Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пекин

Величествен Китай – Пекин, Сиан и Шанхай

Номер на оферта

/

241146

Дати & цени

17 юни 2024 г. - Цена от 2590 €

Цената включва

Самолетени билети София - Истанбул - Пекин и Шанхай - Истанбул - София с авиокомпания Turkish Airlines с вкл. 23 кг чекиран багаж
Летищни такси
Билети във втора класа за скоростните влакове по маршрут Пекин – Сиан и Сиан - Шанхай
Всички трансфери по програмата
3 нощувки със закуски в хотел 4* в Пекин
3 нощувки със закуски в хотел 4* в Сиан
2 нощувки със закуска в хотел 4* в Шанхай
2 вечери в Пекин и 1 вечеря с традиционна “Патица по пекински”
2 вечери и 1 обяд в Сиан
3 вечери в Шанхай
Входни такси за туристическите обекти по програма
Местни екскурзоводи на английски език
Водач на български език от България
Здравна застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро

Цената не включва

Допълнителни екскурзии /по желание/
Виза за Китай – 95 евро
Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи – 45 евро (заплащат се задължително преди отпътуване)
Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
Входни такси за музеи и атракциони извън вкючените в програмата обекти
Неупоменати в програмата услуги
Разходи за градски транспорт
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Програма на пътуването

Величествен КитайПекин, Сиан и Шанхай

Водач Кристи Мартинова

11 дни / 8 нощувки

ДАТА: 17.06.2024 – 27.06.2024

ЦЕНА на човек в двойна стая: 2 590 евро

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1: София - Пекин
Среща на летище София и полет за Пекин през Истанбул.

ДЕН 2: Пекин
Пристигане в Пекин. Първи впечатления от космополитната столица на Китай, чието име означава „Северна столица“. Ще се отправим към централния район Dongcheng, за да посетим улица Wangfujing - най-старата, най-известната, модерна и просперираща търговска улица в Пекин. Простира се 1600м. в центъра на града и е сравнявана с Шанз-Елизе в Париж. Историята на улицата датира от преди 700 години, от времето на династия Мин, когато на това място се развивала търговска дейност. През 18-19 век тук се издигали благороднически имения, а днес е оживена улица, изпълнена с магазини за традиционни стоки и бутици на световноизвестни марки.

Вечеря в местен ресторант, след което настаняване в хотела и нощувка.

ДЕН 3: Пекин
Пекин е град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години.

Закуска. Целодневната обиколка на "Северната столица" започва с посещение на най-големият площад в света - Тянанмън (Площад на небесното спокойствие), на който е разположен мавзолеят на видния китайски политик Мао Дзедун. От двете му страни се издигат сградите на Националния исторически музей и Великата зала на народа, използвана за законодателни и церемониални дейности от правителството на КНР. В северният край на площад Тянанмън е разположен величественият вход на Императорския дворец.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимният императорски дворец Гугун, откъдето почти 500 години, 24 императори от династиите Мин и Цин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи, дворецът е обявен за обект на ЮНЕСКО през 1987г. Ще посетим панорамната площадка на върха на Хълма Дзиншан, разположен в северния край на Забранения град - някогашна частна имперска градина, прикрепена към територията на двореца. Днес това е един от най-популярните паркове и най-високата точка в Пекин, от където ще се насладим на невероятни гледки към Забранения град. Разходката ще продължи с Парка Бейхай – една от най-старите, най-големите и най-добре запазени древни императорски градини в Китай. Първоначалното му оформление през 11 век, било с цел да имитира известни живописни места в различни региони на Китай. По-късно е разширяван от пет династии с павилиони, дворци, храмове, мостове и красиво езеро, в центъра на което се издига „Островът на нефритените цветя“ с Бялата дагоба – 40-метрова будистка ступа, построена в чест на посещението на 5-ия Далай Лама през 1651г.

Посещение на Стария Пекин - живописният район около езерото Хоухай, където днес се намира един от най-старите традиционни квартали в Пекин, с тесни улички “хутонг”, създаден преди повече от 700г. от династия Юан. В миналото езерото било запазено за развлечение на императорското семейство, а днес е популярно място с нощния си живот, магазини, крайбрежни кафенета, чайни и аромата на традиционни пекински закуски. Ще се впуснем в „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин.

Допълнителен тур (по желание): След шеметната обиколка на стария, имперски Пекин, може да посетите грандиозния шоу-спектакъл на „Летящите акробати“. Шоуто с артистите на световноизвестната пекинска акробатична трупа ще ви потопи в магията на това древно китайско изкуство, с над 2500-годишна история. Спиращото дъха представление, на сцената на популярния "Червен театър" в Пекин, интегрира драма, музика, грациозна хореография, пищни декори и костюми, както и рискови, преодоляващи гравитацията изпълнения, които са вълнували милиони гости от цял свят, включително президенти, министър-председатели, дипломати... Ще се насладите на виртуозната китайска акробатика, хората-каучук, жонглиране, баланс и еквилибристика. Важно: За незаписаните - свободно време в района на театъра!

Вечеря в местен ресторант с традиционна „Патица по пекински“ – храна за императори! (включена в цената на пакета). До 19 век ястието било достъпно само в императорския двор и чак след това започнали да се отварят ресторанти за обикновените граждани. Смятало се, че кожата на приготвената патица по пекински има уникалната способност да подмладява. И не една китайска красавица с часове притискала към лицето си парченца от нея. Ще наблюдаваме отблизо процеса по разрязване и поднасяне на патицата, което е истинско изкуство!

Връщане в хотела и нощувка.

ДЕН 4: Пекин и Великата китайска стена
Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от 7-те чудеса на света и символ на Китай. Тя е най-дългата, изградена от човешка ръка структура в света, строена от над 20 династии в историята на Древен Китай, за да предпазва северните граници на страната от нахлуващи за грабежи номадски племена и монголите. Общата дължина на всички участъци от Великата китайска стена, построени някога, възлиза на над 21 000 км. Най-мащабното строителство започва при династия Мин (14-17 век), и стената от това време е най-добре запазеният участък, дълъг около 6 000 км. Китайската стена се извива през планини, долини и гори, подобно на опашка на гигантски дракон. Това уникално архитектурно творение е най-голямото защитно съоръжение на Земята, видимо от Космоса, и безусловно свидетелства за величието на Древен Китай.

Посещение на фабрика за производство на нефритени изделия, след което ще се отправим към Летния дворец в Пекин – бивша лятна резиденция на императорското семейство, с една от най-големите и добре запазени императорски градини в Китай. Сред най-атрактивните места са Дългият Коридор, езерото Кунмин и Хълмът на дълголетието. Продължаваме към Пекинския олимпийски парк, където ще видим отвън Националния стадион „Гнездото“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели Олимпийските игри през 2008г..

Вечеря в местен ресторант и нощувка.

ДЕН 5: Пекин - Сиан
След закуска ще посетим Небесният храм - най-големият храмов комплекс в Китай, разположен в южната част на Централен Пекин. Това е комплекс от храмови сгради, построени през 1420г. за тържествени церемонии и молебени на императорите като върховни жреци. Всяка година по време на зимното и лятно слънцестоене, от тук императорите на династиите Мин и Цин, са отправяли молитви към Небето за добро време и добра реколта, и това била една от най-важните церемонии на имперски Китай. До 1916г. територията на Небесния храм е забранена за достъп от обикновените граждани. В него имал право да влиза само императорът, тъй като се вярвало, че е "Син на Небето" и само той можел да общува с боговете от името на народа си. Най-важната и впечатляваща сграда в комплекса е “Молитвената зала за добра реколта”, която е един от символите на Пекин.

От тук се отправяме към централната ЖП гара в Пекин, за да отпътуваме с високоскоростен влак за Сиан. Ще „летим“ с над 300км/час!

Следобед пристигане в Сиан и вечеря в местен ресторант.

След вечеря посещение на Шоуто на най-големия музикален фонтан в Азия, разположен на Северния площад пред величествената Голяма пагода на дивата гъска. Водната конструкция, изградена върху 20 000 кв.м., изхвърля над 1000 водни струи, танцуващи под звуците на мелодии и осветени в разноцветни LED светлини.

Настаняване в хотела и нощувка.

ДЕН 6: Сиан
Сиан (в превод „Западно спокойствие“) е една от Четирите велики древни столици на Китай и сред най-старите градове в страната. Той е бил начална точка на древния Път на коприната и днес е запазил най-голям брой от своите исторически и културни съкровища.

Закуска. Обиколката започва с посещение на гробницата на Първия китайски император Цин Шихуан и Музеят на теракотената армия (ЮНЕСКО), наричана Осмото чудо на света! Изработването на уникалната армия от над 8000 глинени фигури на воини в естествен ръст започва през 246г.пр.н.е., скоро след като император Цин се възкачва на трона (тогава на 13 години) и продължава 36 години. Те са създадени, за да охраняват гробницата на Императора и пътуването му към Отвъдния свят. В стройни редици са подредени пехотинци, кавалерия, коне, бойни колесници, стрелци, командири - всеки един от тях с уникални черти на лицето! Това невероятно човешко творение е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно бива открито от местни фермери, копаещи кладенец, през 1974г.

Ще посетим специализиран магазин за теракота и изделия, изработени от цветен лак- велико изобретение на китайците, превърнато в класически традиционен занаят от над пет века.

Следобед обиколка на Стария град с Камбанената кула и посещение на Барабанната кула. До началото на 20 век камбаната биела на разсъмване, а огромният барабан по залез слънце, за да информират жителите за началото и края на деня.

Зад старите градски стени са разположени Мюсюлманският квартал и Голямата джамия - едно от най-старите и най-важните ислямски места за поклонение в Китай. Тя е издигната в чест на основателите на исляма в Китай, пренесен от арабски и персийски търговци по време на династиите Тан и Сонг 7-13 век, чрез сухопътния и морския Път на коприната. За разлика от повечето джамии в Близкия изток или арабските страни, Великата джамия в Сиан е група от сгради, кули, павилиони и дворци, изцяло в китайски архитектурен стил.

Свободно време за разходка по алеите на открития базар и известната кулинарна атракция на града – Улицата на храната (Food Street), в сърцето на мюсюлманския квартал. Всяка вечер тук идват хиляди местни жители и туристи, жадуващи за нещо вкусно. Може да опитате разнообразни улични храни, повлияни от арабската кухня, с непроменени рецепти през вековете, като шиш кебап, сандвич Shaanxi (Rou Jia Mo) - питки с плънка от агнешко, телешко и свинско, туршия от моркови и корен от лотос, пилешки крачета, калмари на шиш, пържени картофки на спирала, меден кекс на клечка от лепкав ориз и фурми, изобилие от супи, ароматни подправки и пресни плодове…

Вечеря в местен ресторант.

След вечеря ще посетим една от най-зрелищните атракции на Сиан - Datang Everbright City - 2100-метров открит пешеходен мол, чиито сгради са издигнати в традиционен стил от епохата на династия Тан (618-907). Комплексът е разположен в подножието на Голямата пагода на дивата гъска в Сиан и обхваща площ от 650 хил.кв.м. Пешеходната улица интегрира пазаруване, хранене и развлечения, преминава през три тематични площада и е място за провеждане на паради и фестивали. Вечерно време алеите и сградите са приказно осветени в разноцветни светлини, пренасяйки ни в една отминала епоха.

Нощувка.

ДЕН 7: Сиан
Закуска. Днес ще посетим Голямата пагода на дивата гъска - свещен храм и хранилище на ценни будистки ръкописи и изображения на Буда, донесени от Индия през 7 век, считана за символ на Сиан.

Продължаваме с посещение на градската стена на Сиан (ЮНЕСКО) – една от най-старите, най-големите и единствената напълно запазена древна градска стена в Китай, издигната като отбранително съоръжение по времето на династия Тан и надстроена и разширена от първия император на династия Мин през 14 век. Стената, с дължина около 14км, някога ограждала Стария град в голяма правоъгълна площ, а днес разделя Сиан на вътрешна и външна градска зона. От върха на укреплението се откриват невероятни гледки към града, наблюдателните кули, водните ровове, портите, подвижните мостове и зелени площи.

Обяд в местен ресторант и връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 8: Сиан - Шанхай
След закуска трансфер до ЖП гарата в Сиан и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай. Пристигане ранен следобед и трансфер до центъра на финансовата столица на Китай. Модерният мегаполис често е наричан “Париж на Изтока” или "Китайския Чикаго". Пешеходна разходка и време за шопинг по оживения и модерен булевард Nanjing Road - първият търговски булевард в Китай, известен като най-доброто място за пазаруване, сравняван с Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Булевардът започва от изкуствения кей Тhe Bund, в центъра на Шанхай, и продължава в западна посока, а в средата му е разположен Народния площад - политическия и културен център на града. Ще видим известните забележителности, разположени в района, като сградата на Общинското правителство на Шанхай, Шанхайската опера, Шанхайският музей, Шанхайската изложбена зала за градско планиране и Народния парк с красиви градини и езеро.

Вечеря в местен ресторант. Настаняване в хотела и нощувка.

ДЕН 9: Шанхай
Закуска. Целодневна екскурзия на Шанхай. Градът е разположен на делтата на р. Яндзъ и е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Започваме обиколката на най-големият китайски мегаполис с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двете статуи на Буда, изработени от цяло парче бял нефрит, ювелирни, полупрозрачни, с тържествен израз на лицата, показват отличните умения на творците им. Посещение на телевизионната кула Перлата на Изтока (Oriental Pearl Tower) - символ на Шанхай, висока 468 метра. Ще се насладим на грандиозната 360-градусова гледка към огромния мегаполис от двете площадки за наблюдение, разположени на 259м и 263м.

Посещение на Градината Ю Юан (Yuyuan), в превод "Градината на радостта", считана за една от най-изящните градини в света и типичен представител на класическото китайско парково изкуство. Комплексът е разположен в Стария Шанхай и включва павилиони, живописни дворове, декорирани с алпинеуми, езерца с водни лилии и златни рибки, каменни мостове, вековни дървета и растения - всички свързани с коридори и проходи.

Посещение на магазин за перли, където ще се запознаем с отглеждането на сладководните перли в Китай и използването им в ювелирното изкуство. Перлата има важна символика в китайската култура от древни времена. Счита се, че тя носи добро здраве и щастлив брак, затова често се поднася като сватбен подарък.

Ще продължим с разходка по крайбрежния кей The Bund - най-известната забележителност и символ на Шанхай. Думата „Bund“ е с англо-индийски произход и означава "насип". По протежение на булеварда се издигат 52 исторически сгради, в които се смесват различни класически и модерни западни стилове от времето на първите чужди заселници, заради което крайбрежният район е наричан „музей на световната архитектура“. The Bund гледа към модерните небостъргачи в квартал Пудонг - финансовото сърце на Шанхай, които вечер греят в ярки неонови светлини.

Вечеря в местен ресторант.

Допълнителен тур (по желание): Вечерна панорамна разходка с корабче по река Хуанпу, по време на която ще можете да се насладите на невероятната феерия от цветове на осветените сгради и величествени небостъргачи на космополитен Шанхай. Плавайки по един от притоците на великата река Яндзъ, ще бъдете погълнати от величието на този град - на западния бряг ще грее красивия исторически район Пукси, със своите 52 елегантни колониални сгради от 19-20 век и променадата "The Bund", а на източния бряг ще пулсира в неонови светлини модерния финансов район Пудонг, с извисяващите се в небето кули Перлата на Изтока, Шанхайската кула и Световният финансов център. Грандиозният Шанхай е магическо място, където Изтока среща Запада, а нощем е вълшебна приказка и експлозия от светлина!

Важно: За незаписаните - свободно време на порта!

Връщане в хотела и нощувка.

ДЕН 10: Шанхай – водният град Джуджаджао - София
Закуска. Днес отпътуваме към древния воден град Джуджаджао (Zhujiajiao), с история на повече от 1700 години. Старинното градче е разположено на около 50 км. от Шанхай и е известно като „шанхайската Венеция“, заради живописните си канали, каменни мостове, алеи и антични сгради, построени по времето на династиите Мин и Цин. То е най-добре запазено сред седемте древни градове около Шанхай. Известно е с водния си транспорт, романтичните разходки с гондоли, чаровните малки улички и пазарчета с множество дюкянчета, приготвящи прясна храна. Тук може да опитате сочни китайски пелмени на пара - дим сум, хрупкава свинска кожа, речни охлюви и различни видове супи.

Следобед връщане в Шанхай и посещение на френската концесия, която някога била известна с игралните си домове и пушилните за опиум. Бившият квартал на френските заселници от края на 19 век днес е пешеходна зона за пазаруване и развлечения с най-шикозните кафенета и ресторанти, художествени галерии, бутици и търговски центрове. Тук са и типичните за Шанхай от 18 век жилищни сгради в стил "шикумен".

Свободен следобед за разходка и шопинг в центъра на Шанхай.

Вечеря в местен ресторант, след което трансфер до международното летище в Шанхай за полет към България.

ДЕН 11: София
Пристигане на летище София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Хотели по програма:
3 нощувки в Пекин – Mercure Downtown Hotel 4*
3 нощувки в Сиан – Jinjiang West Capital International Hotel 4*
2 нощувки в Шанхай – Central Hotel 4*

Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа

По време на допълнителните екскурзии, когато те са веднага след приключване на програмата, незаявилите такива ще ползват свободно време в близост до мероприятието. След приключване на допълнителния тур цялата група ще бъде транспортирана заедно до хотела.

При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана

Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания

При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:

Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa

ПОЛЕТ:
17.06.2024 София - Истанбул 21:10 - 22:35
18.06.2024 Истанбул - Пекин 01:25 - 15:35
26.06.2024 Шанхай - Истанбул 22:25 - 05:15 +1
27.06.2024 Истанбул - София 07:25 - 08:35

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Вечерна панорамна разходка с корабче по река Хуанпу, по време на която ще се насладим на невероятна феерия от цветове на осветените сгради и небостъргачи на космополитен Шанхай. Продължителност: около час – 45 евро

Важно: За незаписаните - свободно време на порта!

Шоу-спектакъл на „Летящите акробати“. Шоуто с артистите на световноизвестната пекинска акробатична трупа ще ви потопи в магията на това древно китайско изкуство, с над 2500-годишна история. Спиращото дъха представление, на сцената на популярния "Червен театър" в Пекин. Продължителност: около час – 75 евро

Важно: За незаписаните - свободно време в района на театъра!

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Пекин |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Пекин |  Екзотична почивка 2024 - Китай |  Екзотична почивка 2024 - Пекин

Избрани оферти