Оферта номер: 159102

Москва и Златният пръстен - уникално пътешествие в Русия: от 06.08.2018 г.

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Москва и Екскурзии в Русия.

Москва и Златният пръстен - уникално пътешествие в Русия: от 06.08.2018 г.
от 1798 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
- самолетен билет за полет с България Ер София – Москва - Москва – София
- такси от H-Class– 26 лв.към 13.10.2017 – цената подлежи на препотвърждение при издаване на сам. билети
- 4 нощувки със закуска в хотел BW Vega 4* в Москва в стандартни стаи/Делта 4* в стаи бизнес премиум
- 1 нощувка със закуска в хотел Ринг Премиер 4*/подобен в Ярославъл в стандартни стаи
- 1 нощувка със закуска в хотел Княжий двор 4*/ подобен в Суздал
- 1 обяд в Москва
- 3 обяда в градовете от „Златния пръстен”
- трансфери летище-хотел-летище
- описаната програма с лицензиран екскурзовод на български език
- слушалки по време на екскурзионната програма
- входни такси за посещаваните музеи по програмата
- медицинска  застраховка ( с покритие 50000 € )

Важно: От 26.03.18 има увеличение на YQ-такси и летищни такси на Аерофлот: 45 лв. на билет. Увеличението на таксите НЕ е включено в пакетната цена. Валидно е за всички резервации.
Цената не включва
- стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 120 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България+1 цветна снимка паспортен формат

- лични разходи
Екскурзия МОСКВА И ЗОЛОТОЕ КОЛЬЦО* - Полет от София!

* „Золотое кольцо” – древни руски градове на североизток от Москва, със значими паметници от руската архитектура, които образуват своеобразен пръстен. Наричат ги музеи на открито.

7 дни / 6 нощувки със закуска в хотели в Москва, Ярославъл и Суздал.

Богата екскурзионна програма в Москва и градовете на Золотое кольцо!

========================================================

ДАТА: 06.08. - 12.08.2018 г.


ЦЕНИ С ВКЛЮЧЕНИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ:
- 1798 лв. на човек в двойна стая
- 2083 лв. на човек в единична стая

----------------------------------------------------------------

Условия за резервация: 35% депозит
Доплащане: 35 дни преди датата на отпътуване.

=========================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=========================================================

ПРОГРАМА:

06 август Излитане от София Терминал 2 в 15.20ч. с авиокомпания България Ер за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 18.10ч. Посрещане и трансфер до хотел Best Western Вега / Делта Измайлово 4*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.

07 август Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва : Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др.(около 4 часа)
обяд в ресторант в града
Екскурзия на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др.(3часа) Връщане в хотела. Нощувка.

08 август Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата- Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства (около 5 часа).Свободно време. Нощувка.

09 август Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Сергиев посад, (65км). Посещение на Троице- Сергиева лавра – величествен манастирски комплекс, важен духовен център на Русия, обител на св. Сергий Радонежский. Лаврата е символ на Руското православие и резиденция на патриарха.
Обяд в града. Отпътуване за Ярославъл (195 км). Настаняване в хотел Ринг Премиер 4*/или подобен. Нощувка.

10 август Закуска. Обзорна екскурзия на Ярославъл – старинен руски град на р. Волга, известен със своите забележителни архитектурни паметници.Многовековната му история започва с основаването на град- крепост през 1010 г. от ростовския княз Ярослав Мъдри. Своя разцвет града достига през 17 век, когато са построени забележителни паметници на историята, архитектурата и живописта.
Обяд в града.Отпътуване за Кострома (80 км). Обзорна екскурзия на Кострома – един от древните градове в Централна Русия, основан през 1152 г. от княз Юрий Долгорукий. Разглеждане на историческия център. Посещение на Св. Троицки Ипатиевский манастир – православен мъжки манастир, един от шедьоврите на православната култура. Основан е в края на 13 век, разположен на мястото, където р. Кострома се влива в р. Волга. Именно тук е коронясан Михаил Романов на руския престол и градът се нарича „люлка на династията


Романови”. Отпътуване за Суздал (180 км). Настаняване в хотел Княжий двор 4* или подобен. Нощувка.

11 август Закуска.Екскурзия в Суздал – в средата на 12 век, по време на управлението на Юрий Долгорукий, градът е бил столица на Ростовско- Суздалското княжество.
Съвременният Суздал е истинска съкровищница на руската архитектура, съхранила повече от 200 старинни паметника. Разглеждане на Кремъл, Спасио- Ефимевския манастир, Музея на дървената архитектура. Отпътуване за гр. Владимир (32 км).
Обяд в града. Обзорна екскурзия на Владимир – тук са се съхранили изумителни паметници на руската средновековна белокаменна архитектура – Успенския събор, Дмитриевския собор и Златните врати. В историята на Русия Владимир 250 години е бил столица на Древноруската държава.
Отпътуване за Москва. Настаняване в хотел Best Western Вега /Делта Измайлово 4*. Нощувка.

12 август Закуска. Освобождаване на стаите до 12ч. Свободно време.Трансфер до летище Шереметиево за полет МоскваСофия с авиокомпания България Ер в 19,05ч. Пристигане в София в 22,00ч.

Полетното разписание е в местни времена.


=======================================================

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

1) Best Western Вега Измайлово 4* http://hotel-vega.ru/

Разположен в един от най-красивите райони на Москва – Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк. Ст.м. Партизанская, до Червения площад – 10 мин. на метро.

2) Ринг Премиер 4*, Ярославъл http://ringhotel.ru/

Разположен в центъра на града, хотелът е открит в 2004г. Стандартни двойни стаи – 16 кв.м; безплатен Wi-Fi на територията на целия хотел.

- 3) Хотел Княжий двор 4*, Суздал http://kdsuzdal.ru/. Нов хотел, открит през 2012 г., недалеко от центъра, стилен и съвременен, безплатен Wi-Fi, предлага се континентална закуска, в ресторанта - руска и европейска кухня.

=========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

- Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 24 туристи.
- В случай, че този брой не бъде набран най–късно до 21 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.
- Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.

=========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=========================================================
Великден в Москва
от 1350 лв.
Великден в Москва
4 нощувки
Самолет
Москва
Транспорт - Москва Заведения - Москва Хотели - Москва Пазаруване - Москва Събития - Москва Забележителности - Москва
Оръжейната палата в Кремъл, Москва
Кремъл в Измайлово - комплекс от старинни сгради в Москва
Музей на водката в Москва (+ 5 факта за водката)