Пекин

За града

Оферти

Статии

Пекин / Pekin

Пекин (Beijing) е столица на Китайската народна република. Пекин има статут на град-провинция и граничи с Тяндзин на югозапад и с провинция Хъбей на север, запад и юг. Пекин е втори по големина град в Китай след Шанхай като дава подслон на повече от 11 000 000 жители на площ от около 16 800 кв километра или половината от площта на Нидерландия. От 1949 година Пекин става столица на Китайската народна република. Пекин е красив град с много забележителности и красиви кътчета.

Транспорт

С рикша по изчезващите тесни улички на Стария Пекин

Шумната, замърсена китайска столица с нейните заведения за американско бързо хранене, автомобилни задръствания и архитектура със свободна естетика е едно от двете лица на Пекин.Другото може да бъде видяно при разходка с рикша през тесните, подобни на лабиринт улички (хутун), където само покритите с тента возила могат да маневрират.

Заведения

Класическите ресторанти на Пекин

Да си тръгнеш от Пекин (Бейдзин), без да опиташ патица по пекински, е все едно да не похапнеш bistecca alla fiorentina във Флоренция.

Забележителности

Забраненият град до площад „Тянанмън“

Величественият Забранен град, наречен така, защото в продължение на 500 години обикновени граждани не са могли да влизат в него, е бил императорският двор на двайсет и четирима императори от началото на династията Мин през ХV в. до падането на династията Цин през 1911 г.

Забележителности в околностите на Пекин

Великата китайска стена на 80 км северозападно от центъра.

Отдавна символ на мощта на страната, Великата китайска стена – Уан Ли Чан Чън, или Дългата десет хиляди ли стена – е завладявала въображението на хората в цял свят през цялата своя история.

Забележителности около Пекин

Избрани оферти