Начало / Екскурзии / Екскурзии - Улан Батор

МОНГОЛИЯ - емоция за цял живот

Номер на оферта

/

187726

Дати & цени

31 август 2024 г. - Цена от 6830 лв.

Цената включва

самолетен билет София – Истанбул - Улан Батор - Истанбул на авиокомпания TURKISH AIRWAYS и 1 брой чекиран багаж до 30 кг + 1 брой ръчен багаж до 7 кг
самолетен билет за вътрешен полет Улан Батор – Гоби – Улан Батор с 1 брой чекиран багаж до 20 кг и 1 брой ръчен багаж до 7 кг
9 нощувки със 10 закуски, от които 2 – Улан Батор в хотел Ramada by Wyndham Ulaanbaatar Citycenter 4* или подобен в включено ранно настаняване при пристигане, 7 нощувка със закуска в юрта със собствен санитарен възел: Gobi Nomad Lodge/ Gobi Erdene/ Gobi Nomad/ Terelj Lodge/ Mongol Nomadic/ Secret of Silk Road или подобни
9 вечери
традиционно фолклорно шоу в Улан Батор
местни екскурзоводи на английски език с превод от водача на групата
туристическа програма с посещение на Улан Батор
разходка в каньона на лешоядите /Националния Парк Гурвансайхан (Трите красавици)
радходка в района на пясъчните дюни Хонгорин Елс и посещение на манастира Ердене Зуу
разходка из местността Баянзаг /Пламтящите скали „Люлката на динозаврите“/
посещение на Националния парк Горки – Терелж
посещение на будисткия манастир Арябал
посещение на монголски номадски лагер и шоу
посещение на Хархорин
езда на гърба на камила в пустинята Гоби
езда на гърба на кон в пустинята Гоби
трансфери с джипове 4х4 в пустинята Гоби
трансфери с автобус на територията на Улан Батор и околности
1 бутилирана минерална вода на ден
медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR
водач – преводач от агенцията

Цената не включва

входните такси за музеите или други разходи, извън включените в пакетната цена посещения

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия до Монголия.

Да се откъснеш от цивилизацията и да се потопиш в земята на Чингис Хан
или емоцията Монголия

Пътуване в малка група

СофияИстанбулУлан Батор - пустинята Гоби - каньона на лешоядите - пясъчните дюни Хонгорин Елс - Баянзаг или Пламтящите скали – Улан Батор - Национален парк Горки – Терелж - Монголски номадски лагер и шоу - Хархорин – Улан БаторИстанбул - София

11 дни/ 9 нощувки със 10 закуски, от които 2 – в хотели, 7 -в юрта/ 9 вечери

ДАТА: 31.08.2024 - ограничени места - жена за комбинация

ПАКЕТНА ЦЕНА на човек: 6830 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден СофияИстанбулУлан Батор
Полет на TURKISH AIRWAYS от София за Истанбул в 09.25 ч. Кацане в 10.55 ч. Продължаване за Улан Батор в 18.10 ч.

2 ден Улан Батор
Кацане в столицата на Монголия в 07.10 ч. Трансфер и ранно настаняване в хотел Ramada by Wyndham Ulaanbaatar Citycenter 4*. Почивка. Закуска. Начало на туристическата обиколка на Улан Батор, която ще ви преведе през някои от основните забележителности на този уникален град. Посещение на легендарния будистки манастир Гандан, в който се намира 26-метрова позлатена статуя на Буда, следва кратка разходка из квартал Гер. Продължаване към новия музея на Чингис Хан и площад Чингис, където ще видите сградата на Парламента, Националната опера и Кметството. Ще посетим и къщата-музей на Богд Хан, част от по-голям комплекс в миналото, от така познатия Зелен дворец, бивша резиденция на осмия Джебцундамба Хутугту, който по - късно е провъзгласен за Богд Хан или владетел на Монголия. Привечер е предвидено и посещение на традиционно фолклорно шоу. Денят завършваме с разходка из пазара Нарантуул, който е най - големия пазар на открито в Монголия. Вечеря. Нощувка. Притежавайки украсата на модерния град, неговият донкихотовски микс от съветска архитектура, остатъци от предреволюционната история от редица гери (традиционни номадски палатки) му придават очарователна атмосфера. Улан Батор илюстрира противопоставянето между града и провинция в Монголия, чието население е предимно провинциално. От времето преди Чингис хан, който е обичаният баща на монголската нация, те са водили полуномадско съществуване, като остават в селата през зимата и се местят в герите в затревените степи през лятото.

3 ден Улан Батор - пустинята Гоби - каньона на лешоядите
Закуска. Трансфер до летището и едночасов полет до южната част на пустинята Гоби. Кацане и продължаване с джипове 4х4 /~120 км/ до каньона на лешоядите, който е сгушен между красивите върхове на Националния Парк Гурвансайхан (Трите красавици). След пристигането ще се разходим през каньона и може би ще успеем да видим снежни преспи останали от зимата. На излизане от Парка можем да посетим местния Природонаучен музей, където са изложени вкаменелости на снежен леопард - един от най-големите хищници, обитавал района в минало геоложко време. Настаняване в юртов лагер Gobi Nomad Lodge. Вечеря. Нощувка в всяка юрта със собствен санитарен възел.

4 ден Гоби – пясъчните дюни Хонгорин Елс
Закуска. Отпътуваме в посока пясъчните дюни Хонгорин Елс. Това са едни от най - големите и впечатляващи пясъчни дюни в Монголия, които достигат до 100 м височина и се простират на дължина от около 180 км. Ширината на дюните се променя в зависимост от посоката и скоростта на вятъра от няколкостотин метра до 20 км. Преживяването ще завърши с езда на камила. Настаняване в юртов лагер Gobi Erdene със собствен санитарен възел. Вечеря. Нощувка.

5 ден Гоби – Баянзаг или Пламтящите скали
Закуска. Отпътуване /~190 км/ за местността Баянзаг. Известен като Пламтящите скали „Люлката на динозаврите“, това е мястото, където през 1922 г. е намерено първото гнездо с яйца от динозаври, останките на динозавъри на възраст над 60 милиона години. Предстои разходка из района, където могат да се видят саксаулови дървета, образуващи естествена преграда и защита при пясъчни бури, както и други типични представители на пустинната растителност. Настаняване в юртов лагер Gobi Nomad. Вечеря. Нощувка в всяка юрта със собствен санитарен възел.

6 ден Гоби - Улан Батор - Национален парк Горки – Терелж
Закуска. Трансфер до летището и обратен полет към Улан Батор. Кацане и продължаване /~170 км/ за Националния парк Горки –Терелж, известен със своята красота и причудливи скални формирования. По пътя ще направим две спирки. Първо ще видим величествената 40-метрова статуя на най - известния монголец – Чингис Хан. По време на посещението ще се разходите във вътрешността на статуята и ще видите експонати, свързани с живота на великия хан, както и ще се насладите на прекрасна панорамна гледка, разкриваща се от площадка, разположена в главата на коня, възседнат от монголския владетел. Следва втора спирка и посещение на будисткия манастир Арябал. Отново е предвидено незабравимо изживяване и езда на кон. Настаняване в юртов лагер Terelj Lodge. Вечеря. Нощувка в всяка юрта със собствен санитарен възел.

7 ден Горки – Горки - Терелж - Монголски номадски лагер и шоу
Ранна закуска. Отпътуване по маршрута /~120 км/. Предстои да посетим монголски номадски лагер и шоу, което демонстрира традиционния начин на живот на истинските монголски номади. Ще научите подробности за бита, традициите и начина на живот на тези хора, отглеждали и използвали пет вида добитък за придвижването им от едно място на друго с помощта на волски, камилски, конски каруци, дори и теглени тибетски як, превеждали дедите им през цяла Азия, чак до границите на Европа. Настаняване в юртов лагер Mongol Nomadic. Свободен следобед за почивка. Вечеря. Нощувка в всяка юрта със собствен санитарен възел.

8 ден Хархорин – манастир Ердене Зуу
Закуска. Отпътуване в посока Хархорин, мястото, където е съществувала древната столица на Великата монголска империя в продължение на само 40 години до момента, в който последният велик монголски хан на Монголската империя Кубилай Хан или Кублан хан я премества в днешния Пекин. Настаняване в юртов лагер Secret of Silk Road „Тайната на пътя на коприната“. Ще имаме свободен следобед. Вечеря. Нощувка в всяка юрта със собствен санитарен възел.

9 ден музей Хархорин – манастир Ердене Зуу
Закуска. Този ден ще посетим музея Хархорин и будиския манастир Ердене Зуу, изграден от останките на разрушения град – бившата монголска столица, който бива в по-голямата си част разрушен от китайски войници през втората половина на XIV в. Връщане в юртов лагер Secret of Silk Road „Тайната на пътя на коприната“. Вечеря. Нощувка в всяка юрта със собствен санитарен възел.

10 ден Хархорин – Улан Батор
Закуска. Отпътуване в посока Улан Батор /~370 км/. Пристигане, настаняване в хотел настаняване в хотел Ramada by Wyndham Ulaanbaatar Citycenter 4*, свободно време за разходка и за последни покупки. Вечеря. Нощувка.

11 ден Улан БаторИстанбул - София
Ранна закуска или сух пакет. Трансфер до летището и полет за Истанбул в 08.40 ч. Кацане в 13.05 ч. Продължаване за София с полет в 19.00 ч. Кацане на аерогара София в 20.20 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Доплащане за: единична стая в хотелите и юртата – 920 лв.
медицинска застраховка за туристи над 70 г. до 85 г. – 40 лв.
бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 40 EUR /заплащат се с основния пакет/
повишение на транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 10 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: ксерокопие на задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване. Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане: депозит – 2000 лв., доплащане – до 40 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Монголия |  Оферти - Улан Батор |  Екскурзии - Монголия |  Екскурзии - Улан Батор |  Екзотична почивка 2024 - Монголия |  Екзотична почивка 2024 - Улан Батор

Избрани оферти