Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

МАЙСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ – ПРАГА – БИРФЕСТ 2017

Номер на оферта

/

195468

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
3 нощувки със закуски в хотел *** в Прага
Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Прага
Полудневна екскурзия до Велке Поповице за посещение на пивоварна “Козел” с местен екскурзовод (входната такса се заплаща допълнително)
Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания “Армеец”
Водач-екскурзовод от България

Цената не включва

Еднодневна екскурзия до замъка “Хлубока” и Чески Крумлов или еднодневна ескурзия до Карлови вари ( февруари, март, ноември)
Входна такса за замъка “Хлубока” (приблизително 8 EUR на турист)
Разходка с корабче по р. Вълтава
Входна такса за пивоварна “Козел” (приблизително 8 EUR на турист)
Входна такса за Бирфеста – 100 CZK (за всички дни на фестивала)
Слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR) – заплаща се на място
Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (200 CZK) в Прага
Градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа)
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание и градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка “Отмяна на пътуване” (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Програма:

Ден 1: СофияПрага ~ 1260 km
Отпътуване от София в 17.30 ч. от площад “Александър Невски”, 18.00 ч. от aвтогара “Сердика” по маршрут БелградБудапещаБратиславаПрага.

Ден 2: Прага
Пристигане в Прага – всепризнатата перла в короната на Централна Европа в ранния следобед. Настаняване. Почивка. Привечер – разходка в центъра на Златния град – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 3: Прага
Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ? ч.): Храдчани – Пражки храд – най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa “Свети Вит”, Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна – бароковата църква от 18 век “Свети Николай”; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. На обяд отпътуване за Велке Поповице за посещение на пивоварната „Козел” и дегустация на бира (входната такса се заплаща индивидуално на място). Връщане в Прага вечерта. Нощувка.

Ден 4: Прага – Замъкът “Хлубока” – Чески Крумлов ~ 360 km
Закуска. Свободно време в Прага – необходимо е ползване на градски транспорт. Туристическа програма по желание: еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до замъка “Хлубока” – един от най-красивите чешки замъци с изключителна колекция на готическо и съвременно изкуство. Разглеждане на дворцовите зали с екскурзовод. Пешеходна разходка в Чески Крумлов – град, запазил своя средновековен облик, известен с втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък, включен в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване към Прага. Нощувка.

Ден 5: ПрагаСофия ~ 1260 km
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време в центъра на Прага за посещение на Бирфест 2016 – необходимо е ползване на градски транспорт. Популярният Бирфест в Прага е най-големият фестивал на бирата в страната. Може да опитате повече от 70 вида чешко пиво с най-добро качество, придружено от невероятни деликатеси на чешките готвачи. За вашето добро настроение ще има и множество музикални изпълнения. Отпътуване за България в 17.00 ч.

Ден 6: София
Пристигане в София на бензиностанция “Lukоil” (Западен парк/ бул. Сливница до Орион), автогара “Сердика” и площад “Александър Невски” около обяд.

Дати и цени:
23.05.2017

Цена на човек в двойна стая – 399 лева
Дете 0-11.99 г с двама възрастни в стая – 374 лева
Единична стая – 540 лева

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Майски празници - Чехия |  Майски празници - Прага

Избрани оферти