Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Истанбул - Църквата на Първо число - Небостъргачът "Сапфир"

Номер на оферта

/

196912

Дати & цени

Програма на пътуването

Първи ден: Тръгване от гр.Димитровград - 04:35ч. (паркинг "Кауфланд"), гр. Хасково – 04:50ч. (ул."Батак" - зад "Кауфланд"), гр. Харманли – 05:30ч. (хотел „Хеброс”), гр. Любимец – 05:45ч. (сп. „Мангъра”), гр. Свиленград – 06:10ч. (пл. „Свилена”). Пристигане в Истанбул преди обяд. Обзорна обиколка с местен професионален екскурзовод на български език разглеждане на Синята джамия, Хиподрума, стария султански дворец „Топкапъ Сарай“ (отвън), разглеждане на азиатската част на Истанбул (фото-пауза). Посещение на небостъргача „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й през 2009 година, тя се извисява на 64 етажа на 236 м височина. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино – симулация на полет с хеликоптер над Истанбул. Настаняване в хотел 3*.Свободно време. Вечерта по желание организиране на вечеря в традиционен турски ресторант или възможност за осъществяване на програма „Нощен Истанбул” и посещение на кафето „Пиер Лоти”, където може да се насладите на невероятна панорама към залива Златния рог и да изпиете чаша турско кафе или чай. Нощувка.

Втори ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на „Църквата на първо число”, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата. Хиляди хора от цял свят идват тук на всяко първо число от месеца и си купуват т.нар. „сребърни” и „златни” ключета – всяко около 1 TL. Те символизират желанието на хората, като с този ключ се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желания. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и отново да си вземе ключ с ново желание. Посещение на Новия султански дворец „Долмабахче Сарай” – бароков дворец на брега на Босфора, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия. Разходка с корабче по Босфора срещу допълнително заплащане - една романтична разходка по Босфора, където се докосват Европа и Азия, Изтока и Запада, с включена подробна беседа от местен екскурзовод на български език. След обяд посещение на МОЛ "Форум Истанбул", аквариум "Sea Life" и 4D прожекция – обиколка с хеликоптер. Аквариумът „Sea Life” представя на площ от 8 000 м2 морски животни от над 10 000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големият подводен тунел за наблюдение на рибите, без да се налага да се гмуркате. По своя мащаб „Sea Life” е обявен за един от най-големите аквариуми в света, нареждащ се веднага след тези в Атланта, САЩ и Окинава, Япония. Следобед тръгване на обратно и прибиране в България вечерта.



Цената включва:

Транспорт с луксозен туристически автобус
Медицинска застраховка за лица до 65г.
Водач от агенцията
Посещение на „Църквата на първо число”
1 нощувка със закуска в хотел 3*



Цената не включва:

Входните такси на посещаваните туристически обекти
Допълнителни екскурзии по желание


Доплащане за:

Медицинска застраховка за лица над 65г. - 5 лв.
Медицинска застраховка за лица над 75г. - 10лв.



Информация за допълнителни екскурзии:

Църквата на първо число от месеца
Обзорна обиколка на Истанбул
Програма "Нощен Истанбул"
Посещение на двореца "Долмабахче Сарай"
Посещение на аквариума "Sea Life"
4D прожекция
Вечеря в традиционен турски ресторант с шоу програма
Небостъргача "Сапфир"
Разходка с корабче по Босфора

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Лято в чужбина - Турция |  Лято в чужбина - Истанбул

Избрани оферти