Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Неапол - Помпей - Амалфи - Соренто - о. Капри - Рим - Ватикана: самолет

Номер на оферта

/

90845

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Бари и Рим – София с включени летищни такси

Транспорт с комфортен автобус в Италия

Чекиран багаж до 23 кг и малък ръчен багаж

1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Бари

3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в района на Рим

2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в района на Неапол

Трансфер летище - хотел - летище

Обзорна и пешеходна обиколка на Неапол

Екскурзия до Амалфи, Позитано и Соренто

Обзорна пешеходна обиколка на Рим

Екскурзоводско обслужване на български език

Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 г.

Представител на фирмата организатор

Цената не включва

Градски такси /заплащат се на рецепция лично от туристите/

Помпей: 50 лв за възрастни и 25 лв за лица до 12 г. с вкл. билет и екскурзовод на български език /при минимум 15 човека/
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Остров Капри: 160 лв за възрастни и 80 лв за лица до 12 г. с включен билет за ферибота, билет за фуникуляра и екскурзовод на български език / при минимум 15 човека/
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Ватикански музеи и Сикстинска капела: 85 лв за възрастен и 42 лв за деца до 12 г. - цената включва входна такса, екскурзоводска беседа на български език, слушалки и определен час на влизане без чакане на опашка, необходима е предварителна заявка при доплащането /при минимум 15 човека/
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.: 10 лв
/заплаща предварително от България/

ползване на слушалки за Рим: 2 евро = 4 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Програма на пътуването

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА!

Период: 26.08.2017 – 01.09.2017

7 дни / 6 нощувки с 5 закуски и 5 вечери

1 ден (26.08.2017):

Отпътуване от летище София с полет за Бари в 18.40 ч. Пристигане в Бари в 19.05 ч. Трансфер до хотел 3* в района на Бари. Нощувка.

2 ден (27.08.2017):

Закуска. Посещение на Базиликата "Свети Никола" , където се съхраняват мощите на светеца , пренесени от град Мира през 1087г. Отпътуване за Помпей. Разглеждане на едни от най-прочутите руини в света с екскурзовод на български език. Отпътуване за Неапол, град с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури. Автобусна и пешеходна обиколка на града: Пиаца Плебисчито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Сан Франциско, Театро ди Сан Карло - най-старата опера в Италия, галерията ”Умберто I”, Aнжуйският замък, Кастел дел Ово (Замъка яйце), Свободно време, за да опитате най - вкусната пица, неаполитанската, в легендарния ресторант „Да Микеле”, където е направена първата пица „Маргарита”, да посетите известното Гранд кафе „Гамбринус”, да се разходите по търговската улица Сан Григорио Армено в стария град и да се насладите на шопинга. Настаняване в хотел 3* в района на Неапол. Вечеря. Нощувка.

3 ден (28.08.2017):

Закуска. Отпътуване за Амалфи, Позитано и Соренто. Пешеходна обиколка на Соренто, едно от най - очарователните градчета в Италия: централният площад „Пиаца Тасо“, Катедралата, манастирът Сан Франциско, римските руини и двете пристанища – „Марина Гранде“ и „Марина Пикола“. Градът е популярен с производството на лимончело – типична алкохолна напитка. Продължаваме за Амалфи - живописен морски курортен град в област Кампания. Разглеждане на катедралата Св. Андрей от IX век, чиято фасада е декорирана с модерна мозайка на Доменико Морели. Пътя за Амалфи минава покрай Позитано, най-западния град от Амалфийското крайбрежие, построен почти вертикално върху скалите. Очарователните му разноцветни постройки са разположени стъпаловидно по стръмния бряг и са удивителна гледка, която е вдъхновявала много хора на изкуството. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден (29.08.2017):

Закуска. Трансфер до пристанището в Неапол и отпътуване с ферибот за известния остров Капри привличал в миналото римските императори и запазил очарованието и славата си до днес. От пристанището на острова се използва фуникуляра за изкачване до град Капри. Пешеходна разходка в град Капри, църквата Свети Стефан и градините на император Август. Връщане в Неапол и отпътуване за Рим. Настаняване в хотел 3* в района на Рим. Вечеря. Нощувка.

5 ден (30.08.2017):

Закуска. Туристическа програма в Рим. Обиколка на Древен Рим: Колизеума, Римския Форум, Арката на Константин, Колоната на Траян, Пиаца Венеция с паметника на Виктор Емануил II, Капитолийския хълм. Разглеждане на Бароков Рим: Пиаца ди Спаня с прочутите испански стъпала, Пиаца Навона с фонтана на реките, Пантеона, Фонтана ди Треви. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден (31.08.2017):

Закуска. Посещение на Ватикана - най-малката държава в света, разглеждане на Ватиканските музеи, Базиликата Св. Петър и площад Св. Петър. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден (01.09.2017)

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет до София в 14.25 ч. Пристигане в София в 17.25 ч.



ЦЕНИ:

Възрастен в двойна стая/тройна стая: 1290 лв

Доплащане за единична стая и каюта: 590 лв



NB:
Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват.


Условия за резервации:
- Депозит: 50% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване


Застраховка „Отмяна от пътуване“:
”Романтик Холидейз” ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

*Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

"Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска дейност № 04428 / 28.01.2005 год., Застраховка “Отговорност на Туроператора” № 17 250 1315 0000562927 / 14.01.2018 г. в ЗAД „Армеец”

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Рим

Избрани оферти