Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

ПОТВЪРДЕНА 12.12.2017 Коледни базари в Прага,Будапеща и Виена

Номер на оферта

/

208263

Дати & цени

Цената включва

• транспортни разходи с автобус3*
• 4 нощувки със закуски в х-ли 3*(1 в Будапеща ,2 в Прага ,1 във Виена .)
• екскурзоводско обслужване
• туристическата програма по маршрута
• местни екскурзоводи на български език в Будапапеща, Прага и Виена
• здравна застраховка с лимит 2000 евро в Уника Живот АД

Цената не включва

§ панорамна разходка с корабче по Дунав в Будапеща-15 евро

§ входните такси на посещаваните обекти
& здравната застраховка за лица над 65 год.

Програма на пътуването

1 ден/ 12 декември 2017
Отпътуване от София сутринта в 6.00ч. от Централна Ж.П гара.Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Будапеща и настаняване в хотел 3*.По желание разходка с кораб по р.Дунав с чаша шампанско и парче торта ( 15 евро при минимум 30 туристи)Нощувка в Будапеща.


2 ден/ 13 декември 2017
Закуска.Панорамна обиколка на столицата на Р.Унгария с местен екскурзовод.Новосъздадената през 1873г. столица Будапеща,обединяваща трите града Обуда, Пеща и Буда - културно,политическо, интелектуално и търговско сърце на Унгария.Качвайки се на хълма Буда ще видите гъсто застроено с готически, барокови и ренесансови къщи плато, увенчано от великолепния кралски дворец, където е властвал крал Матиаш през XIVвек. Ще видите рибарския бастион - изумителна покрита тераса надвесена над Пеща и Дунав. Тук е и старинната църква на Матиаш с нейният характерен покрив от цветни керемиди.От хълма Буда се открива великолепна панорама към река Дунав с нейните 8 моста, като най-красивият и стар е Верижният мост. Най-впечатляващата сграда е неоготическият импозантен Парламент.Разхождайки се из Пеща ще видите Базиликата “Св.Ищван”-един от символите на Будапеща;Операта-неоренесансово съкровище от 19ти век.;унгарският Национален музей - строга класическа сграда; най-голямата Синагога в Европа.Ще се разходите на най-престижното място за пазаруване и разходка - улица Ваци.Най-големият булевард Андраши завършва на Площадът на героите с паметника на хилядолетието. Тук са статуите на великите владетели на Унгария.Тук са и музеите в изумителни сгради. Зад площада продължава градския парк със замъка Вайдахуниад, зоопарка, цирка, лунапарка.Към обяд отпътуване за Прага.Пристигане в Прага и настаняване в хотела.Нощувка в Прага в хотел 3*.

3 ден/ 14 декември 2017
Закуска.Туристическа обиколка на Прага с местен екскурзовод с разглеждане на Витлеемската капела,Кралския път,по който средновековните крале тръгвали за коронацията им в Пражкия замък,Тинската църква на Стария градски площад, Карловия мост и самия Пражки замък, двореца “Клам-Галас”, Домът на Черната Богородица, Къща-музей на Франц Кафка, Вацлавски площад, Общината, Барутната кула, Староградски площад, кулите-близнаци на църквата”Дева Мария пред Тин”, часовниковата кула на Старото кметство. комплекса Храдчани и Еврейския квартал, Ледебурската градина, Църквата Св.Миколаш, Двореца Кински, Паметника на Ян Хус, концертната зала Рудолфинум, Църквата Св.Иржи и др. Нощувка в Прага в хотел 3*

4 ден/ 15 декември 2017
Закуска.Отпътуване за Виена-столицата на Австрия. Пристигане след обяд и панорамна обиколка на града с местен екскурзовод на български език. Разглеждат се:двореца “Белведере” ( отвън)-” -бароков комплекс, построен през 1721-1722 по поръчка на принц Евгений Савойски. ;Виенската опера; представителния булевард “Рингщрасе”; официалната резиденция на Хабсбургите – двореца Хофбург, парламента с фонтана на Атина Палада;Кметството в неоготически стил ; къщата на Хундертвасер ; най-стария увеселителен парк в Европа “Пратер”; центъра на ООН. Пешеходна разходка в стария център на града – площад “Мария Терезия” с паметника на великата императрица ; площад “Грабен” и статуята на чумата от 17 в. ; катедралата “Св. Стефан” с готическа фасада и бароков интериор; оживената улица “Кертнерщрасе” и др. Настаняване в хотел 3*.Нощувка във Виена.

5 ден/ 16 декември 2017
Закуска Напускане на хотела. Свободно време във Виена за посещение на музеите ; двореца Шъонбрун или коледните базари.Отпътуване за България привечер.

6 ден/ 17 декември 2017
Пристигане в София рано сутринта.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Предколедни екскурзии - Чехия |  Предколедни екскурзии - Прага

Избрани оферти