Начало / Екскурзии / Екскурзии - Брюксел

БЕЛГИЯ - НИДЕРЛАНДИЯ - самолет

Номер на оферта

/

235257

Дати & цени

28 юли 2024 г. - Цена от 2556 лв.
01 септември 2024 г. - Цена от 2556 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. САЛОНЕН БАГАЖ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ + ЗАКУСКИ;
ТРАНСПОРТ С АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ.

Цената не включва

ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
ПОСЕЩЕНИЕ НА РАЙКС МУЗЕУМ И НА МУЗЕЯ НА ВАН ГОГ;
ПОСЕЩЕНИЕ НА ПАРКА КЬОКЕНХОФ - ЗА ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ 05.05.2024 Г.;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ОБИКОЛКИТЕ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА;
ЗАСТРАХОВКА OТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ;
ГОРИВНА/ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, В СЛУЧАЙ, ЧЕ СЕ НАЛОЖИ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ТАКАВА;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX);
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е седемдневна и включва 3 нощувки в Брюксел или околности, 3 нощувки в Амстердам или околности и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Брюксел, Гент, Брюж, Антверпен, Ротердам и Амстердам. Настаняването е в хотели 3 звезди на база нощувка и закуска. Лети се с авиокомпания „България Ер”, „Луфтханза”, „Австрийски авиолинии” или „Ер Франс”. Вътрешните трансфери в Белгия и Нидерландия се извършват с автобус.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ДАТИ И ЦЕНИ ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ

28.07.2024 - 03.08.2023
01.09.2024 - 07.09.2024

Цени на човек в лева според настаняването:

Цена на възрастен в двойна стая- 2556 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 3119 лв.
Цена за трети възрастен - 2511 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възр. - 2395 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възр. - 2495 лв.
=============================================================
Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – Полет СофияБрюксел. Трансферът летище – хотел. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на забележителностите на Брюксел: „Гран плас”, статуята на Малкия Жулиен, Църквата „Сен Никола”, „Плас дю Пети Саблон” и „Плас дю Гран Саблон”, Катедралата „Св. Св. Михаил и Гудула”, Кралския дворец и парка на Брюксел, галериите „Сент Юбер” (магазини и кафенета). Следобед - свободно време с възможност за посещение на историческия музей на Брюксел (притежаващ третата по богатство сбирка на мумии в света след Историческия музей в Кайро и Британския музей). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Сутринта – разходка до Хейзел парк – кратка фотопауза на Атомиома. Екскурзия до Гент и Брюж. Гент е духовната столица на Фландрия, родно място на Карл V (1500 г. – 1558 г.) – един от най-великите владетели в европейската история, за когото се твърди, че едва ли е знаел всичките си титли и корони и че слънцето никога не е залязвало над владенията му. Днес Гент е оживен туристически център, второ по големина пристанище на Белгия, след Антверпен. Построен върху многобройни островчета на мястото, където р. Лис се влива в р. Шелда, градът е прорязан от множество канали и потапя посетителя в интимната поезия на своите кейове и в изключителната атмосфера на своите паметници с дълга история. Разходка из старата част на града – катедралата, часовниковата кула, кметството, моста Сен Мишел, Кея на тревите, зеленчуковия пазар, Петъчния пазар, Кея на жерава, замъка на графовете на Фландрия. Следобед – посещение на Брюж, наричан още „Северната Венеция”. Брюж е един от най-привлекателните белгийски градове, мистичен и спокоен, като че току-що излязъл от Средновековието със своите тухлени къщи, потъмнели от патината на времето, с благородните фасади на своите обществени сгради и дворци, със своите църкви с островърхи камбанарии, сгушени покрай каналите, в които кротко и величествено плуват лебеди. Разглеждане на стария град – Бегиненхоф, някогашната болница „Св. Йоан” (днес музей на Мемлинг), Площада на бъчварите („Плас де Таньор”), „Гран плас”, халите, „Плас дю Бур”, базиликата „Сен Сан”, в която се пази стъкленица с Кръвта Христова, Кметството, Зеления кей (Льо Ке Вер), Кея на броеницата (Ке дю Розер). По желание - разходка с корабче по каналите на Брюж с доплащане 38 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България (провежда при минимум 20 участника, цената включва билет за едночасов круиз). Вечерта – завръщане в Брюксел. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Нидерландия. Престой и разглеждане на Антверпен – вторият по големина град в Белгия и едно от най-големите европейски пристанища, център на диамантената търговия и индустрия, но и един от най-привлекателните за туристите градове в северна Европа, градът на Рубенс и неговата школа, приютяващ една от най-големите катедрали на стария континент (обиколка на стария град - замъка „Стен”, „Гран Плас”, Кметството, Катедралата, къщата на Рубенс) и на Ротердам (панорамна обиколка и възможност за посещение на Еуромаст тауър). Вечерта настаняване в хотел в Амстердам или околности. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Обиколка на Амстердам: централния площад „Дам”, Кралския дворец, Новата църква, Националния паметник на Освобождението, квартала „Йордан”, Бегиненхоф, цветния пазар, площад „Рембранд”. По желание - разходка с корабче по каналите с доплащане 45 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България (провежда при минимум 20 участника, цената включва билет за едночасов круиз по каналите на Амстердам до устието на р. Амстел). Посещение на фабрика за диаманти. Свободно време или, при екскурзията с дата на отпътуване 03.05.2023 - възможност за посещение на парка „Кьокенхоф”. Това е най-големият парк с луковични цветя в Европа. Цена 63 лв. за възрастни и 43 лв. за деца до 11 г. (в цената се включва: транспорт до парка и входна такса; услугата се заявява и заплаща в България, а не на място). Екскурзията се организира при минимум 15 човека. Паркът затваря в края на месец май. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободно време. Възможност за посещение на Райкс Музеум и на музея на Ван Гог. Тъй като в двата музея обикновено опашките са големи, предлагаме предварителна резервация и закупуване на билети за влизане в определен час. Цена за Райкс Музеум: 66 лв. за възрастни и 10 лв. за деца до 17 г. Цена за музея на Ван Гог: 66 лв. за възрастни и 10 лв. за деца до 17 г. Тези цени включват цената на билета за вход в съответния музей и такса резервация. Часовете за посещение на двата музея се правят обикновено в един ден, последователно, и се съобразяват с конкретната програма на групата. За точните часове на резервациите можем да Ви информираме 15 дни преди датата на отпътуването. При покачване цената на билетите за музеите, туроператорът си запазва правото да коригира цената на тези две услуги. Нощувка

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището. Полет АмстердамСофия.

Забележка: При екскурзията с дата на отпътуване 05.05.2024 г., която е за Великден, ще имате възможност да се насладите на цъфтежа на луковичните цветя в парка „Кьокенхоф”. За останалите дати тази услуга не се предлага, тъй като паркът затваря в края на месец май.

Възможно е през 2024 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпки - 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване; отстъпки за деца до 11 години.

Тагове

Оферти - Белгия |  Оферти - Брюксел |  Екскурзии - Белгия |  Екскурзии - Брюксел |  Ранни записвания 2024 - Белгия |  Ранни записвания 2024 - Брюксел

Избрани оферти