Чикаго

За града

Оферти

Статии

Чикаго / Chikago

Чикаго (Chicago) има всичко: странстващи хора на изкуството от Бийт поколението, дърдорещи за връзката между музиката, визуалните изкуства, употребата на алкохола и наркотиците, полски лелички, тъпчещи се с наденички, Афро-американски майки, наставляващи как трябва да се живее в блока, работници, плюещи шефовете си, улични музиканти на ъгъла, пеещи блусове в стил хип-хип. Това е град, който с гордост носи Американското знаме на ръкава си Разнообразното население на Чикаго го е превърнало в неконкурентен град на джаз и блус, удивляваща архитектура, апетит към здравословната храна, проспериращи вестници, университети, пълни с нобелови лауреати и някои от най-запалените спортни фенове, които някога сте срещали.

Забележителности

Художественият институт в Чикаго

Eдна от най-важните художествени институции на страната, с една от най-големите колекции в света– над 225 000 творби, разпределени в десет подредени с изтънченост департамента. Две от най-разпознаваемите американски картини са тук: Американска готика на Грант Уд и Нощни птици от Едуард Хопър.

Събития

Чикагски блус фестивал

Този четиридневен фестивал се провежда всеки май (или в началото на юни) на шест сцени в Грант Парк с изглед към езерото, където почитателите на музиката се наслаждават на поразителната гледка на чикагския хоризонт, оформен от високите сгради. Това е най-големият блус фестивал в Америка, с над 70 представления, привличащи публика от цял свят.

Забележителности около Чикаго

Избрани оферти