Оферта номер: 177190

Екстравагантен Златен триъгълник с Варанаси

Екстравагантен Златен триъгълник с Варанаси
от 2249 лв.
Виж галерия
Дати и цена
22 октомври 2019 г. - Цена от 2249 лв.
10 ноември 2019 г. - Цена от 2249 лв.
01 декември 2019 г. - Цена от 2249 лв.
Цената включва
6 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*/ 4* по програмата ( 1 нощувка в Агра, 2 - в Джайпур, 1 - във Варанаси, 2 - в Делхи)
самолетен билет София - Делхи - София
самолетни билети Джайпур - Варанаси // Варанаси - Делхи
летищни такси
всички трансфери по програмата
цялата описана туристическа програма с входни такси
местен екскурзовод на английски /руски език
изкачване на гърба на слон до крепостта Амбър Форт в Джайпур
разходка с лодка по свещените води на река Ганг
разходка с рикша из стария пазар на Делхи
медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро
Цената не включва
Виза за Индия при лично явяване в посолсвото – 105 лева/онлайн издаване на виза – 170 лв.
Виза за Непал – 48 лв. (заплаща се на летището в Катманду, необходимо е да разполагате с 2 снимки паспортен формат)
Полет с балон в Джайпур - 420лв.
Бакшиши
Напитки
Разходи от личен характер
*Допълнителните екскурзии се заявяват от България при покупката на туристическия пакет!
Дати: 20-27.10, 10-17.11, 01-08.12.2019

За да се усети Индия или да се направи поне плах опит за разбирането и почувстването на това хармонично противоречащо си многообразие, е нужно да се излезе извън утъпканите туристически маршрути. Като първа крачка в тази посока предлагаме посещение на свещения град Варанаси - притегателния духовен център, където вярващите идват, за да напуснат завинаги материалния свят, завръщайки се към духовните божествени измерения.


Програма:
I ДЕН/ СофияМосква / Доха / Дубай - Делхи
Отпътуване от Летище София, Т2, за Делхи с редовен полет през Москва, Доха или Дубай. Багажът се чекира директно до Делхи.


II ДЕН/ Делхи –Агра /204 км., 4 ч/

Пристигане в Делхи рано сутринта. Посрещане на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор. Трансфер до Агра. Настаняване в хотелa. Кратко време за почивка. Обиколка на Агра с посещение на крепостта на Агра. Вечеря. Нощувка.


III ДЕН/ Агра, Агра– Фатехпур Сикри –Джайпур, (256 км./около 6 часа).

Закуска. Отпътуване за Тадж Махал. В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка от 1000 слона. Тадж Махал е построен в средата на 17-ти век от мугълския император Шах Джахан, като израз на безкрайната му любов към съпругата му Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор.

Отпътуване за Джайпур. По път се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората с така перфектно запазените сгради. Пристигане в Джайпур. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


IV ДЕН/ Джайпур
Рано сутрин по желание срещу допълнително заплащане: Полет с балон над Джайпур – 450 лв (около 1 час)
Закуска. Посещение на старата столица Амбър с оглед на крепостта Амбър. Изкачване до върха на крепостта на слон (или алтернативно с джип). Разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал.
Обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждане на Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес.
Посещение на местните пазари. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

V ДЕН Джайпур – Варанаси /полет/

Закуска. Трансфер до летището. Полет до Варанаси. Обиколка на Варанаси – най-стария жив град в света. Късно настаняване в хотела. Вечерта - Аарти церемония на свещената река Ганг. Вечеря. Нощувка.

VI ДЕН Варанаси - Делхи /полет/

Закуска. Сутринта - разходка с лодка по река Ганг. Връщане в хотела и освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Отпътуване за Делхи със самолет. При пристигане - по възможност настаняване в хотела. Туристическа обиколка на Стария град с неговата хилядолетна история - посещение на Джама Масджид, най-голямата джамия в Азия, в която едновременно могат да се молят 20 000 души; Червената крепост, построена от Шах Джахан /който е построил и Тадж Махал/ в рамките на 10 г. и завършена през 1648 г.; посещение на мемориала на Махатма Ганди. Разходка с рикши по Чанди Чоук - главната улица на стария град с нейната характерна за ориента атмосфера. Вечеря. Нощувка.

VII ДЕН Делхи
Закуска. Обиколка на Новия Делхи: Портата на Индия; Военния мемориал; Парламента; Президентския дворец; Държавния секретариат; колоната Кутаб Минар, построена през 1199 г. Мавзолея на Хумаюн – първата „гробница - градина” на индийския полуостров, построен през 1562 г., обявен от ЮНЕСКО за Културен паметник. Вечеря. Нощувка – непълна, според разписанието за прибиране.

VIII ДЕН/ ДелхиМосква/ Дубай / Доха - София
Ранен трансфер (около 02.00 ч) до летището в Делхи за полет ДелхиМосква / Дубай / Доха. Пристигане в София Т2 според разписанието.

Край на програмата


Цена:
При настаняване в двойна стая в 3* хотел - 2249 лв.
При настаняване в двойна стая в 4* хотел - 2466 лв.
При настаняване в двойна стая в 5* хотел - 2716 лв.

Доплащане за единично настаняване - 350 лв. за 3* и 470 лв. за 4*, 735 лв. за 5*.
Цената е промоционална за резервации до 30.08.19г.

Депозит: 50 % при записване.
Доплащане: 30 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:
Туристите се присъединяват към международни групи или пътуват с индивидуален шофьор
При събран минимум от 12 човека - с групата пътува водач от България
Цената е калкулирана на база на най-икономичните класи за самолетните билети, чието изчерпване може да доведе до корекция на крайната цена
Възможно е организирането на допълнителни посещения на обекти и програми, по желание на участващите
Възможна е промяна на разписанията от страна на авиопревозвачите
Преди отпътуването за Индия се провежда задължителен инструктаж

Изисквания:

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2 туристи.
Програмата е индивидуална. Датите могат да бъдат различни от посочените. Възможно е удължаване на престоя.

Паспортен и визов режим, санитарни изисквания:

Изисква се международен паспорт със срок на валидност 6 месеца от датата на връщането. Паспортът следва да е с мин. валидност 6 месеца от датата на връщане и да има 2 празни страници.

Сканирана 1 стр. на паспорта в PDF формат, до 300 KB.

Снимка в JPEG , формат от 10 KB до 1 MB с равна височина и ширина, в анфас, на бял или светъл фон.
Попълнен въпросник.
Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране за влизане в страната.
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

• До 90 дни от датата на заминаване – без неустойка

• От 89 дни до 30 дни – размера на депозита

•От 29 дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 60 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Индия.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Забележка: пакетната цена е калкулирана по курс 1,75 лв. за щатски долар към 12.05.2019 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 6 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: фирмата предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
Намаления
ЦЕНАТА Е ПРОМОЦИОНАЛНА ЗА РЕЗЕРВАЦИИ, ПОТВЪРДЕНИ ДО 30.08.19г.
Изпрати запитване
ИНДИЯ - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЦВЕТОВЕТЕ
от 2143 лв.
ИНДИЯ - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЦВЕТОВЕТЕ
6 нощувки
Самолет
Делхи
Клаксони, принцове и множество емоции – това е Индия
6 причини да си в Индия за фестивала на цветовете Холи
7 чудесни причини да посетите Индия