Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лима

Перу, Аржентина и Бразилия - 26.10.2019г.

Номер на оферта

/

229892

Дати & цени

Цената включва

*самолетни билети (с включени летищни такси) за полетите София - Лима и Рио де Жанейро - София (през европейско летище)
*самолетни билети (с включени летищни такси) за полетите по програмата:
*Лима - Куско,
*Хулиака - Лима,
*Лима – Игуасу,
*Игуасу - Буенос Айрес,
*Буенос Айрес - Рио де Жанейро;
*трансферите летище - хотел - летище;
*транспорт по програмата – превозното средство е в зависимост от броя на туристите в групата;
*14 нощувки в хотели 3/4*;
*14 закуски;
*3 обяда;
*2 вечери (една от които в кутия);
*туристическа програма в Лима;
*посещение на Чинчеро;
*туристическа програма в Свещената долина – Ойантайтамбо;
*туристическа програма из руините на Мачу Пикчу;
*туристическа програма в Куско;
*посещение на Саксаиуаман;
*посещение на Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай;
*посещение на Андауайлийас;
*посещение на разкопките на Рачи;
*посещение на Пукара;
*екскурзия до езерото Титикака и посещение на плаващите острови Урос и остров Такиле;
*туристическа програма в района на водопадите Игуасу – от аржентинска и бразилска страна;
*туристическа програма в Буенос Айрес;
*туристическа програма в Рио де Жанейро;
*входни такси за посещавани по програмата обекти;
*екскурзоводско обслужване с превод на български език.

Цената не включва

*допълнителните екскурзии по желание (цените са при група от минимум 12 туристи, заявяват се и се заплащат при записване и подлежат на препотвърждаване) – 3-часово фолклорно и карнавално шоу в Рио де Жанейро – 260 лв.;
*застраховка за времето на пътуването с покритие 10 000 € - по 2 лв. на ден за туристи до 65 год.;
*такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори – по 4 щат.дол. на ден на турист;
*транзитна нощувка и трансферите за нея (ако се налага такава заради полетното разписание);
*напитки по време на храненията и др. разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Перу, Аржентина и Бразилия - 26.10.2019г.

Маршрут: Лима - Куско - Чинчеро - Свещената долина на инките - Мачу Пикчу - Пуно - езерото Титикака - водопадите Игуасу - Буенос Айрес - Рио де Жанейро

Цена на човек в двойна стая:
26.10 - 11.11.2019 - 9195лв.


==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Програма:

1-ви ден Лима
Посрещане на летището и трансфер до хотела. Лима, столицата на Перу, е интересен и колоритен латиноамерикански град, разположен в непосредствена близост до крайбрежието на Тихия океан. Историческият център на града е с прекрасна архитектура в колониален стил, широки площади като например Пласа де Армас (Пласа Майор) и величествени църкви, което допринася за включването на Лима в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Нощувка.

2-ри ден Лима (закуска)
Обиколка на историческия център на Лима, основан от испанците през 1535г., най-красивият в Южна Америка: Пласа де Армас с красивите сгради на Правителствения дворец, Кметството и Катедралата. Посещение на манастира „Сан Франсиско”, където е най-голямата колекция на религиозно изкуство в Америка. Продължава се към модерните квартали Сан Исидро и Мирафлорес. Следва посещение на най-известния музей в Лима - Археологическият, в който се помещава най-голямата частна колекция в света на перуанско Предколумбово изкуство. Нощувка.

3-ти ден Лима – Куско – Свещената долина (закуска и обяд)
Трансфер до летището за полет до Куско. Посещение на град Чинчеро (на 28км от Куско), в който основната атракция е неделният пазар за размяна на продукти между местните жители. Трансфер до панорамна площадка, от където се открива прекрасна гледка към Свещената долина. Настаняване в хотел. Нощувка.

4-ти ден Свещената долина (закуска)
Посещение на руините на Ойантайтамбо, живописен град на инките, с каменни улички и забележителна за времето си канализация. Във високата му част се извисява религиозен център на култа към водата и крепост, която пазела входа към вътрешността на долината. В Ойантайтамбо са били дворците на император Пачакути, който завладява района в средата на XVв. и построява град и церемониален център. По време на испанското господство в Перу мястото служи като крепост на Манко Инка Юпанки, предводител на инките в съпротивата им срещу нашествениците. Посещение на дома на местни хора и запознаване с начина им на живот. Нощувка.

5-ти ден Свещената долина - Мачу Пикчу – Куско (закуска)
Трансфер с автобус до гарата в Ойантайтамбо и отпътуване с влак за Мачу Пикчу – едно от новите седем чудеса на света. По време на пътуването ще можете да се насладите на невероятни гледки към Свещената долина на инките - Урубамба. Пристигане в Агуас Калиентес и придвижване с бус до подножието на Мачу Пикчу, "Изгубеният град на инките". Разположен е в Андите на площ от 325м2, при средна надморска височина 2350м, на 112км от Куско, в подножието на Свещената долина на инките. Представлява сравнително неголям архитектурен комплекс с останки от отминалото величие на една значима цивилизация. Построен е от инките през XVв. Разходката с екскурзовод из руините на Мачу Пикчу (около 2 часа). Връщане с автобус и влак до гара Ойантайтамбо. Трансфер до хотела в Куско. Нощувка.

6-ти ден Куско (закуска)
Куско, древната столица на империята на инките, е разположен на надморска височина 3326м. Според легендата е основан около 1200г., поради което може да се счита за най-древния град в Латинска Америка. Всички пътища, построени от инките, се събират в Куско. Заради изключителните му художествени, архитектурни и исторически ценности е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световната култура. Разглеждане забележителностите на Куско: Пласа де Армас - сърцето на столицата; бароковата катедрала „Успение Богородично" – символ на града; храма „Кориканча". Пътуване към Саксаиуаман (на около 3 км от Куско) – уникален археологически комплекс на инките, смятан за един от най-грандиозните монументи, създадени от човека. От Саксаиуаман се открива и прекрасна гледка към Куско. Посещение на Кенко – сакрален камък и пещера с олтари, Пука Пукара (“Червената крепост”), Тамбомачай – важен сакрален център. Връщане в Куско. Нощувка.

7-ти ден Куско – Пуно (закуска и обяд)
Отпътуване с автобус за Пуно. По време на пътуването покрай пътя се разкриват величествени гледки и се преминава през прохода Ла Райа. Посещение на град Андауайлийас, археологическите разкопки на Рачи и малкото градче Пукара. Пристигане в Пуно и настаняване в хотел. Нощувка.

8-ти ден Пуно – Лима (закуска, обяд, вечеря в кутия)
Целодневна екскурзия до езерото Титикака с посещение на плаващите острови Урос. Битът на племето е тясно свързан с вид тръстика, от която създават къщите си, мебелите, лодките, с които изкарват прехраната си и дори самите острови, на които живеят. Растението им служи също като храна и за лекарство. Освен с риболов, местните индианци се прехранват и от лов на птици. Занимават се с животновъдство, като пасат малките си стада върху островите. Основен поминък е туризмът, тъй като техният бит и култура привличат интереса на хората от цял свят. Пътуване с лодка до остров Такиле, широк около 1км и дълъг 6-7км. Местните жители на острова все още носят типични облекла. Трансфер от хотела в Пуно до летището в Хулиака за полет до Лима и настаняване в хотел. Нощувка.

9-ти ден Лима - Игуасу (закуска)
Трансфер до летището за полет до Игуасу. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

10-ти ден Водопадите Игуасу (закуска)
Природният феномен се състои от 275 водопада, наредени в подкова с дължина 2 700м, а водите им падат от 70–80м височина. През 1984г. ЮНЕСКО обявява това място за световно природно наследство поради красотата на природата и биологичното разнообразие в субтропичните гори. Най-известният водопад в системата е „Гърлото на Дявола”, наречен така заради изливащата се от три страни вода. Широчината му е 150м, като именно той бележи границата между Бразилия и Аржентина. Посещение на водопадите Игуасу от бразилска и от аржентинска страна. Нощувка.

11-ти ден Игуасу - Буенос Айрес (закуска и вечеря)
Трансфер до летището за полет до Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес, столицата на Аржентина, най-оживеният град в Южна Америка. Градът е една от 10-те най-важни метрополии в света, център на политическия, икономическия и интелектуалния живот в страната. Този космополитен град е с невероятно европейско културно влияние. Трансфер до хотела и настаняване. По-късно посещение на танго шоу. Нощувка.

12-ти ден Буенос Айрес (закуска)
Туристическа обиколка на Буенос Айрес: Авеню „9-ти юли” - най-широкият булевард в света; Театър „Колон”; Пласа де Майо – главният политически площад на Аржентина със знаковите сгради: “Каса Росада” (Розовата къща) – седалище на правителството, Кабилдо (Кметството) и Катедралата. Следва посещение на кварталите: Сан Телмо, който днес е един от най-модерните и желани за живеене в Буенос Айрес; работническият квартал Ла Бока, известен с разноцветните си къщи в ярки цветове и с това, че тук са живели италиански моряци и докери през XIXв.; Палермо – най-зелената зона на града, където на площ от около 3000 декара са разположени градини, паркове и изкуствени езера, заобиколени от красиви сгради; кварталът на богатите в Буенос Айрес - „Реколета”, наричан „Париж на Латинска Америка”, изискан и изтънчен, предлагащ множество паметници и музеи (в гробището му са погребани всички знаменити личности на Аржентина, вкл. Ева Дуарте, известна като Евита Перон). Връщане в хотела. Нощувка.

13-ти ден Буенос АйресРио де Жанейро (закуска)
Трансфер до летището и полет до Рио де Жанейро. Градът, основан през 1556г., става столица на Бразилската колония през 1776г. През 1808г. португалското кралско семейство се установява в Рио. Това води до съществен прогрес на града и той се превъръща в основен културен, политически и икономически център на Португалската империя. През 1889г., когато е провъзгласена републиката, Рио е признат за столица на държавата и остава такъв до 1960г., когато е завършено изграждането на новата столица Бразилия. От едната страна Рио граничи със синьото море, а от другата – с планини. Там живее колоритно население, наричащо себе си „кариока”, с почти 8 млн. местни жители. Статуята на Христос Спасителя, даващ благословията си на целия град, е на върхa на планината Корковадо и това е най-емблематичната забележителност в Бразилия. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

14-ти ден Рио де Жанейро (закуска)
Туристическа обиколка на Рио де Жанейро. Хълмът Корковадо, на който се намира статуята на Христос Спасителя, се издига на 748м височина. От върха се открива прекрасна гледка към целия град. Следва преминаване през някои от най-известните плажове на Рио и изкачване с лифт до хълма Захарната глава (на височина 390м). Посещение на централната част на града и разглеждане на забележителностите. Връщане в хотела. Вечерта - по желание посещение на фолклорно и карнавално шоу с участието на опитни танцьори и самба групи в театъра Леблон - ще можете да се насладите на шоу, което съчетава многообразието и културата на Бразилия, с различните стилове на танц, музика и изпълнения на живо. Нощувка.

15-ти ден Рио де Жанейро (закуска)
Свободно време. Трансфер до летището за полети до София (с прекачване).

16-ти ден Париж или Амстердам
Кацане в Париж или Амстердам. Свободно време. Нощувка (не е включена в пакетната цена).

17-ти ден Париж или Амстердам - София
Полет Париж или АмстердамСофия.

===============================================================

Забележки:
*Минимален брой участници, необходим за провеждане на групово пътуване с водач: 12
*Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи за осъществяване на групово пътуване – 20 дни преди началото
*Когато набраният брой участници за туристическия пакет е по-малък от обявения минимален брой, Туроператорът може:
*да анулира пътуването, като уведомява Потребителя за това съгласно условията на чл. 89, ал. 7, т.1 от ЗТ;
*да предложи провеждане на туристическия пакет с екскурзоводско обслужване на английски език и без водач от Туроператора.

Условия за записване и плащане:
*внасяне на депозит (капаро) в размер на 50 % от пакетната цена;
*сключване на договор с Туроператора,
*доплащане на останалата част от сумата - не по-късно от от 45 дни преди отпътуване;
*при окончателното плащане на пакета задължително се заплаща застраховката и се събира таксата за обслужване от местните екскурзоводи и шофьори.

Необходими документи, паспортни и визови изисквания:
*паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на напускане на посещаваните страни;
*за деца под 18г., пътуващи непридружени от родителите си, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната;
*не се изисква виза от българските граждани за посещение на Перу, Аржентина и Бразилия.

Здравни изисквания:
*за посещаваните по програмата страни и райони няма изисквания за задължителни ваксинации;
*туристи над 65г. възраст доплащат за застраховка.

СРОКОВЕ И УСЛОВИЯ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА
*отказ от пътуването без неустойка - до 3 работни дни след сключването на Договора, освен ако не е „пътуване в последния момент”.

При прекратяването на Договора от страна на Потребителя по причини, които не са свързани с неизпълнение от Туроператора на неговите задължения, Потребителят заплаща такса за прекратяване (в % от пълната стойност на туристическия пакет съгласно Договора), както следва:
*между 4-тия работен ден след сключването на Договора до 66-ия работен ден преди датата на отпътуване – 10 %;
*между 65-ия и 46-ия работен ден преди датата на отпътуване – 25 %;
*между 45-ия и 40-ия работен ден преди датата на отпътуване – 50 %;
*между 39-ия и 31-ия работен ден преди датата на отпътуване – 75 % ;
*между 30-ия работен ден преди датата на отпътуване и деня на отпътуване – 100 %.

Допълнителна информация:
*цената на туристическия пакет е изчислена при курс 1 € = 1,95583 лв. и 1 щат.дол. = 1,74 лв.; при промяна на обменния курс с 2% и повече Туроператорът запазва правото си да променя пакетната цена;
*в пакетната цена са калкулирани самолетни билети (с включени летищни такси) за полетите по програмата: София-Лима и Рио де Жанейро-София (900 €); Лима-Куско, Хулиака-Лима, Лима–Игуасу, Игуасу-Буенос Айрес, Буенос Айрес-Рио де Жанейро (на обща стойност от 1 186 щат.дол.); цената на самолетните билети се счита за потвърдена само при издаването им, като Туроператорът запазва правото си на промяна със съответната разлика; стойността на самолетните билети за полетите по програмата не се възстановява и билетите не могат да се презаверяват;
*Туроператорът не носи отговорност при промяна на полетното разписание от страна на авиопревозвача;
*Туроператорът не може да гарантира вида на двойната стая - спалня или 2 отделни легла;
*Туроператорът запазва правото си за промяна на посочените хотели с подобни от същата категория;
*при пътуването от Куско до Пуно, ако групата е до 14 човека, се ползва транспорт заедно с други туристи;
*в пакетната цена са включени входните такси за посещавани обекти на обща стойност 250 щат.дол. При евентуално покачване на цените приемащият туроператор запазва правото си на промяна в цената
*Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
*цената на пътуването е при група над 15 туристи. В случай, че групата е с по-малък брой (12-14 туристи) се налага доплащане в размер на 660 лв., дължимо от всеки турист, независимо от датата на записването му;
*местата в автобуса/микробуса се определят при записване за пътуването.
*Агенцията си запазва правото на промени в програмата при промяна в полетното разписание, закъснение или анулация на полети.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001805/20.12.2018 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Лима |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Лима |  Екзотична почивка 2024 - Перу |  Екзотична почивка 2024 - Лима

Избрани оферти