Начало / Екскурзии / Екскурзии - Брюж

Коледна романтика в БРЮЖ, Белгия

Номер на оферта

/

206177

Дати & цени

Цената включва

* Самолетен билет с включени летищни такси
* Трансфер летище - хотел – летище
* 2 нощувки със закуска в хотел 2/3*
* Медицинска застраховка
* Водач от агенцията

Цената не включва

* Чекиран багаж до 20 кг – 85 лв.
* Входни такси за музеи
* Разходка с корабче 9€
* Музей на пържените картофки – 7€

Програма на пътуването

-ПРОГРАМА

-Ден 1

Среща на летище София в 19ч. за полет до Брюксел. Пристигане в Брюксел в 22:50 ч. и трансфер до Брюж. Настаняване в хотел. Нощувка.

-Ден 2

Закуска. Центъра на града е затворен за автомобили, затова той може да се разгледа пеша и с лодка. Ние ще започнем нашата обиколка пеша из очарователния средновековен Брюж, който се простира по дължината на множество канали. Ще минем през красивите площади Маркт и Бур отрупани с множество коледни къщички предлагащи различни сувенири и неустоими вкуснотийки за хапване и пийване , кулата Белфлай с височина около 80 м и с 377 стъпала водещи до незабравима гледка към града и околностите. След почивка в някое от кафенетата с горещ белгийски шоколад ще посетим базиликата на Светата Кръв (Basilica of the Holy Blood) .Тя съдържа два параклиса. На приземният етаж се намира параклиса Св. Базил, построен в периода 1139 – 1149г., изпълнен с тайнственост и в римски стил. Другия параклис на първият етаж е в готически стил и датира от XV век. Тук се намира известната реликва на Светата Кръв. Накрая обиколката ще продължи с лодка по каналите, между които и Грьоне – Рей, едно от най–пленителните и известни кътчета на града. Свободно време за музеи, пазар и разходки из коледно украсените улици. Нощувка.

-Ден 3

Закуска. По желание посещение на Магазина за шоколад
–Choco story, в който ще изживеете истинско удоволствие. Ще бъдете потопени в древния мексикански свят на маите и ацтеките, за които шоколадът е бил напитката на боговете, а какаовите зърна са използвали като средство за разплащане. В Брюж се намира и Музеят на белгийските пържени картофки (Frietmuseum) ,разположен в една от най – старите и много добре запазени исторически здания в Брюж. Датира от 1399г. Той е първият музей, който показва цялата история на картофа – от откриването му до създаването на пържените картофи. Посетителите ще имат възможността да видят интересна колекция от машини, използвани за култивиране, събиране, обелване, сортиране и пържене на картофи. Въпреки всичко, музеят се съсредоточава върху белгийските пържени картофи в изкуството, в музиката и във филмите.
След турът в музея, посетителите ще имат възможността да опитат от белгийските пържени картофи, гарнирани с месни предястия и вкусни сосове в средновековното мазе на зданието.
В 12ч. напускане на хотела и трансфер за полет до София. Пристигане в 20:35ч.

Тагове

Оферти - Белгия |  Оферти - Брюж |  Екскурзии - Белгия |  Екскурзии - Брюж |  Коледни базари - Белгия |  Коледни базари - Брюж

Избрани оферти