Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

Екскурзия до Индия - обиколна програма

Номер на оферта

/

239613

Дати & цени

23 октомври 2024 г. - Цена от 2986 лв.

Цената включва

+ Самолетен билет София-Истанбул-Делхи-Истанбул-София на Турски авиолинии
+ Летищни такси
+ Ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 20 кг
+ Всички трансфери по програмата, с включени пътни, паркинг и др. такси
+ 2 нощувки със закуски в хотел в Агра
+ 2 нощувки със закуски в хотел в Джайпур
+ 3 нощувки със закуски в хотел в Делхи
+ 3 вечери в хотела
+ 1 демонстрация на готвене и вечеря с индийско семейство
+ 3 вечери в ресторант в Делхи
+ Входни такси на упоменатите в програмата обекти за посещение
+ 2 бутилки минерална вода на човек на ден
+ Посещение на шоу Mohabbat The Taj Show
+ Професионален екскурзовод с английски език
+ Съпровождащ представител на агенцията при група от минимум 15 туриста
+ Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро за лица до 64,99 г.

Цената не включва

- Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро за лица над 65 г. - 25 лв.
- Индийска виза - издава се онлайн, цена за виза + обработка на документите - 95 лв.
- Всички хранения, неупоменати в програмата
- Напитки по време на хранене
- Бакшиши - около 30 USD долара - заплащат се на място
- Лични разходи

Програма на пътуването

МАРШРУТ: София-Истанбул-Делхи-Джайпур-Агра-Гуалиор-Агра-Делхи-Истанбул-София

9 дни / 7 нощувки

Цената е пакетна на човек в двойна стая.

==============================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==============================================================================

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: София-Истанбул
Заминаване от София с редовен полет на Турски авиолинии за Истанбул за последващ полет до Делхи.
Предварително разписание - подлежи на препотвърждение до една седмица преди заминаване:

Дата Номер полет Излита от: Час Каца в: Час
23. окт TK-1032 София 15:45 Истанбул 17:15
23. окт TK-716 Истанбул 20:15 Делхи 04:45
31. окт TK-717 Делхи 06:55 Истанбул 11:35
31. окт TK-1031 Истанбул 14:45 София 15:05

Кацане на летище Истанбул. Излитане за Делхи.

ВТОРИ ДЕН: Истанбул-Делхи-Джайпур
Рано сутринта кацане на международното летище в Ню Делхи. Преминаване на митнически и имиграционни формалности и получаване на чекирания багаж. Посрещане от представителя на местния туроператор при излизане от сградата на терминала за пристигащи.
Отпътуване към Джайпур (250 km - около 5 часа).
Пристигане в Джайпур.
Настаняване в хотела по възможност. Стандартното време за настаняване е 1400 часа на обяд. Ранното настаняване зависи от наличността.
Джайпур е столицата на индийския щат Раджастан. Той напомня за кралското семейство, което някога е управлявало региона и което през 1727 г. основава това, което сега се нарича Стария град или „Розовия град“ заради запазената си марка цвят на сградите. В центъра на неговата величествена улична мрежа (забележителна за Индия) стои разкошният комплекс с колонади City Palace. С градини, дворове и музеи, част от него все още е кралска резиденция. Един от най-добре планираните градове в Индия, Джайпур е построен в 9 правоъгълни сектора, символизиращи 9-те части на Вселената, според индийската космология.
Следобед ви очаква обиколка на града и посещение на Градският дворец, уникален и завладяващ комплекс от няколко дворци, павилиони, градини и храмове. В рамките на портите на двореца се намира Мубарак Махал, или „Благоприятният дворец“, който съдържа текстил, включително кралските официални костюми, блокови щампи Sanganeri, кашмирски пашмини и копринени сарита. След това ще посетете Jantar Mantar, масив от астрономически инструменти на открито, преди да се върнете в хотела.
Вечеря в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Джайпур
Закуска в хотела.
Сутринта започва с посещение на крепостта Амбър. Амбър Форт (Amber Fort) е безценно бижу в Джайпур, което задължително трябва да се посети. Изключително впечатляваща Агра Форт се счита за една от най-красивите крепости в Индия. Още преди да приближите двореца се виждат типичните за повечето дворци в Раджастан, високите и здрави стени на крепостта, обсипани с бастиони и балкони. Махараджа Мансингх, най-успешният генерал на моголския император Акбар, започва изграждането на Амбър през 17 век. Преди да бъде построен градският дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Крепостта е заобиколена от укрепени бойници и гледа към езерото Ров.
Изкачване от паркинга до входа на форта със слонове.
По пътя към крепостта Амбър, ще направите кратка спирка за снимки в Хава Махал - Двореца на ветровете. Този дворец се състои от дълги коридори и украсена фасада с безброй прозорци и екранирани балкони, специално построени за кралските жени да гледат процесиите по главната улица на града.
Свободен следобед за самостоятелно запознаване с града и шопинг.
Вечерта ще се насладите на демонстрация на готвене и вечеря с индийско семейство.
Нощувка в хотела.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Джайпур-Агра
Закуска в хотела.
Тази сутрин след закуска, потегляте към Агра (250 km - около 5 часа).
По пътя ще имате спирка за посещение на Фатехпур Сикри.
Фатехпур Сикри - Построен е от моголския император Акбар през 1571 г. в чест на суфийския светец шейх Салим Чисти. Той е столица на Моголите в продължение на 14 години, след което е изоставен поради липса на вода. Изработен е от червен пясъчник и съчетава влияния както от индуската, така и от моголската архитектура. Дори и до днес входът на крепостта е през пътя, построен от Акбар, който води до Буланд Дарваза, през огромна 54-метрова врата.
Други вдъхновяващи паметници във Фатехпур Сикри са Хиран Минар, построен от Акбар в памет на любимия му слон, гробницата на шейх Салим Чишти, къщата на Бирбал и Диван-и-Кас.
Продължавате пътуването към Агра и при пристигане се настанявате в хотела.
Агра е градът на Тадж Махал, в северния индийски щат Утар Прадеш, на около 200 км от Делхи. Агра има три обекта на ЮНЕСКО за световно наследство, Тадж Махал и крепостта Агра в града и Фатехпур Сикри наблизо. Има и много други сгради и гробници от дните на славата на Агра като столица на Моголската империя.
Градът няма за какво друго да бъде препоръчан. Замърсяването, особено смогът и боклукът, е широко разпространено и пътниците са преследвани от рояци местни жители, предлагащи да купите сувенири, на всеки паметник, джамия, храм или дворец. Въпреки това тук се намират едни от чудесата на света и никое пътуване до Индия не е пълно без поне едно посещение на Тадж Махал.
В късния следобед ви очаква посещение на Mohabbat The Taj Show - Преди да посетите Тадж Махал, ще научите повече за любовната история на император Шаджахан и съпругата му Мумтаз Махал в шоуто Mohabbat The Taj. Шоуто се провеждайки се в прочутия културен и конгресен център Калакрити. По време на представлението, което продължава час и половина, тази красива история от империята на Моголите ще бъде оживена сред цветен спектакъл от светлини и музика, изпълнен от над 80 талантливи танцьори и певци. Шоуто се изпълнява както на хинди, така и на урду, наличен е превод на английски, френски и немски през слушалки.
Вечеря и нощувка в хотела.

ПЕТИ ДЕН: Агра-Гуалиор-Агра
Закуска в хотела.
Тази сутрин след закуска отпътувате към Гуалиор (120 km - около 3 часа).
При пристигане ще посетите Gwalior Fort. Гуалиор е град в централния индийски щат Мадхя Прадеш. Известен е със своите дворци и храмове, включително индуисткия храм Sas Bahu Ka Mandir със сложна резба. Древната крепост Gwalior заема пясъчно плато с изглед към града и до нея се стига по криволичещ път, облицован със свещени джайнистки статуи. Във високите стени на крепостта се намира дворецът Гуджари Махал от 15-ти век, сега археологически музей.
Фортът Gwalior, известен като Gw?liiyar Qila, е крепост на хълм близо до Gwalior, Мадхя Прадеш, Индия. Крепостта съществува най-малко от 10-ти век, а надписите и паметниците, открити в рамките на сегашния кампус на крепостта, показват, че тя може да е съществувала още в началото на 6-ти век.
Свободно време за обяд (не е включен в цената).
Връщане в Агра. Свободно време.
Вечеря в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Джайпур-Делхи
Рано сутринта ще се насладите на гледката към Тадж Махал на изгрев слънце. Наричан едно от чудесата на света, Тадж Махал в Агра е олицетворение на туризма в Индия и се слави със своето архитектурно великолепие и естетическа красота. Симфония от бял мрамор, почит към вечната любов, тя е построена от император Шах Джахан в памет на съпругата му Мумтаз Махал. В мавзолея има гробници на Мумтаз и Шахджахан. Изработена от бял мрамор, отнема 22 години и над 20 000 работници и занаятчии, за да се завърши тази рапсодия в камък (1630-52 г. сл. Хр.). Основната структура е разположена сред озеленени градини. Докато от три страни е заобиколена от високи стени, задната част е ограничена от река Ямуна.
Връщане в хотела за освежаване и закуска.
Програмата продължава с обиколка на Агра Сити. Ще посетите Великата крепост на Агра, изключителен пример за моголска архитектура и крепост на моголската империя при последователни поколения. Първоначално планиран като военна структура от Акбар, фортът Агра с течение на времето придобива цялата елегантност, пищност и величие на императорски дворец. Разположена на 1 км нагоре по течението на Тадж Махал, на десния бряг на Ямуна, крепостта Агра е построена под ръководството на Акбар от Мохамед Куасим Хан, негов главнокомандващ и губернатор на Кабул и добавена от неговия син Джехангир и внук Шахджахан.
След почивка за обяд (не е включен в цената), отпътувате към Делхи (200 km - около 4 часа).
Делхи, столичната територия на Индия, е огромна зона в северната част на страната. В Стария Делхи, квартал, датиращ от 1600 г., се издига внушителната Червена крепост от ерата на Моголите, символ на Индия, и обширната джамия Джама Масджид, чийто двор побира 25 000 души. Наблизо е Chandni Chowk, оживен базар, пълен с колички за храна, магазини за сладкиши и сергии за подправки
При пристигане в Делхи, вечеря в местен ресторант.
По-късно настаняване в хотела.
Нощувка в Делхи.

СЕДМИ ДЕН: Делхи
Закуска в хотела.
Сутринта слагате начало на целодневна обиколка на Делхи, започваща със Стария Делхи.
Старият Делхи или Пурани Дили е централен район в Делхи, Индия. Основан е като ограден град на име Шахджаханабад през 1648 г., когато шах Джахан решава да премести моголската столица от Агра. Ще посетите джамията Джама и ще се насладете на езда на рикша по алеите на Стария Делхи.
Свободно време за обяд (не е включен в цената).
Следобед продължавате с обиколка на Ню Делхи. Ще посетите президентския дворец, някогашната имперска резиденция на британските вицекрале; Индийската порта - мемориал, издигнат в чест на индийските войници, загинали геройски по време на войната в Афганистан. Ще се разходите с автобуса по Раджпат покрай сградата на парламента и секретарските сгради. Ще посетите Qutab Minar, кулата на победата от 12-ти век- прототип на всички минари (кули) в Индия. Накрая на обиколката ще се отбиете в гробницата на Хумаюн.
Вечеря в местен ресторант.
Нощувка в хотела.

ОСМИ ДЕН: Делхи
Закуска.
Сутринта продължавате обиколката на града с посещение на Храма Акшардхам и Бангла Сахиб Гурудвара (храмът на сикхите).
Akshardham е най-големият храм в Индия към момента. Религиозните сгради, чието изграждане отнема 5 години и десетки хиляди хора, са вписани в Книгата на рекордите на Гинес. Въпреки че въплъщава индийското религиозно изкуство, това е и място за релакс и свободно време в Ню Делхи. Основната сграда на храма е изградена от охра, червен пясъчник и бял мрамор. Разположен е в основната зала със 148 статуи на слонове в пълен размер, общо 9 купола и 239 декоративни колони. В храма има 3-метрова позлатена статуя на Нараян и повече от 2000 индуистки статуи с различни изражения. Стълбовете са изящно резбовани, а стенописите са цветни. Целият храм е великолепен и елегантен, а изящното религиозно изкуство е отразено навсякъде.
След почивка за обяд (не е включен в цената) ще посетите Bangla Sahib Gurudwara. Това е сикхски храм, построен в чест на посещението на Гуру Хар Кришан, осмият сикхски гуру през 1664 г.. Това великолепно светилище е построено от сикхския генерал Сардар Бхагел Сингх през 1783 г. Работейки през всичките 24 часа, Гурудвара е пример за сърдечната природа на сикхите. На това място за утеха се стичат от повече от хиляда души само за един ден. Комплексът разполага с основна молитвена зала, свещен Саровар или (езерце), висше средно училище, болница, музей на Баба Багел Сингх и библиотека в неговите помещения. Главата трябва да бъде покрита при влизане, обувките трябва да се оставят близо до входовете, а краката се измиват с топла вода преди влизане.
По-късно ще се насладите на пазаруване на сувенири, преди да се върнете в хотела.
Вечеря в местен ресторант. Нощувка в хотела.

ДЕВЕТИ ДЕН: Делхи-Истанбул-София
Ранна закуска - сухи пакети.
Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Делхи.
Полет до Истанбул с последващ полет до София.
Кацане на летище София.
Край на програмата.

==============================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==============================================================================

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Есен 2023 - Индия |  Есен 2023 - Делхи

Избрани оферти