраховка с покритие Ковид на стойност 10 000евро със ЗК "Евроинс"

Цената не включва

- Такса обслужване към персонала - 12 евро на човек, на денонощие, деца 2 – 12.99 години – 6 евро; бебета под 2 години не заплащат такса
- Брегови екскурзии (по желание)
- Напитки, освен упоменатите като включени
- Специализирани ресторанти и барове
- Казино
- Ползване на телефон, интернет
- SPA услуги, фризьор, маникюр и педикюр, фитнес инструктор
- 3D кино, симулатор на F1 и други
- Медицински и фотографски услуги, пране
- Доплащане за застраховка (14лв за лица над 65г, 24лв за лица от 75г до 85г)
- Застраховка Отмяна на пътуване

Програма на пътуването

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден /Понеделник/ СОФИЯ – ПИРЕЯ Отпътуване от София в 23.30ч от Автогара Сердика /пред Централна гара/, нощен преход до АТИНА / пристанище Пирея.
2 ден /Вторник/ ПИРЕЯ /Гърция/ Ще посрещнем новото утро в Пирея, Атина, едно от най-старите пристанища в света. Градът предлага атрактивни крайбрежни кафенета и ресторанти и е изпълнен с различни чудеса, сред които и заливът Микролимано, Агия Триада (църквата на Светата Троица) и Археологическия музей. Ще се настаним на круизен кораб MSC OPERA и ще отплаваме от пристанище Пирея в 17:00. Вечеря. Нощувка на круизния кораб.
3 ден /Сряда/ КАТАКОЛОН /Гърция/ 09,00-18,00ч Нашата първа спирка е Катаколон – малко крайбрежно рибарско селище, което се разполага в близост до древния град Олимпия. Ще се насладим на живописни гледки, археологически обекти, кристално чисти сини води и безкраен 50-километров плаж. Възможност за допълнителна екскурзия до Олимпия и Археологическият; музей. Нощувка на круизния кораб.
4 ден /Четвъртък/ КОРФУ /Гърция/ 09,00-18,00ч Нашата следваща спирка е град Корфу, който е космополитен, очарователен и приятелски настроен. Можете лесно да се изгубим, докато изследваме тесните улички, попиваме атмосферата и се срещаме с местните жители в едно от многото кафенета, барове и ресторанти. Ще бъдем изненадани от италианското усещане, което се дължи до голяма степен благодарение на венецианската архитектура, но няма да останем изненадани от топлото гръцкото посрещане. Възможност за допълнителна екскурзия Обзорна екскурзия на о.Корфу – Керкира . Нощувка на круизния кораб.
5 ден /Петък/ КЕФАЛОНИЯ /Гърция/ 08,00-16,00ч Утрото ще ни посрещне на остров Кефалония, най-големият остров в Йонийското море, който ще ни впечатли с прекрасната си природа – от лазурните сини води и ситен пясък, до множество пещери, очарователни села и покрити с ели земи. Възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка на круизния кораб.
6 ден /Събота/ БАРИ /Италия/ 07,00-19,00ч Нашата следваща спирка е италианският пристанищен град Бари, който ще ни предложи забележителна комбинация от старо и ново, с исторически църкви, замъци и пиаци, разположени в близост до модерни галерии, магазини и музеи. Ще открием изобилието от природни чудеса, включително пещери, включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Със своите спиращи дъха плажове и ресторанти от световна класа, Бари е незабравима морска дестинация. Възможност за допълнителна екскурзия до Матера. Нощувка на круизния кораб.
7 ден /Неделя/ В ОТКРИТО МОРЕ През целия ден круизният кораб е в открито море и ще можем да се възползваме на лукса и забавленията с развлекателната програма на борда. Нощувка на круизния кораб.
8 ден /Понеделник/ САНТОРИНИ /Гърция/ 8,00-18,00 Ще станем свидетели на грандиозните природни чудеса на Санторини и ще се насладим на спиращата дъха природа на това средиземноморско бягство. Островът е световно известен със своите контрасти - черен прах, тъмни изрязани отвесни скали в контраст със снежнобели къщи и куполни църкви на фона на лазурно небе, мастилено лилаво море и незабравими залези. Възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка на круизния кораб.
9 ден /Неделя/ ПИРЕЯ, Гърция Ще пристигнем в АТИНА / пристанище Пирея/ в 7,00ч. След закуска ще слезем от круизния кораб и ще отпътуваме за България, пристигане в София привечер.

----------------------------------------------------------

ПО ЖЕЛАНИЕ ДОПЛАЩАНЕ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
Катаколон
Олимпия и Археологическият музей / продължителност 4 часа/ Нашето приключение започва в древния град Олимпия - родното място на Олимпийските игри през 776 г. пр..е. и едно от най-важните места в древността. Ще се насладим на руините на изящния храм на Хера, където е горял олимпийският огън. Ще разгледаме и храма на Зевс, където се е съхранявала статуята на Зевс от злато и слонова кост (едно от Седемте Чудеса на Древния свят). Ще посетим Олимпийски стадион и Булевтерион, където местните жители са се събирали, за да обсъждат темите за деня. Нашата обиколка се отправя към Археологическия музей на Олимпия, където ще се насладим на древни експонати като мраморни статуи от храма на Зевс и уникалната статуя на Хермес, издълбана от древния гръцки скулптор Праксител
Цена: 169 лв за възрастен, 120 лв за дете до 11,99

Корфу
Обзорна екскурзия на о.Корфу – Керкира / продължителност 4 часа/ Ще разгледаме архитектурни забележителности в столицата на острова. Нашата разходка ще започне от най-стария квартал "Кампиело" площад “Еспланада”, ще премине през галерията с арките “Листон” – едно от най-романтичните кътчета на града, Старата крепост, Музеят на азиатското изкуство, Византийският музей, Архивът на сената, Библиотеката, Църквата Св. Спиридон, където се съхраняват мощите на светеца, обявен за закрилник на острова. Ще направим разходка до полуостров Канони /една от емблемите на Корфу , посещение на двореца Ахилион XIX в./ лятната резиденция на австрийската императрица Елизабет Сиси / построена в чест на Ахил /
Цена: 155 лв за възрастен, 120 лв за дете до 11,99

Кефалония
Най-доброто от Кефалония / продължителност 6 часа/
Ще започнем нашата обиколка от завладяващата пещера Дрогарати, която е бижуто на Йонийско море. Безупречните сталактити и сталагмити са се образували в тази пещера в продължение на стотици милиони години, оставяйки красива следа от природни чудеса, на които да се насладим. Следващата ни спирка е приказната пещера на нимфите и танцуващите цветове на езерото Мелисани, откъдето ще се отправим с лодка през тихите води на тази пещера, където е бил почитан древният бог Пан. Приближавайки се към красивия крайбрежен град Сами, вдъхновил епичната поезия на Омир, ще се насладим на кристалните води на Йонийско море, плискащи се по брега, а навътре в него ще видим малките рибарски лодки и яхти. След това ще се отправим към живописното село Агия Ефимия. Заедно ще затаим дъх край Миртос, където ситният бял пясък на най-красивия плаж на острова се докосва с пенливите синьо-зелени вълни на морето. Завършваме деня си в Аргостоли, където ще се полюбуваме на покрития с ели крайморски град Енос, заедно с лагуната Кутавос, където слънчевите лъчи докосват скалите.
Цена: 155 лв за възрастен, 120 лв за дете до 11,99

Бари
Матера / продължителност 4 часа/ Ще се насладим на нашето пътуване до Матера – градът на странните и прекрасни "Саси", пещерите, обитавани до началото на 1950 г. и първият град в света, обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. По време на нашата обиколка, ще посетим къщата-музей в пещерата Саси, както и скалната църква, символ на местната култура. Атмосферата в града е магична, съчетано с уникалната и осезаема история, прави мястото подходящо за заснемане на множество филми, сред които и противоречивият филм на Мел Гибсън „Страстите Христови“.
Цена: 154 лв за възрастен, 120 лв за дете до 11,99
Санторини
Екскурзия до селището Оia /продължителност 4 часа/ Очарователното крайбрежно селище Ия, със своите църкви със сини куполи е най-известното местенце на Санторини. На нашата живописна екскурзия имаме възможност да се уверим в красотата и романтичната атмосфера на селото. Известната калдера на Санторини също предлага незабравими гледки. От първокласното местоположение на върха на скалата ще се насладим на изглед към Фира, столицата на острова и групата от острови, която включва Тирасия, Палеа Камени и Неа Камени. При пристигането си в Ия, отделете малко време, за да се насладите на атмосферата, преди да се разходим из криволичещите тесни улички, които ни отвеждат до скрити скъпоценни камъни, сгушени в тесните артерии на селата и главната търговска улица. Има много възхитителни пътеки, където можете да се насладите на идилични романтични гледки и да се възхитите на невероятния пейзаж.

Цена: 159 лв на човек, 120 лв за дете до 11,99

ПО ЖЕЛАНИЕ ПАКЕТ НАПИТКИ с включена отстъпка 15% при закупуване преди отпътуване:
Пакет напитки Easy Package – цена на човек 535лв: неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки – специална селекция домашни вина на чаша, наливна бира, селекция от класически коктейли, смесени напитки и безалкохолни коктейли, безалкохолни напитки и плодови сокове на чаша, бутилирана вода и класически топло напитки (еспресо, капучино, кафе лате, топъл чай). Пакетът включва всичко по-горе, сервирано в баровете, бюфетите и основния ресторант, но не покрива специализираните ресторанти.
Пакет напитки Easy Plus Package – цена на човек 741лв: неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки – водка, ром, уиски, текила, джин, бърбън, ликьори, специална селекция домашни вина на чаша, наливна и бутилирана бира, селекция от ледени и класически коктейли, смесени напитки и безалкохолни коктейли, безалкохолни напитки и плодови сокове на чаша, бутилирана вода и класически топло напитки (еспресо, капучино, кафе лате, топъл шоколад и чай), 10% намаление за поръчка на бутилирани вина. Пакетът включва всичко по-горе, сервирано в баровете, бюфетите и основния ресторант и специализираните ресторанти, но не покрива бранд заведенията / VENCHI 1878 ESTABLISHMENTS, LAVAZZA COFFEE SHOP, JEAN-PHILIPPE CHOCOLATE, COFFEE, CREPES & GELATO, STARSHIP CLUB, HOLA! TACOS & CANTINA

Необходими данни за резервация и издаване на круизни билети: Копие на лична карта/ международен паспорт и телефон на близък, който ще е в България по време на круиза.
Записване и срокове за плащане: 250лв депозит при резервация, доплащане до 30 дни преди датата на тръгване.
Качването на борда може да бъде с лична карта или международен паспорт.
Здравни изисквания за пътуването: За всички отплавания през 2024 MSC не изискват документ за ваксинация или негативен резултат от COVID антиген тест.

Информация за круизния кораб MSC OPERA
Изискан стил, ценни материали и внимание към детайла правят MSC Opera круизен кораб, който наистина е нещо, за което да пеете! Тя е построена в по-класически стил от сестрите си в класовете Musica и Fantasia, създавайки специална атмосфера на борда, като същевременно ви позволява да посетите онези дестинации, които са недостъпни за по-големи плавателни съдове.
Развлечение
Независимо дали опитвате късмета си в Med Pearl Casino, релаксирате в пиано бар La Cabala, танцувате в дискотека Byblos, наслаждавате се на шоу в Teatro dell"Opera или разглеждате новата търговска зона за разходки, никога няма скучен момент на борда.
Семейство и деца
Съвместно с експертни партньори като Chicco, LEGO® и Namco® е създадена серия от превъзходни нови зони за игра за деца от всички възрасти, включително вълнуващ спрей парк, докато тийнейджърите могат да се насладят на игри във виртуална реалност и свои собствени ексклузивни клубове.
Фитнес и релакс
Има много възможности за фитнес и забавление на борда, с двоен комплекс от басейни, пълен с хидромасажни вани, фитнес зала, писта за силово ходене, миниголф, шафълборд, сауна, турска баня и уелнес център MSC Aurea Spa, предлагащ превъзходни масажи.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Атина |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Атина |  Круизи 2024 - Гърция |  Круизи 2024 - Атина

Избрани оферти