Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Нова Година във Виена - 29 декември 2019 - 2 януари 2020

Номер на оферта

/

230748

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет Варна-Виена-Варна с летищни такси и ръчен багаж с р/ри: 40х30х20см;
- 4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел;
- трансфери летище – хотел – летище;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;

Цената не включва

-Багаж за чекиране /доплащане в зависимост от теглото -10/20/32 кг/
-Новогодишна вечеря;
-Екскурзии по желание според програмата ;
-Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.

Програма на пътуването

Нова Година във Виена с полет от Варна

29 декември 2019 - 2 януари 2020

5 дни/4 нощувки



Виена е приказно красива по време на Коледните и Новогодишни празници.

Светлините и богатата украса, ароматът на греяно вино, ябълков щрудел с канела, цветните базари омайват всеки посетител. Новогодишната нощ във Виена е прекрасно преживяване. На 31 Декември, старият град се превръща в голяма парти зона. От 14 часа следобед на 31 декември до 02 часа на сутринта, на 01 януари в центъра, на площада на Кметството и Пратера може да се насладите на много гастрономически изкушения, шоу програми, валсове, оперети, рок, поп музика, известни дисководещи и музикални хитове. В района на Грабен известни танцови школи представят виенски валсове и го превъщат в бална зала на открито. В полунощ има внушителна заря пред Кметството и Пратера. Традиционният концерт на Виенската филхармония се излъчва на 01 януари сутринта на голям екран пред Кметството.



Цена за ранни записвания, валидна до изчерпване на местата

Хотел 3* от 529 евро/1035 лева

Хотел 4* от 579 евро/1133 лева



На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна

Хотели

На човек в двойна стая:

Art Hotel Vienna 3*или подобен
529 евро/1035 лева


Bellevue 4* или подобен

579 евро/1133 лева


Mercure Grand Biedermeier 4*

659 евро/ 1289 лева



Цената включва:

Самолетен билет Варна-Виена-Варна с летищни такси и ръчен багаж с р/ри: 40х30х20см;


4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел ;
трансфери летище – хотел – летище;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;


Цената НЕ включва:

Багаж за чекиране /доплащане в зависимост от теглото -10/20/32 кг/
Новогодишна вечеря;
Екскурзии по желание според програмата ;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.


Информация за полетите: авиокомпания Wizz Air

29 декември Варна Виена 1415 1505

02 януари Виена Варна 1535 1825



Описание на хотелите:

Art Hotel Vienna 3* https://www.topinternational.com/hotelinfo-en/toparthotelvienna.html l

Eлегантен дизайнерски хотел, разположен на тиха улица във виенския квартал Margareten. Той е само на 10 минути път с автобус от центъра на града. За гостите е осигурен безплатен Wi-Fi интернет.Art Hotel Vienna е декориран с многобройни произведения на изкуството. Тук редовно се провеждат различни културни прояви, като дегустации на вино и художествени изложби. В модерните и индивидуално обзаведени стаи Ви очакват сателитна телевизия, сейф и баня със сешоар.Хотелът разполага с денонощна рецепция с интернет терминал, денонощен лоби бар, както и салон за пушачи. Всяка сутрин за гостите се поднася богата закуска на шведска маса.На 100 метра има автобусна спирка, която осигурява директна връзка до Държавната опера. До търговската улица Mariahilfer Stra?e можете да стигнете с автобус за 7 минути.



Bellevue hotel 4* https://bellevuehotel.at/the-hotel

Хотелът се помещава в историческа сграда датираща от края на 19-ти век и предлага климатизирани стаи, безплатен Wi-Fi и ресторант. Хотелът е напълно обновен през 2016 г. В помещенията за настаняване е осигурен е безплатен Wi-Fi. Просторните стаи разполагат с вана или душ и удобства за приготвяне на чай/кафе. В ресторанта на хотел Bellevue се сервират виенски специалитети и международни ястия. Дворецът Лихтенщайн, където има барокова градина и колекция от ренесансови и барокови картини, се намира в непосредствена близост. Паркът Аугартен е на 10 минути пеша. Метростанцията Friedensbr?cke по линия U4 е на 5 минути пеша. Тя предалга директен достъп до двореца Шьонбрун и центъра на Виена. Трамвайна линия D минава в непосредствена близост и с нея може да се стигне до центъра за 10 минути.



Хотел 4* Mercure Grand Biedermeier - https://www.accorhotels.com/gb/hotel-5357-mercure-grand-hotel-biedermeier-wien/index.shtml

Хотелът се намира на тиха, но уникална уличка със сгради в стил Бидермайер, близо до градския парк. Историческият център на Виена е на 15 минути пеша. Метростанция Rochusgasse е само на 150 метра от гранд хотела. Метролинията U3 отива директно до центъра на града. Забележителности като катедралата Св. Стефан, Виенската опера и известният открит пазар Нашмаркт са на пешеходно разстояние. Хотел Mercure Biedermeier Wien предлага а ла карт ресторант, където се поднасят австрийски и международни ястия.

В хотела се предлага Новогодишна вечеря- за цената ще ви информираме на по-късен етап.



Примерна програма:



Първи ден - 29 декември

Излитане от Варна в 13:55ч и пристигане във Виена в 14:45ч. Трансфер до избрания хотел и настаняване. Време за вечеря в типичните виенски бирарии и разходка сред коледните базари – неповторимо осветяващи дворците на града.



Втори ден - 30 декември

Закуска. Възможност за пешеходен тур из центъра на Виена - Операта: една от най красивите опери в света. Всяка година се провеждат около 300 изпълнения; двореца Хофбург - бившата зимна резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята и фонтана на Атина. Кметството- седалище на кмета, и на градския съвет; катедралата „Свети Стефан“, площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където може да се насладите на ароматното виенско кафе и торта Сахер.

Около 14 часа - Възможност за посещение на двореца Шьонбрун - лятната резиденция на Сиси , разглеждане на парка; по желание – посещение /срещу допълнителна входна такса/ на зоологическата градина. Една от най-старите в света и единствена барокова зоологическа градина

Двореца Шьонбрун доплащане - 40 евро на човек за посещение на двореца с екскурзовод на български език и вход в двореца при група от мин 6 човека – без включен транспорт.

Нощувка.

Пешеходна обиколка на центъра на Виена с професионален гид на български език /около 2-3часа/ доплащане - 30 евро на човек при група от мин. 6 човека.



Трети ден - 31 декември

Закуска. Свободно време за разходка и самостоятелно посещение в Двореца Белведере.

Двореца Белведере - бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой, входът в Белведере се заплаща на място. Дворецът се състои от две части - Горен и Долен Белведере. И двете части са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд - един от най - важните австрийски архитекти. Там е изложена известната "Целувка" на Густав Климт.

Вечерта-посрещане на Нова Година. Новата Година може да празнувате по много различни начини.

Вечеря в някоя от атрактивните местни бирарии или по-изискан ресторант, за по-претенциозните - бална вечер в Хофбург или Виенската опера. За да усетите истинския дух на Виена-след вечеря излезте на площада пред Кметството, където има изградена сцена и виенчани традиционно излизат да се поздравят с Новата Година.



Четвърти ден - 01 януари

Свободно време. Следобед - разходка из Виена .

Нощувка.



Пети ден- 2 януари

Закуска. Освобождаване на хотела в 12.00ч и трансфер за летище. Полет за Варна в 15.35ч.

*Програмата е примерна и е възможно да претърпи промяна в реда на провеждането.



Музика



За любителите на музиката Виена предлага безброй възможности-концерти в различните концертни зали, дворци, както и в Операта и Шонбрун- viennaconcerts.com

Виенската държавна опера-https://www.wiener-staatsoper.at/spielplan-tickets/liste/

Концертната зала Музикферайн-https://www.musikverein.at/en



Кухня

Виенската кухня е взела най-доброто от австроунгарската империя. Ресторантите от марката Плахута се славят с добрата си кухня-https://www.plachutta.at/



Шопинг

Възможност за посещение на outlet Pandorf- https://outlets.mcarthurglen.com/en/at/designer-outlet-parndorf/



Условия за записване:

Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

Депозит 50% от пакетната цена при резервация

Пълната сума трябва да се заплати 45 преди датата на отпътуване.



Необходими документи:

- валидни лична карта или задграничен паспорт;

- За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него



Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта).



Форсмажор: АБ Травел ООД не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Оферти от Варна - Австрия |  Оферти от Варна - Виена

Избрани оферти