Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

Екскурзия Индокитай: Виетнам - Лаос - Камбоджа - Тайланд

Номер на оферта

/

201414

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети с включени такси София – Доха – Хо Ши Мин / Банкок – Доха – София
Самолетен билет с включени такси Хо Ши Мин – Дананг
Салетен билет с включени такси Хюе – Ханой
Самолетен билет с включени такси Ханой - Луанг Прабанг
Самолетен билет с включени такси Луанг Прабанг – Сиием Рип
Самолетен билет с включени такси Сием Рип – Банкок
11.5 нощувки в хотели 4*: 11 закуски, 5 обяда, 2 вечери
Всички трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
разглеждане на Хо Ши Мин и посещение на Сградата на обединението, Храма на изомрудения император и пазара Бен Тан, Етнографския музей,
разглеждане на Хой Ан, посещение на Мраморната планина и музя Чам,
разглеждане на Хюе: разходка с лодка по Парфюмената река, 7-етажната пагода Тиен Му, Забранения град и мавзолея на император Кай Дин,
разглеждане на Ханой с обяд и посещение на Храма на литературата, Пагодата върху стълба, частната резиденция на Хо Ши Мин, Пагодата на костинурката и „36-те улици на гилдиите“
посещение на водното куклено шоу,
круиз из залива Халонг с обяд и посещение на пещерата Шиен Кунг,
екскурзия до пещерите Пак Оу и водопада Куанг Си
разглеждане на Луанг Прабанг с обяд, посещение на националния музей и храма Ват Сиен Тонг,
вечеря с програма Апсара танци,
разглеждане на Сием Рип с обяд, посещение на Ангкор Ват, Ангкор Том, Терасата на слоновете, Терасата на прокажения крал, храма Байон и храма Та Пром,
екскурзия до езерото Тонле Сап и разглеждане на традиционно кхмерско плаващо село
разглежданена Банкок с обяд и посещение на Гранд Палас, Храма на изомрудения Буда и Храма на зората,
вечерен тур „Азиатик ривърфронт“, вечеря и спектакъл Калипсо Кабаре
Местни екскурзоводи на английски език;
Водач-преводач от агенцията;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15,000 щ. д.

Цената не включва

Виза за Виетнам – заплаща сe с доплащането: 150 лв.
Виза за Камбоджа – заплаща сe с доплащането: 75лв.
Виза за Лаос – заплаща сe на летището при пристигане: 35 щ. д.
По желание, вечери (минимум 10 туристи) – заплащат с доплащането:
Круиз с вечеря в Хо Ши Мин: 106 лв.
Вечеря в Байоки Скай ресторант в Банкок: 75 лв.
Бакшиши за обслужващия местен персонал за цялото пътуване – заплащат се на място: 60 щ.д.
Лица на възраст над 70 г. доплащат за медицинска застраховка: 26 лв.
По желание застраховка отмяна на пътуване: от 2.7 % до 1.5 % от цената на пътуването.

Програма на пътуването

Екскурзия Индокитай: Виетнам - Лаос - Камбоджа - Тайланд

Маршрут: София - Доха - Хо Ши Мин - Дананг – Хой Ан – Хюе - Ханой: залива Халонг -
Луанг Прабанг: пещерите Пак У, водопада Куан Си - Сием Рип: Ангкор Том, Ангкор Ват,
езерото Тонле Сап - Бангкок - Доха - София

Пътешествието до тези четири страни ще Ви представи различните лица на Индокитай – неговите най-забележителните творения, архитектурни комплекси, исторически паметници и богата история. Ще Ви срещне със сърдечни и любезни хора, уповаващи се на уважението и будизма.
Виетнам – страната на изумрудения дракон. Земя на необикновена природна красота и хиляди островчета. Ще посетим Хо Ши Мин – столицата на френски Индокитай, очарователния Хой Ан, императорската столица Хюе с Розовия забранен град и днешната столица – Ханой. Ще узнаем за цивилизацията Чам, ще минем през прохода с живописното име „Море от облаци” – най-красивата част на Виетнам, който я разделя на Северен и Южен и ще се насладим на круиз из живописния залив Халонг.
Лаос – просто красив. Малка, спокойна страна, далеч от модернизацията, заключена между пет държави, с недокосната и запазена природа, покрита с тропически гори, разнообразна флора и фауна. Ще останите пленени от сгушения в джунглата Луанг Прабанг – старата столица на Лаос, разиденция на краля и обиталище на бога, приютил десетки манастири.
Камбоджа – кралството на чудесата. Ярка, удивителна и самобитна страна с древна история и богата култура, едно от малкото места в света, където човек може да открие загубени в джунг-лата храмове, обвити от гъста тропическа растителност. Изумление предизвиква древният Ангкор – един от шедьоврите на световната архитектура, главен културен и религиозен център на някога могъщата Ангкорска империя.
Тайланд – страната на усмивките. Най-свободната страна, или както името й на тайски под-сказва „Земя на свободата“, която никонга не е била колонизирана. Ще видите символите на Банкок: Гранд Палас – най-красивят дворец в страната, Храма на Изомрудения Буда с най-святото изображение на Буда, изваяно от единствен кристал и Храма на зората – една от визитките на „Града на ангелите“.
14.11.2017-вт. 1-ви ден. София ?
В 19:45 ч. полет QR 226 от София. Кацане в Доха 01:20 ч.
15.11.2017-ср. 2-ри ден. ? Доха ? Хо Ши Мин
В 02:20 ч. полет QR 970 от Доха. Кацане в Хо Ши Мин в 13:25 ч. Посрещане и трансфер до хотела. Хо Ши Мин, наричан от местните жители все още Сайгон носи името на река Сайгон, върху която е разположен и се намира северно от делтата на река Меконг. Първоначалното му име е било Прей Нокор, в следангкорския период е бил най-голямото пристанище на Камбоджа, от 1887 г. до 1901 г. е столица на Френски Индокитай, а от 1955 г. до 1975 г. – столица на Южен Виетнам. Днес той е най-големият град в страната, главен икономически, търговски и културен център. Трансфер до хотела. Свободно време. *По желание, круиз по река Сайгон с вечеря под звуците на жива музика и изглед към нощния град. Нощувка.
16.11.2017-ср. 3-ти ден. Хо Ши Мин ? Дананг – Хой Ан
Закуска. Обиколка на Хо Ши Мин: посещение на Сградата на обединението (бившият Прези-дентски дворец, който е частично разрушен при атаките от съпротивата на Северен Виетнам на 30.04.1975 г.). Разглеждане на Храма на изомрудения император – най-красивият храм в града, посветен на Небесния крал. Продължаваме към центъра с правителствените сгради, разположени около площада на колониалната френска част с извисяващата се катедрала „Нотр Дам“, Операта, построена по подобие на „Пети Пале“ в Париж, Централната поща, проектирана от Густав Айфел, сградата на кметството – друга историческа сграда, улица „Донг Кой“ с множество бутици, магазини, кафенета и ресторанти. Посещение на централния пазар „Бен Тан“. Трансфер до летището. Полет за Дананг. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела в Хой Ан. Свободно време. Нощувка.
17.11.2017-чт. 4-ти ден. Хой Ан – Хюе
Закуска. Разглеждане на Хой Ан (ЮНЕСКО) – един от най-живописните градове на Виетнам, жив музей под открито небе. Още от древни времена и по време на империята Чампа, Хой Ан е бил морски кръстопът по пътя на коприната и важно пристанище на търговските пътища на Китай, Япония и Запада, чието влияние се вижда и днес в архитектурните шедьоври, отразяващи китайското, японското, португалското, френското и британското влияния. Съвременният град е известен и с прекрасните плажове около града – Чайна бийч, където американските войници са почивали по време на войната, и Куа Дай – един от най-хубавите плажове във Виетнам, разполо-жен на няколко километра от стария град. Разглеждане на стария град – покрития японски мост отпреди 400 г., построен през 1593 г. от японската общност, за да свърже града с китайския квартал на отсрещния бряг; музея Са Хюн с експонати от най-ранната история на Хой Ан; китайският квартал със старинни къщи на търговци, параклиса на семейство Тран, построен преди 200 години в чест на техните пред-ци, Китайският храм, построен от китайските кланове през 1690г. и посветен на богинята на морето Тиен Хау – покровителка на моряците и рибарите и колоритния пазар. Целият град е буквално един огромен пазар – улиците са художествени галерии, приветливо отворили врати за туристите. Тук може да се запознаете с цялото многообразие на художествения талант на виетнамските майстори и самобитното национално изкуство – обработка на дърво и камък, изработка на фенери, прекрасни картини – батик, акварел и масло с причудливи футуристични сюжети и национални мотиви; мага-зинчета за порцелан, коприна, текстил, кожи, подправки и др. На път за Хюе посещение на Мрамор-ната планина, известна с 5-те върха (хълма), всеки от които носи името на един от 5-те елемента: огън, вода, земя, метал и дърво. Още от древни времена хълмовете са били свещени и в тях има пещери с хиндуистки и будистки скулптори, а по време на Виетнамската война (1955–1975 г.) тунелите в тях били използвани за скривалища, имало е и болница в една от пещерите. Кратък престой на красивия плаж Нон Нуок. Разглеждане на музея Чам с колекция от скулптури на циви-лизацията Чампа, чиято столица е бил Дананг в периода 875–1000 г.; Продължаване през прохода Хай Ван, който географски разделя страната на Северен и Южен Виетнам. Неговата най-висока част е винаги обгърната от облаци и носи поетическото име „Море и облаци“. Пристигане в Хюе. Нощувка.
18.11.2017-пт. 5-и ден. Хюе ? Ханой
Закуска. Разглеждане на Хюе (ЮНЕСКО) – старата столица на императорите от династията Нгуен. И днес Хюе е уникален град и интелектуална столица на страната с 12 университета, тихи и спокойни улици, колониални къщи и вили с градини и пагоди, разположени около Парфюмената река. Разходка с лодка по Парфюмената река до 7-етажната пагода Тиен Му – най-високата във Виетнам и неофициален символ на бившата императорска столица. Разглеждане на Забранения розов град с цитаделата, откъдето 13 императори от династията Нгуен са управлявали страната от 1802 до 1945г. Изграждането ? започва по времето на Гиа Лонг, 1-ят император на династията Нгуен и завършва по времето на император Мин Манг като отема 27 години. Построена е по модел на Забраненият град в Пекин с труда на 10000 души и представлява 10-километров правоъгълен град със защитни стени, високи 6,6 м. и широки 21 м., обграден от сложна система от водни канали, които служили не само за защита, но и като воден път към него. В Императорския град се влиза през 10 входа, а самият той се състои от две основни части: цитаделата, която служила за защита на дворците вътре, и забраненият град Ту Кам Тан, в който живеел и работел императорът и неговото семейство. Посещение на мавзолея на император Кай Дин (1885-1925г.), 12-ят император от династията Нгуен. По древна традиция, строителство на гробницата на всеки император започвало още докато императорът бил жив, а архитектурата ? отразявала неговия характер. Тази гробница е построена за 11 години, тя е изключително изящна и в нея са съчетани елементи от Източната, Западната и Индийската архитектури. Трансфер до летището. Полет за Ханой. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.
19.11.2017-сб. 6-и ден. Ханой
Закуска. Обиколка и разглеждане на Ханой: Храма на литературата, построен от император Лай Танг Тонг в 1070 г. като храм, посветен на Конфуций. През 1076 г. кралската академия започва да обучава децата на благородниците и така той се превръща в първия университет на страната. На територията му има 5 вътрешни двора, олицетворяващи 5-те елемента: вода, огън, дърво, земя и метал, а най-интересни са костенурките с полегнали на гърбовете им каменни стели с имената на няко-гашните възпитаници. Продължаваме към един от символите на Ханой – Пагодата върху стълба – храм, основан през 1049 г. от император Ли Тай То, мавзолея на Хо Ши Мин, частната резиденция на Хо Ши Мин, построена в етностил върху дървени пилони и заобиколена от красиви градини. Обяд в местен ресторанти. Посещение на Етнографския музей, разкриващ културното богатство на Виетнам и неговите 54 етнически групи. В уникалната му градина може да се видят копия на къщи и погребални комплекси от различните провинции на страната. В сърцето на Ханой е езерото Хуан Кием с Пагодата на костенурката. Разходка из старинния квартал – колоритно място с хиляди малки магазинчета и работилнички, известен като 36-те улици на гилдиите, всяка от които в миналото е била център на определен занаят и търговия, пазара „Ханг Бе“. Посещение на водното куклено шоу – традиция от 11 век, зародила се в долината на Червената река и символизираща прогонването на злите духове, празнуване на изобилието от вода в оризовите поля; представят се исторически сцени. Нощувка.
20.11.2017-нд. 7-ми ден. Ханой – залива Халонг
Закуска. Целодневна екскурзия с обяд до залива Халонг Пътуване с автобус около 3,5 ч. през плодородната долина на делтата на Червената река и наблюдаване на живота на селяните, които обработват оризовите поля, транспортират с мотоциклети животни до местните пазари и орат полята с огромни водни биволи. Кратък престой и посещение на специализиран център за производство на традиционни сувенири и посещение на фабрика за перли. Следва круиз из залива Халонг(ЮНЕСКО), изключителен природен феномен, едно от 7-те природни чудеса на света. На местния език името му означава „драконът, който се спуска към морето”. Мястото е изключително красиво;заема площ около 1500 кв. км и се състои от над 3000 острова и скални образувания с причудливи форми, издигащи се от тюркоазените води на морето и носещи имена като „куче”, „кулите”, „платноходка”, „шише за парфюм” и други. Посещение на пещерата Тиен Кунг. На корабчето се сервира обяд – пресни морски дарове. Привечер връщане в Ханой. Нощувка.
21.11.2017-пн. 8-ми ден. Ханой ? Луанг Прабанг
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Луанг Прабанг. Посрещане и трансфер до хотела.
Луанг Прабанг (ЮНЕСКО) е духовната столица на Лаос. Градът е бил столица на Кралство Лей Санг от 1353 до 1545 г., когато столицата е преместена във Виентян. Даже и тогава Луанг Прабанг остава седалище на монархическата власт. През 1694 г. кралят умира, и в последствие кралството се разпада и на три части – Луанг Прабанг, Виентян и Чампасак. Макар и отслабена, кралската власт се задържа до 1975 г., когато след царуването на 63-ма крале тя е официално разпусната. Днес Луанг Прабанг е малък град, уютен и приветлив, сврян в джунглата и труднодостъпен. Разположен е върху малко полуостровче, образувано от две реки – Меконг и вливащата се в нея Кхан. Точно заради своята изолираност, той има свое лице и подкупващо очарование. Често го описват като един от последните „Шангри Ла“ в Азия. Това е причината през 1995 г. ЮНЕСКО да го обяви за най-съхранения град в Югоизточна Азия. Свободно време за разходка из нощния пазар, предлагащ съблазнително изобилие от евтини и красиви сувенири. Нощувка.
22.11.2017-вт. 9-и ден. Луанг Прабанг – пещерите Пак У – водопада Куан Си
Закуска. Трансфер до пристанището. Круиз по река Меконг. Круизът ни предоставя възможност да наблюдаваме живота около реката и ежедневието на рибарите – с какви премерени движения те хвърлят мрежите си във водата и разчитат единствено на нея за своето препитание. За селата, разположени по Меконг, реката играе важна рола в живота на хората като единственото средство за транспорт и търговия. На път за пещерите спиране в селцето Бан Санг Хай, където местните хора произвеждат „лао лао“ (оризово вино). След 2 часа пристигаме до пещерите Пак У, наричани „Там Тинг” от местните хора. Разположени са във варовикова скала и са изпълнени с хиляди позлатени лакирани статуи на Буда с размер от няколко сантиметра до височината на човек. Те са място за поклонение на местните хора, особено около Пи Май (лаоската Нова година, през април). Обяд в ресторант „Тамаринд“, който се управлява от австралийка и нейният лаоски съпруг, отдадени на популяризирането на лаоската кухня. Посещение на водопада Куан Си, разположен югозападно от града. Пътят минава през живописни пейзажи, оризища и хълмове, а от някои места се открива красива гледка към река Меконг. Спиране в малко селце, дом на едно от многото етнически малцинства, чиято култура и традиции са останли непромемени в продължение на векове. При пристигане на водопада ще имате време да се насладите на красивата природа. Куанг Си е съвкупност от няколко каскадни водопада като първият е висок 53 м. Под втората каскада има варовикова скала, която образува стъпала, в които се събира тюркоазената вода; тук може да направите освежаващо плуване. Приключенски настроените могат да се изкачат по стръмна пътечка до върха на водопада, където ги очакват зашеметяващи гледки. Наблизо е резервата за мечки, в който живеят 23 азиатски черни мечки, спасени от бракониери. Основна причина за убиването им е използването на тяхната жлъчка в китайската медицина. Нощувка.
23.11.2017-ср. 10-и ден. Луанг Прабанг ? Сием Рип
Тези от Вас, които са ранобудни и желаят, могат да наблюдават незабравимото представление, което рано всяка сутрин, от векове насам, Луанг Прабанг дава – ритуалното събиране на подаяния от будистките монаси. Върволица от стотици фигури, повечето съвсем млади момчета, боси, с дър-вени купи в ръце и оранжеви шафранени одежди мълчаливо поемат приготвените дарове – ориз и плодове. Коленичили на рогозките си, местните благоговейно ги поднасят на тези малки Буди. Под-мамени от тайнството на този ритуал, много туристи също са приготвили своите хлебни дарове.
Закуска. Разглеждане на Луанг Прабанг. Посещение на бившия Кралски дворец, превърнат в Национален музей, където ще се запознаете с историята на Лаос. Разглеждане на един от най-важните и почитани храмове в страната – Ват Сиен Тонг. Построен е като кралски храм от крал Сетатират през 1560 г. и е служил като такъв до 1975 г. – тук са коронясани всички крале на Лаос. Наричат го „Златният храм” заради позлатените му врати. Трансфер до летището. Полет до Сием Рип – предверието към Ангкор, столица на могъщата кхмерска империя и символ на нейните слава и величие. Почти 6 века (9-15 век) цивилизацията на Ангкор е доминирала в цяла Югоизточ-на Азия, а в периода на разцвет населението ? е било повече от 1 милион души. През 1431 г. този богат и процъфтяващ град е разрушен от войските на Сиам и постепенно е погълнат от джунгла-та докато през 1861 г. френският ботаник Андре Муо го преоткрива. И до днес е загадка как този огромен комплекс е бил построен – без съвременна техника, без цимент. Посрещане и трансфер до хотела. Вечеря с програма апсара танци – класическите танци на Камбоджа, които пресъздават кхмерските митовe и религиозни традиции така, както са изобразени върху Ангкор. Нощувка.
24.11.2016-чт. 11-и ден. Сием Рип
Закуска. Пътешествието в царството на кхмерите започва с Ангкор Ват (ЮНЕСКО) – най-голямото култово съоръжение на планетата (общата площ на храма е 2 кв. км), гордост за камбоджанците и символ на тяхната душевност. Той е изобразен върху националния флаг на страната и е единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център. Построен е за 30 години в периода на разцвет на кхмерското кралство от крал Сурияварман II (1112-1152 г.) като държавен храм, а по-късно става негов мавзолей. За разлика от останалите, той е хиндуистки храм, посветен на Вишну и е в стила на Дравидската архитектура. Сътворен е съгласно древните хиндуистки представи за света – централната му кула наподобява планинообразна пирамида с 5 върха, 5-те кули символизират 5-те върха на митичната планина Меру – дом на боговете. Външните му защитни стени са символ на планините, заобикалящи света, а огромният ров с ширина 190 м. символизира океана. Стените вътре са украсени с 2-метрови каменни барелефни сцени от хиндуистката митология и военните подвизи на краля, а над 2000 танцьорки на апсара украсяват второто ниво на храма. Фигурите най-добре се открояват при изгрев и залез, когато слънчевите лъчи падат върху тях. Обяд в един от най-добрите ресторанти в града. Продължаваме към великия град Ангкор Том – последната столица на великата Кхмерска империя. Основан е от най-великия строител, крал Джаявярмян VII (802–850 г.), който обединява княжествата и създава кхмерската нация. Градът е заобиколен от 8-метрови стени, които образуват перфектен квадрат и покриват 20 кв.км. Ще влезем през южната порта, която е украсена със слонове и 4 огромни лица, а от двете страни на пътеката 54 божества и демони държат свещената змия Нага. Следва терасата на слоно-вете, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносното завръщане на армията или други шествия, и са извършвали публични церемонии. Другата тераса, тази на Прокаженият крал, е наречена така, заради откритата тук скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, която наричат Прокажения крал, заради обезцветяването и мъха по нея, които напомнят на болен човек и съответстват на легендата за крал на Ангкор, който страдал от тази болест. Продължаваме към мис-териозния будистки храм Байон, разположен в самия център на града. Този архитектурен шедьовър от 12 век, ненадминат по великолепие, е последното огромно култово съоръжение, построено в Анг-кор, и се разпознава отдалеч по 54-те кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя, а всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара – богът на добротата и милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света. Разглеждането завършва с така нареченият „Малък кръг” (12-13 век), включващ Та Пром – един от най-живописните храмове, известен с това, че е във вида, в който е бил открит през XIX век, опасан от коренищата на вековни дървета. Храмът е посветен на майката на крал Джаяварман VII и е проектиран като будистки храм и университет. Според надпис върху храма, строежът е започ-нал през 1186 г., в него са участвали над 80,000 души и върху него се извисявали 38 кули. Свободно време. Нощувка.
25.11.2017-пт. 12-и ден. Сием Рип – Банкок
Закуска. Екскурзия до езерото Тонле Сап – най-голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия и един от най-значителните резервоари на нашата планета (по време на дъждовния сезон размерът му се увеличава до 4 пъти). Пътуване през традиционни кхмерски селища и разходка с лодка до някое от плаващите селца, където ще добиете представа за живота на неговите обитатели, чиито къщи, пазари, болници и училища са наколни постройки, учениците се придвижват с малки гребни лодки, а прасета и други животни се отглеждат върху наколни жилища *В зависимост от нивото на водата се посещава Кампонг Флук, Кампонг Клеанг или Чонг Книс. Трансфер до летището. Полет за Банкок. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. *По желание вечеря в Байоки Скай ресторант – най-високата сграда в Банкок, където от 250 м. височина ще наблюдаваме нощен Банкок, залива и ще се насладим на богат избор от морски и други деликатеси. Нощувка.
26.11.2017-сб. 13-и ден. Банкок
Закуска. Обиколка и разглеждане на Банкок: Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд е най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия върху 61 хектара с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и други. Храма Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, изваян от един единствен кристал. Посещение на Храма Ват Арун – един от най-очарователните храмове не само заради местополо-жението си край река Чао Прая, но и заради архитектурата си, която няма еквивалент в Банкок. Превърнал се в една от визитките на Тайланд, Храмът на Зората се извисява на 70 м със своите заострени върхове, красиво декорирани с малки разноцветни парченца стъкло и китайски порце-лан. Обяд в крайбрежен ресторант. Връщане в хотела. До 18:00 ч. свободно време. Освобождаване на стаите. Вечерен тур „ Азиатик ривърфронт“ – посещение на новия комплекс на брега на река Чао Прая със зона от над 40 расторанти, кафенета, развлекателен комплекс и търговска част от 1500 бутика, нощен базар и мол; вкусна тайландска вечеря и спектакъл „Калипсо Кабаре“ (шоу програма на травестити). Трансфер до летището.
27.11.2017-нд. 14-и ден. Банкок ? Доха ? София
В 01:35 ч. полет QR 837 от Банкок. Кацане в Доха 04:45 ч.
В 06:40 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София в 10:55 ч.0

Записване и плащане:
при записване: аванс 1000 лв.
второ плащане: до 30.06.2017 – 2500 лв.
пълно плащане: до 14.08.2017
Необходими документи:
При записване: цветно сканирано копие на личната карта и паспорта, който да е с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуването (след 28.06.2018) и да има 8 свободни страници;
лични данни, необходими за входно-изходните визи;
6 цветни фотографии, направени не повече отпреди 1 год. – на светъл фон, лице снимано фронтално, с открита глава, без тъмни очила:
за Виетнам: 4 х 6 см – 2 бр.,
за Лаос: 2.5 х 3 см – 2 бр.,
за Камбоджа: 3.5 х 4.5 см – 1 бр.,
за Тайланд: 3.5 х 4.5 см – 1 бр.,
Задграничният паспорт се предоставя в офиса на фирмата до 15.09.2017.
Информация:
За посещението на Виетнам, Лаос, Камбоджа и Тайланд няма задължителни ваксини.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 20 туристи
Срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи: 08.09.2017.
Важно:
Видът на двойната стая – спалня или две отделни легла, не се гарантира.
За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановява 100% платената от него сума. Това условие се отбелязва в договора при записване. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.
Анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от пътуване ТП заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент” – без неустойка.
до 91 дни преди тръгване се удържат 30% от общата цена.
от 90 до 62 дни преди тръгване се удържат 60% от общата цена.
от 61 до 32 дни се удържат 80% от общата цена.
под 31 дни до деня на отпътуване или при неявяване се удържат 100%
Необходими данни за визовите формуляри:
Предоставят се при записване.

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Банкок

Избрани оферти