Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пекин

Потвърдена за 24.05.17! Великият триъгълник на КИТАЙ:Пекин, Сиан, Шанхай

Номер на оферта

/

186688

Дати & цени

Цената включва

Цените включват:

- Самолетни билети с включени такси София – Доха – Пекин / Шанхай – Доха – София и 30 кг. чекиран багаж ;
- Самолетен билет с включени такси Сиан ? Шанхай и 20 кг. чекиран багаж;
- Билет за влака стрела Пекин – Сиан;
- 6 нощувки: 2 в Пекин, 2 в Сиан и 2 в Шанхай; 6 закуски, 3 обяда, 4 вечери;
- Всички трансфери и и транспорт с климатизиран туристически автобус;
- Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
* екскурзия до Олимпийския комплекс, Великата китайска стена и Летния дворец;
* разглеждане на Пекин: площад Тянанмън, Забранения град и храма на Небето;
* посещение на Пагодата на голямата дива гъска, Теракотената армия и музея-макет на император Цин Щъхуан;
* посещение на крепостни стени в Сиан и музея на стелите;
* разглеждане на Храма на нефритения Буда, Чайнатаун, градината Ю Юан, ул. Ванфудзин;
* обиколка на модерен Шанхай – Пудун, френския квартал, Син Тианди
* разходка с корабче по река Хуан Пу,
- Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.
- Водач преводач от фирмата

Цената не включва

Допълнително се заплащат:

- Виза за Китай: 80 щ.д. / 148 лв.
- Посещение по желание с включени трансфери, които се заплащат с доплащането: Конгфу шоу – 78 лв, Танг шоу ? 65 лв, Акробатично шоу - 76 лв. ;
- Входни билети за посещения по желание, които се заплащат на място: Телевизионна кула (II ниво – 263 м.) ? 160 RMB, Океанариума – 160 RMB, Шанхайския световен финансов център – 170 RMB
- Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите: 35 щ. д.
- Лица над 70 год. доплащат за медицинска застраховка 27 лв.

Програма на пътуването

Екскурзии
Великият триъгълник на КИТАЙ - Пекин, Сиан, Шанхай - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


9 дни / 6 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 24.05.2017
Цена: 3346 BGN

Отстъпка за ранно записване до 03.02.2017: 104 лв.

С това пътешествие до Китай ще се докоснете до един удивителен и самобитен свят, свят на традиции и модерност. Ще посетите древни и съвременни градове с хутонги, небостъргачи и прекрасни градини – места, където легендите се преплитат с настоящето. Изкачвайки се на Великата китайска стена и гледайки теракотената армия на император Циншъхуан ще усетите величието на древната китайска земя. Постиженията в традиционната китайска медицина, медитацията, бойните изкуства и худо-жествените изделия от китайски майстори ще допълнят Вашите впечатления от Поднебесната.
Програма:

1 ден
20:15 полет QR 226 от София за Доха.
2 ден
00:55 кацане в Доха. 02:10 полет QR 892 от Доха. 14:55 кацане в Пекин – столица на Китайската Народна Република със статут на град - провинция. Градът е бил столица на страната откакто монголците го избират за база на китайската част на тяхната империя, между 1421 - 1911 г. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Вечеря "Патица по пекински" и разходка по главната търговска улица Ванфу-дзин. Нощувка.
3 ден
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) — най-известното и грандиозно съоръжение на древната цивилизация с дължина 6,500 км., което се простира от пустинята Гоби до Източно Китайско море. Строежът започнал по време на император Циншъхуан и завършил по време на династията Мин. Спиране за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо“ и „Водният куб”, построени за Олимпийските игри 2008 г. Посещение на фабрика за Cloisonne (емайлирани рисувани изделия). Обяд. Посещение на летния император-ски дворец Ихъюан (ЮНЕСКО). Разположен около езерото Кунмин, той е най-големият дворцово-парков ансамбъл, природна и архитектурна забележителност на Пекин. Създаден е през 1750 г., когато император Цянлун, връщайки се от Ханджоу заповядва да се направи езеро, напомнящо живописното езеро Сиху в Ханджоу, а по случай 60-годишнината на майка си издига Хълма на дълголетието (висок 60м.) и построява Дългия коридор — най-дългият покрит коридор в света (728 м.), влязъл в книгата за рекордите на Гинес. Връщане в хотела. *По желание, с доплащане - посещение на спектакъла „Легендата Конгфу”. Нощувка.
4 ден
Закуска. Разглеждане отвън на новия национален театър. Разходка по площад Тянанмън ? най-големият в света (побира 1 млн. души). В центъра на площада е паметникът на народните герои, на юг ? мавзолеят на Мао Дзедун, а на север ? Вратата на небесното спокойствие, служила за вход в императорски дворец. Забраненият град ? Зимният императорски дворец Гугун (ЮНЕСКО) е най-големият дворцов комплекс в света (9999 зали) и перла в архитек-турното изкуство на древен Китай. Почти 5 века той е бил резиденция на 24 императори от династиите Мин и Цин, политически и церемониален център на Китай, като последният император Пуй живее тук до 1924 г, а от 1925г е музей. Построен е за 14 години (1406–1421 г.) и първото име на комплекса било „Пурпурен забранен град”. Наричали го забранен поради факта, че не било разрешено влизането на външни лица и всяко нарушение на това правило се наказвало със смърт. Проектиран е според принципите на фън шуей така, че да символизира хармонията във Вселената , величието на китайската империя и да бъде достоен дом за Сина на небето. Обяд. Посещение на магазин за перли. Разглеждане Храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) – един от най-красивите храмове, сътворен в средновековието за тържествени церемонии и молебени на императорите като върховни жреци. Оттук минските и цинските императори отправяли молитви към небето за добра реколта. Изображението на основната постройка – кръглия Олтар на небето е визитната картичка на Пекин. Трансфер до гарата. Отпътуване с влака стрела за Сиан 17:31 – 22:53 (5ч20м). Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка в Сиан.
5 ден
Закуска. Разглеждане на Сиан – днес столица на провинция „Шаанси“, град с 3000 години история, столица на 13 императорски династии, люлка на китайската цивилизация, най-големият и величествен град в древността, контролирал пътя на коприната в течение на 4 века. Разглеждане на Пагодата на голямата дива гъска Та Йен – символ на града, шедьовър на будистката архитектура, построена през 652 г. по желанието на прочутия монах Сюан Дзан, за да приюти сутрите на будизма и картините, донесени от него от Индия. Посещение на фабрика за дубликати на теракотени войници, където ще се запознаете с технологията, която е била използвана за направата на теракотената армия. Обяд. Разглеждане на музея макет на гробницата на император Цин Шъхуан (управлявал е 246?210 г. пр.н.е.), първият китайски император, обединил страната в империя. Теракотената армия (ЮНЕСКО) е сензационното откритие от 70-те години на миналия век. До сега са разкопани над 8000 фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски – истинско произведение на изкуството отпреди 2200 години. Трансфер до хотела. *По желание, с доплащане ? посещение на Танг шоу, пищен спектакъл с костюми, музика и танци от времето на династията Танг. Нощувка.
6 ден
Закуска. Разглеждане на стария град и посещение на крепостните стени на Сиан (ЮНЕСКО) ? едни от най - добре запазените в цял Китай с около 6000 бойни кули. Строежът им бил започнат по времето на Династията Мин, около 1370 г. Те обграждат град с територия 36 кв.км и са с дължина 14 км, височина 15-18 м., а дебелината им е между 12-14 м. От тях се открива прекрасен панормен изглед към целия град. Посещение на музея Бей Лин, известен още като музея на стелите, или гората на стелите (най-голямата каменна библиотека в Китай с над 3000 стели, които разказват историята на страната). Музеят е разположен в бившия храм на Конфуций сред красива градина. Трансфер до летището. Полет до Шанхай ? най-големият град в Китай и един от най-големите градове в света, разположен в делтата на река Яндзъ. Той е един от четирите градове-провинции на централно подчинение в КНР, важен финансов и културен център на страната, а така също и най-голямото товарно пристанище в света. Наричат го „Париж на Изтока”, „китайският Чикаго”, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силният бизнес, делова-та столица, витрината на Китай. Посрещане и трансфер. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.
7 ден
Закуска. Разглеждане на Шанхай. Посещение на Храма на Нефритовия Буда – най-големият действащ будистки храм на града. Построен е през 1882 г., за да бъде вечен дом на две нефритени статуи на Буда, донесени тук от монаси от Бирма. Храмът бил разрушен по време на революцията, която сваля от престола династията Цин, но статуите били спасени и за тях бил построен нов храм 1918?1928 г, а стените му са украсени със 7000 будистки сутри. Посещение на фабрика с магазин за коприна – запознаване с производството на коприна, традиция отпреди 5000 години и монопол на китайците в древността, най-скъпо ценената стока, играла някога ролята на парична единица. Продължаваме към старата част на Шанхай, където ще посетим Градината на радостта Ю Юан ? най-известният архитектурно-парков ансамбъл в Шанхай, изграден през 1559 г. и съхранил стила на епохите Мин и Цин. Градината е плани-рана по всички правила на южнокитайската паркова архитектура, наречена днес „класическа”. Тук ще се любувате на хармонията и красотата, заобиколени от приказни пейзажи, камъни с причудливи форми и скулптурни фигури. Свободна време в Чайнатаун ? старинния квартал с китни 3-4 етажни къщички. Тук е най-големият пазар, където се продава всичко. Разходка по знаменитата улица Нандзин – една от най-оживените улици в света, носеща неофициалното име „Улица номер едно в Китай“, превърната в пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти. Вечеря. Връщане в хотела. *По желание, с доплащане ? посещение на прочутото Шанхайско акробатично шоу. Нощувка.
8 ден
Закуска. Обиколка на модерен Шанхай. Градът е разделен на две части от река Хуанпу, приток на Яндзъ: Пуси (старият град – „на запад от река Пу”) и Пудун (модерният град – „на изток от река Пу”). Обиколка на Пудун ? свободната икономическа зона, наричана новият Хонконг, или „главата на китайския дракон”. Минаване през подземния тунел под река Хуан Пу и по моста Нан Пу, дълъг 8,346 м., който свързва Пуси с Пудонг. До 1991 г., преди той да бъде построен, премина-ването от старата част на Шанхай в новата е било само с ферибот. *Посещения по желание – билетите се заплащат на място: Телевизионната кула „Перлата на Изтока“ (II ниво - 263 м), Океанариума – един от най-големите в света, с най-дългият тунел под водата (155 м), откъдето наблюдавате многообразния морски свят, представен от над 15,000 морски обитатели от различни райони на Световния океан. ШСФЦ ? Шанхайският световен финансов център – доскоро най-новият небостъргач и втората най-висока сграда в Китай след Кантонската кула. От панорамната площадка на 101-ия етаж (492м) се разкрива красив изглед към целия град.Разходка из френския квартал и Син Тианди — район с множество барове, ресторанти и бутици на известни световни фирми. Разходка с корабче по река Хуанпу, по време на който ще се насладите на невероятна панорама към стария и новия град. Вечеря. Трансфер до летището. Полет QR 871 от Шанхай в 23:50.
9 ден
04:15 кацане в Доха. 07:05 полет QR 227 от Доха. Кацане в София 12:05.
Цени:

Отстъпка за ранно записване до 03.02.2017: 104 лв.

- на човек в двойна стая - 3346 лв
- единична стая - 3798 лв
- трети възрастен - 3346 лв
Хотели:

Пекин – Ritan Hotel 5*
Сиан - Titan Times 5*
Шанхай – Ocean Hotel 5*


Записване и плащане:

- При записване аванс 1500 лв;
- Пълно плащане: до 24.03.2017
Необходими документи:

- При записване: цветно сканирано копие (jpg) на личната карта и паспорта – валиден мин. 6 месеца след датата на пътуването (след 01.12.2017 ) и минимум 2 свободни страници;
- 2 цветни фотографии 3.5 х 4.5 см. и данни за визовия формуляр за Китай;
- Задграничния паспорт се предоставя на фирмата до 24.03.2017.
Информация:

- Ваксинации за Китай не са необходими.
- Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 15
- Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването: 10.04.2017
- Цените са при курс 1 щ. д. = 1.850 лв. и 1 щ. д. = 6.60 RMB. При по-малък брой пътуващи, промяна на горивните или други такси и при промяна на курса на щ. д. към лева и юана, цените ще бъдат преизчислени към датата на окончателното плащане.
- При промяна в стойността на летищните такси разликата ще бъде обявена до 20 дни преди тръгване, и следва да бъде доплатена до 10 дни преди отпътуване.
- Фирмата не носи отговорност за промяна в полетното разписание на авиокомпаниите.
- Видът на двойната стая – спалня или две отделни легла, не се гарантира.
- За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановява 100% платената от него сума. Това условие се отбелязва в договора при записване. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.
Анулации и неустойки по програмата:

В случай на отказ от туристическо пътуване заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%
Необходими данни за визовия формуляр за Китай:

- националност по рождение
- настояща националност
- образование
- професия, длъжност, която заемате в момента, месторабота (адрес, пощенски код, телефон)
- домашен адрес, пощенски код, телефон, електронна поща
- семейно положение
- членове на семейството: съпруг/а, брат/сестра, деца, родители (име, националност, професия)
- лице за контакт, в случай на нужда (име, моб. тел., връзка с лицето, кандидатстващо за виза)
- някога получавали ли сте китайска виза (ако да, посочете последната дата и мястото, където сте я получили)
- други страни/територии, които сте посетили през последните 12 месеца
- някога просрочвали ли сте валидноста на визата ви за Китай
- някога отказвана ли ви е била виза или влизане в Китай
- имате ли криминално досие в Китай или в друга страна
- през последните 30 дни посещавали ли сте страни/териотории със заразни болести
0049

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Пекин |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Пекин |  Екзотична почивка 2024 - Китай |  Екзотична почивка 2024 - Пекин

Избрани оферти