Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Екскурзия до Москва и Санкт Петербург

Номер на оферта

/

241735

Дати & цени

23 юни 2024 г. - Цена от 4385 лв.
19 юли 2024 г. - Цена от 3935 лв.
24 август 2024 г. - Цена от 3896 лв.

Цената включва

Самолетен билет София-Истанбул-Москва//Санкт Петербург-Истанбул-София, с включени летищни такси
Ръчен и чекиран багаж
Трансфери по цялата програма
3 нощувки със закуски и вечери в хотел Измайлово Делта 4* или подобен в Москва
4 нощувки със закуски и вечери в хотел Азимут 4* или подобен в Санкт Петербург
4 обяда в местни ресторанти
Панорамна обиколка на Москва
Посещение на Кремъл
Посещение на Третяковската галерия
Пешеходна разходка по Стари Арбат
Обиколка на метростанциите в Москва
Екскурзия до Коломенское
Билет за високоскоростен влак Сапсан
Панорамна обиколка на Санкт Петербург
Посещение на Ермитажа и църквата Възнесение христово /Спас на крови/
Посещение на Пушкин и Петерхоф
Електронна виза за Русия
Местен екскузовод с български език
Съпровождащ от агенцията при група от минимум 15 човека
Застраховка Помощ при пътуване с покритие до 30 000 евро за лица до 64,99 г.

Цената не включва

Застраховка Помощ при пътуване с покритие до 30 000 евро за лица над 65 г. - 40 лв.
Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна
Билети за метро и градскки транспорт, където е необходимо по програмата
Хранения не указани в програмата
Бакшиши
Допълнителни екскурзии - ще бъдат предоставени допълнително
Лични разходи

Програма на пътуването

Продължителност: 8 дни/7 нощувки

Маршрут: София-Истанбул-Москва-Санкт Петербург-Истанбул-София

Цената е пакетна - на човек в двойна стая.

=======================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=======================================================================

ПРОГРАМА

Първи ден: София-Истанбул-Москва
Заминаване от летище София с редовен полет на Турски авиолинии за Истанбул с последващ полет до Москва.
Предварително разписание, подлежи на препотвърждение до една седмица преди заминаване:
Номер полет Излита от Час Каца в Час
TK1028 София 9:25 Истанбул 10:55
TK415 Истанбул 14:10 Москва 18:00
TK406 Петербург 5:45 Истанбул 9:45
TK1031 Истанбул 13:35 София 14:55
Кацане на летище Истанбул. Полет до Москва.
Преминаване на миграционни и митнически формалности. Посрещане от представител на местния туроператор на български език.
Трансфер и настаняване в хоте Измайлово Делта 4* или подобен.
Вечеря в хотела.
Нощувка.

Втори ден: Москва

Закуска.
Вашият гид ще ви вземе от хотела и потегляте из Москва. По време на завладяващата обиколка на града ще се запознаете с основните забележителности и ще получите максимално разбиране за миналото и настоящето на Москва. Ще посетите Червения площад, ще видите Спаската кула с нейните камбани, Кремъл, катедралата Василий Блажени и мястото на екзекуцията; ще посетите Воробьовите хълмове (най-високата точка на столицата) и международния бизнес център „Москва сити” с неговите ултрамодерни небостъргачи; ще видите красивия ансамбъл на Новодевическия манастир (в списъка на ЮНЕСКО), Триумфалната арка и Поклонния хълм; ще минете по знаменитите Садовое кольцо и Бульварное кольцо.
Почивка и обяд в местен ресторант.
След обяд продължавате с посещение на Кремъл. Кремъл е уникален музей-резерват, сърцето на града и най-старата му част; място на кралски сватби и коронации (включено в списъка на ЮНЕСКО). По време на обиколката ще се запознаете с историята на изграждането на крепостта на хълма Боровицки, ще се разходите по площадите и улиците на древния град, ще видите великолепни архитектурни структури и паметници на леярското изкуство, Цар Камбаната и Цар оръдие. Ще видите величествения ансамбъл на Катедралния площад с неговите църкви, дворци и камбанарии, в изграждането на които са участвали италиански архитекти и руски майстори. В края на обиколката ще посетите една от катедралите.
След обиколката на Кремъл оставате в центъра на града, където ще имате възможност самостоятелно да се разходите, да пиете кафе, да се насладите на местната атмосфера. Прибирате се в хотела самостоятелно, с метро.
Вечеря в хотела.
Нощувка

Трети ден: Москва

Закуска.
Тази сутрин е посветена на Третяковската галерия. Обиколката на музея ще ви запознае с шедьоври на руската живопис, съхранявани днес сред стените на известното имение в центъра на Москва. Тук се съхраняват икони на Теофан Гръцки и Андрей Рубльов, картини на Боровиковски, Брюлов, Иванов, Айвазовски, Ге, Саврасов, Репин, Васнецов, Суриков, Врубел и други руски художници. Музейните зали представят панорама на руската култура от 11 до 21 век.
Почивка и обяд в местен ресторант.
След обяд ще направите пешеходна разходка по Стария Арбат – калдъръмен пешеходен пасаж от тесни улички и едно от най-популярните места за срещи и пазар в Москва. Арбат е едно от емблематичните места в Москва. Тук винаги е шумно, весело и празнично. Докато се разхождате по Стария Арбат и близките алеи, водачът ще ви разкаже за жилищните сгради, разположени на тази улица, и техните обитатели. Уникалният облик и характер на улицата все още са привлекателни за поети, писатели и художници.
Следва обиколка на най-красивите станции на московското метро, по време на която ще се насладите на уникалните и богато украсени метростанции по линия „Кольцевая“. Московските метростанции са истински подземни дворци, украсени с мрамор и орнаменти. По време на обиколката екскурзоводът ще ви разкаже историята на създаването на столичното метро, какви решения са намерили архитектите, за да реализират своите идеи, както и митовете и легендите за него.
Връщане в хотела с метро.
Вечеря.
Нощувка.

Четвърти ден: Москва-Петербург

Закуска.
Освобождаване на стаите.
Тази сутрин ще посетите Коломенское – бивш дворец и някогашно село в Русия, днес квартал в град Москва. Намира се на десния бряг на река Москва, югоизточно от центъра на града, по пътя към град Коломна, откъдето идва и името му. През 16-18 век там се намира една от основните резиденции на руските царе. Коломенское е бил дворецът на цар Алексей Михайлович. Съвременниците сравняват кралския дворец с „осмото чудо на света“. Разнообразието от украсата му е впечатляващо и сега: дворецът има сложни покриви (шатри, кубове, луковици, шлемове, бъчви), искрящи ветропоказатели, множество прозорци, резбовани веранди.
След екскурзията ще имате свободно време за разходка, кафе или обяд /не е включен в цената/.
Отпътуване за Ленинградский вокзал, откъдето заминавате със скоростен влак Сапсан за Санкт Петербург.
Пристигане в Петербург. Трансфер и настаняване в хотел Азимут 4* или подобен.
Вечеря в хотела.
Нощувка.

Пети ден: Санкт Петербург

Закуска.
През днешния ден ще се запознаете с основните забележителности на Санкт Петербург и ще узнаете повече за историята на северната столица. Екскурзоводът ще ви разкаже кой всъщност е собственик на блатистата местност в устието на Нева и как е изглеждала, когато Петър 1-ви е дошъл тук. Ще се разходите из територията на крепостта Петър и Павел и ще посетите едноименната катедрала. Ще видите емблематичните места на града – Исакиевския площад, Невски проспект, Пътя на Василиевския остров, Бронзовия конник, Михайловския замък и прочутите сфинксове. Ще се разходите по мостовете и насипите на Северна Венеция. Ще се запознаете с великите държавници, талантливите архитекти и инженери, построили Санкт Петербург..
Следобед се връщате в хотела. Свободно време.
Вечеря.
Нощувка.

Шести ден: Санкт Петербург-Пушкин-Петерхоф-Санкт Петербург

Закуска.
Сутринта отпътувате към Пушкин. Град Пушкин, който заобикаля имението на Царско село, е най-очарователното предградие на Санкт Петербург. Преименуван в съветско време в чест на най-великия поет на Русия, градът има множество забележителности, свързани с Александър Сергеевич, включително музей в бившия Императорски лицей, където той е учил.
Екскурзията до Царско село е разказ за дъщерята на Петър I, Елизавета Петровна: красавица, любител на конната езда и лова. Разхождайки се из анфиладните зали на двореца, екскурзоводът ще се докосне до историята на друга императрица – Екатерина Велика. Благодарение на нейния безупречен вкус дворецът се сдобива с луксозна украса, за която не са пестени нито пари, нито злато, нито произведения на изкуството, включително прочутата Кехлибарена стая. Разхождайки се из парка, ще научите за любимите забавления на царското семейство, за обичаите и морала на руския императорски двор.
Обяд в местен ресторант.
След обяд ще посетите Петерхоф и долния парк с фонтаните. Величествен и елегантен, Големият дворец Петерхоф, чиято фасада се простира по протежение на терасата на почти 300 метра, заема доминираща позиция в състава на ансамбъла Петерхоф, свързвайки Горната градина и Долния парк в едно художествено цяло. „Разперил криле” над водната феерия на Голямата каскада, той обединява и оформя около себе си хармонична система от алеи, архитектурни съоръжения и фонтани. Великолепен, величествен, удивителен, шедьовър, чудо – всички тези епитети се отнасят за Петерхоф. Правилният ансамбъл, създаден в началото на 18 век, все още пленява с хармонията на природния релеф. Създаден според плановете и скиците на Петър I, той трябвало да бъде по-луксозен от известните кралски дворци в Европа. Тук се сливат произведения на архитектурата и скулптурата, озеленяването и инженерното изкуство.
Центърът на целия ансамбъл е Големият дворец – място, което помни руските императори. Както през миналите векове, така и сега, гостите на Петерхоф не спират да се възхищават на великолепието на интериора на двореца. След като посетите двореца, се озовавате на тераса, от която се открива панорама към Голямата каскада – перлата на грандиозна фонтанна система. Той е уникален по размери, изобилие от вода и богатство на скулптурна украса. В центъра му е световноизвестната скулптура “Самсон” – алегория на победата на Русия в Северната война.
Долният парк с фонтаните е с площ от 102,5 хектара е украсен с около 150 фонтана, включително така любимите на деца и възрастни петарди „Дъб“, „Чадър“, „Елхи“, „Воден път“ и „Дивани“.
Връщане в Петербург.
Вечеря.
Нощувка.

Седми ден: Санкт Петербург

Закуска.
Сутринта започва с посещение на Ермитажа, чиято колекция съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Ермитажът е една от най-големите колекции на художествени шедьоври в света. Вашето запознанство с музея ще започне с величествената Йорданска стълба. След това ще преминете през анфиладата от държавни зали, чиито интериори удивляват с богатството на своята украса. По време на екскурзията ще посетите залите на италианския Ренесанс, лоджията на Рафаело, залата майлоики, италианските и испанските капандури, ще видите творбите на Рембранд и творбите на други световноизвестни художници и скулптори.
Обяд в местен ресторант.
Посещение на църквата „Възкресение Христово“. По известна като “Спас на крови”, тя е построена на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. От там идва и името – “Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв”.
Както вътрешната част, така и външната са украсени с невероятни мозайки, проектирани и изпълнени от най-изтъкнатите руски художници от това време – Васнецов, Нестеров и Врубел. Интересен факт е, че въпреки очевидно руският и облик, нейният главен архитект, А. Парланд, не е руснак по рождение. Външният вид на храма напомня Московската църква „Св.Василий”. Много фрагменти от интериора са изпълнени от различни видове яспер, родонит и мрамор, а кубетата са покрити със скъпоценни камъни.
И двете екскурзии се провеждат с обществен транспорт.
Връщане в хотела.
Вечеря.
Нощувка.

Осми ден: Петербург-Истанбул-София

Рано сутринта освобождавате стаите.
Трансфер до летище Пулково. Редовен полет до Истанбул за последващ полет до София.
Кацане на летище Враждебна.
Край на програмата

Цената е валидна за група от минимум 15 човека
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи по програмата: 20 дни преди датата на отпътуване.

=======================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=======================================================================

Допълнителна информация

Цени с включени ранни записвания!

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Москва

Избрани оферти