Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

Северна Индия - Златният триъгълник, Дарамсала и Амритсар

Номер на оферта

/

140225

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети с летищни такси София – Делхи / Амритсар – София

Самолетен билет Делхи – Дарамсала

10 нощувки в хотели 4*/5* ; 9 закуски, 9 вечери

Всички трансфери и екскурзии с климатизиран туристически автобус

Всички входни такси за туристическите обекти по програмата
- обиколка на Делхи, посещение на храма Лотос, гробницата на Хумаюн и дома-музей на Индира Ганди;
- посещение на Китуб Минар и храма Акшардам;
- посещение на Тадж Махал и Агра Форт;
- посещение на Фатепур Сикри и Абханери;
- изкачване на гърба на слон до крепостта Агра форт и спускане с джип, разглеждане на Джайпур, посещение на градския дворец на махараджата и обсерваторията;
- разходка до храма на Далай Лама – Тцуг ла Канг, наблюдаване на молитвените песнопения и медитация на монасите;
- посещение на Тибетската библиотека, тибетски медицински център, института Нобулинка и тибетски бежански лагер;
- посещение на Златния храм Хармандир Сахиб и наблюдаване не церемонията Палки Сахиб;
- посещение на границата с Пакистан Вагах, наблюдаване на церемонията по издигане на знамето и разглеждане на Амритсар;

Местни екскурзоводи на английски език

Водач-преводач от фирмата при група от 15 туристи

Медицинска застраховка с покритие 15 000 щ.д.

Цената не включва

Виза за Индия (заплаща се с доплащането) – 105 лв.

По желание, посещение на спектакъла Мохабад Тадж – 59 лв.

лица на възраст 70-80 г. доплащат за медицинска застраховка 22 лв.

бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи - 45 щ.д.

бакшиши за носачите на багаж, такси за фотоапарати за снимане в някои от обектите, напитки по време на вечерите, храна, освен посочената в програмата и лични разходи

по желание застраховка „Отмяна на пътуване“ - от 2,7% до 1,5%

Програма на пътуването

СЕВЕРНА ИНДИЯ - Златният триъгълник, Дарамсала и Амритсар

София - Доха - Делхи 2н – Агра 2н – Фатепур Сикри - Джайпур 2н –
Делхи - Дарамсала 2н – Амритсар 2н - Вагах - Доха - София

Индия – една нация с безкрайно разнообразие във всичко. Земя на богато и древно културно наследство. Мистиката на Индия, нейната история, която е на повече от 5000 години, философията, историческите паметници, културните традиции и природа, всички те създават уникална многоцветна мозайка. Това пътуване ще ви срещне с многото лица на Индия, нейните разнообразни природни пейзажи и великолепни паметници, които са под закрилата на ЮНЕСКО от национал-ната столица Делхи, през Агра - градът на Таж Махал, Джайпур - кралският град на Раджастан, малкото градче в подножието на Хималаите Дарамсала свещен град за хиляди тибетци и убежище на Далай Лама, и накрая Амритсар ? духовният център на сикхите със Златният храм и границата с Пакистан.

11 дни / 10 нощувки

ДАТА: 18.09. - 28.09.2017 г.

ЦЕНИ:
На човек в двойна стая: 3398 лв.
Единична стая: 4077 лв.
3-то легло в двойна стая: 3095 лв.

------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Делхи – Crown Plaza *

Агра – Crystal Sarovar *

Джайпур – Park Regis *

Дарамсала – Surya Resort *

Амритсар – Golden Tulip *


================================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1: 18.09.17 - пн. София - Доха

В 13:25 ч. полет QR 228 от София. Кацане в Доха в 18:05 ч. Полет QR 578 от Доха за Делхи в 19:45 ч.


ДЕН 2: 19.09.17 - вт. Делхи (З/В)

02:00 ч. пристигане в Делхи. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка.
Закуска. Посещение на бахайския молитвен храм Лотос, един от осемте бахайски храма, издигнати на различни континенти, който привлича хора от всички раси и религии, за да се поклонят пред създателя на Вселената и да изразят обичта си пред Всевишния. Разглеждане на Делхи: мемориала Радж Гат ? мястото, където е кремиран „бащата на нацията“, Махатма Ганди. Отправяме се към Стария Делхи, покрай крепостта Ред Форт (ЮНЕСКО) – „сърцето на Индия”. Построена е през 17 век от могулския император Шах Джахан, след като премества столицата си от Агра в Делхи, и е служила за резиденция на могулските императори до идването на британците. Продължаваме към Новия Делхи с булевард „Радж Пат”, където се провежда военният парад за Деня на Републиката на 26.01, мемориалната арка Индия Гейт, построена през 1931 г., върху която са изписани имената на 83,516 индийски войници, сражавали по време на Първата световна война и по време на войната с Афганистан; кръглата сграда на Парламента и Президентския дворец ( Раштрапати Бхаван, построен по проект на Едвин Лютен за британския вицекрал, а от 1951 г. след независимостта на Индия е официална резиденция на президента на Индия). Посещение на Гробницата на Хумаюн – последно убежище на могулския император Хумаюн, напомнящ повече на дворец, отколкото на гробница. Този мавзолей е един от най-добре запазените паметници, построени по времето на могулите и съчетава елементи от индийската и персийската архитектури. Посещение на къщата ? музей на Индира Ганди, официалната резиденция на първата жена министър-председател на Индия. По-късно е превърната в музей, където могат да се видят редки фотографии на националис-тическото движение и лични вещи на семейството. Вечеря и нощувка.


ДЕН 3: 20.09.17 - ср. Делхи – Агра (З/В)

Закуска. Посещение на Китуб Минар (ЮНЕСКО) – шедьовър от 1193 г., издигнат в чест на победата на исляма над делхийското Хиндуистко кралство. Кулата е най-красивото и високо минаре в света (73 м), върху чиито стени са изписани текстове от Корана. В основите на минарето е първата джамия, построена в Индия върху основите на 27 хиндуистки и джайнистки храма. Тук е и 7-метровият стълб от свръхчисто желязо. Посещение на храмовия комплекс Акшардам – построен е през 2005 г., разположен е на площ от 400 декара и пресъздава симбиозата между индийската мъдрост, култура и наследство. Идеята за построяването му е да се създаде място, излъчващо мир, красота, радост и божественост, затова и десетте арки на входа представят десетте принципа в индийската култура и ведическото усещане за посрещане на добротата от всички страни. Отпътуване за Агра – град на повече от 2500 години., но станал известен като столица на могулската империя. Настаняване в хотела. *По желание посещение на комплекса Калакрити – в магазина ще видите най-добрите сувенири от мрамор и полускъпоценни камъни, ръчно изработени от потомците на строителите на Тадж Махал, по същата технология отпреди 3 века, а в театъра – Мохабад Тадж, танцова драма, пресъздаваща любовната сага в стил Боливуд на фона на уникален декор – 3.5-метрова реплика на Тадж Махал. Вечеря и нощувка.


ДЕН 4: 21.09.17 - чт. Агра (З/В)

Закуска. Посещение на Тадж Махал (ЮНЕСКО) ? най-големият паметник на любовта, изграден от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Арджуманд Бан Бегум, известна като Мумтаз Махал (избранницата на двора). Легендата е тъжна и сърцераздирателна, а Тадж Махал бил проектиран като „сълза, стичаща се по бузата на времето“, както писал бенгалският поет Рабиндранат Тагор. Построен е за 21 години с труда на 20,000 души. Разглеждане на Агра Форт (ЮНЕСКО) с перлената джамия, много дворци, градини и крепостни стени, дълги 2,5 км. Строе-жът е започнат от император Акбар, Шах Джахан построява нови дворци и джамии, а импера-тор Аурангзеб – външните укрепления. Крепостта разказва историята на могулската империя и отразява умението на индийските архитекти, строители и художници. Вечеря. Нощувка.


ДЕН 5: 22.09.17 - пт. Агра – Фатепур Сикри – Джайпур (З/В)

Закуска. Отпътуване за Джайпур. По пътя разглеждаме Фатепур Сикри (ЮНЕСКО) – „градът на победата“, построен през 1571-1585 г. от най-великия могулски владетел Акбар в чест на пророка Салим, който предсказал на императора, че ще му се роди син. По неизвестни причини градът е бил изоставен, но въпрки това е с прекрасно съхранени дворци и зали. Посещение на Чанд Баори – древно водохранилище на повече от 1200 години, намиращо се в селцето Абханери и смятано за едно от най-големите в света. Пристигане в Джайпур – столица на щата „Раджастан”, известен като „Розовия град”. В розов цвят са боядисани крепостните стени и сградите на стария град, а в културата на империята на Раджпут по традиция розовият цвят се счита за символ на гостоприемството. Градът е планиран, построен и наречен така на името на великия астроном и воин махараджа Джай Синг II. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.


ДЕН 6: 23.09.17 - сб. Джайпур (З/В)

Закуска. На път за крепостта „Амбър“ спиране за снимки пред Хава Махал, символ на Джайпур и познат като „5-етажният дворец на ветровете”. Всъщност той е фасада с 900 многоъгълни про-зорци, зад които жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани. Изкачване на гърба на слон до крепостта-дворец Амбър Форт (ЮНЕСКО) – старата столица на империята на Раджпут (16 век) отпреди Джайпур. Разглеждане на най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил, от които най-впечатляващи са Шиш Махал – Огледалният дворец, и Джай Мандир – Залата на победата. Слизането е с джип. На връщане в Джайпур спиране за снимки пред двореца „Джал Махал”, разположен в центъра на езерото Ман Сагар. Разглеждане на обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728 г.). Най-забележителното съоръжение е 30-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 сек. До нея е градският дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес бившият владетел живее в част от него, а другата е превърната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и семейството му, оръжия, картини, килими, каляски и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 л, влезли в „Книгата за рекордите на Гинес“. Свободно време за пазаруване на известния в Джайпур Бапу пазар. Вечеря и нощувка.


ДЕН 7: 24.09.17 - нд. ДжайпурДелхи - Дарамсала (З/В)

Закуска. Отпътуване за Делхи и полет за Дарамсала. Трансфер и настаняване в хотела.
Дарамсала е малко градче в северната част на Индия, в подножието на Хималаите, което привлича пътешествениците с живописната си природа и възможността да се запознаят с тибетската култура в пределите на Индия. Географски се дели на 2 части: Долна Дарамсала и Горна - Маклеод Гандж. Тук природата е изключително живописна – истински рай! Върху малка територия съседстват снежни върхове, борове, кедрови дървета, гори от рододендрон, реки, водопади и тихи, уютни селца, в които животаът протича като че ли без промяна от векове насам. Вече няколко десетилетия, откакто министър-председателят на Индия Джавахарлал Неру подслонява Далай Лама и неговото тибетско правителство в изгнание в малкия северен град Дарамсала, в Маклеод Гандж е резиденцията на духовния лидер на Тибет Далай Лама XIV (Тензин Гямпцхо). Тогава Неру едва ли е предполагал в какво важно място за новата история на Тибет ще се превърне планинското градче в Хималаите. Днес тибетски бежанци от цял свят се събират в Дарамсала, за да получат благословия и да отдадат почит на Далай Лама и идеите, които разпространява, заради които през 1989 г. му е присъдена Нобелова награда за мир. Разходка до храма на Далай Лама – Тсуг ла Канг, където се помещават манастирът Намгял, тибетският музей и резиденцията на Далай Лама. Наблюдаване на молитвените песнопения на монасите и вечерната медитация. Вечеря и нощувка.


ДЕН 8: 25.09.17 - пн. Дарамсала (З/В)

Закуска. Посещение на тибетската медицинска библиотека и медицински център. Следва посещение на института Норбулинка, разположен сред прекрасните градини на долината Кангра. Мястото има за цел чрез обучение, образование и заетост на тибетците в района да съхрани тибетската литература, изкуство и да запознае посетителите с традиционните занаяти и културата на Тибет. В него се произвеждат различни художествени предмети, дрехи, обзавеждане за дома. Посещение на тибетски бежански лагер. Свободно време. Вечеря и нощувка.


ДЕН 9: 26.09.17 - вт. Дарамсала – Амритсар (З/В)

Закуска. Отпътуване за Амритсар – център на сикхизма и главен град на щата Пенджаб. Името му означава „басейнът на свещения нектар“ и произлиза от езерото по средата, на което е построен Златният храм на сикхите. Пристигане и настаняване в хотела. По-късно посещение на Златния храм Хармандир Сахиб – най-важното светилище за сикхите, храм с възвишена красота и изтънчен разкош. Целият храм е облицован със златни плочки и оставя впечатлението, че неговите кули и прозорци са издълбани в един цял златен къс. Храмът се намира в центъра на старата част на града, има 4 входа и е отворен за поклонници от 4-те крайща на света, независимо от религията, която изпо-вядват. На територията на храма се намира и най-голямата безплатна обществена кухня в света, в която едновременно се хранят по 500 човека и която обслужва между 100,000 и 300,000 души всеки ден, и всичко се парви с доброволен труд и дарения. Наблюдаване на Палки Сахиб – церемониалното прибиране на свещената книга на сикхите „Ади Грантх“, която е сборник от религиозни химни и ръководство по молитвена практика. Вътре са също правилата на поведение – „Духът на Кхалса“. Свещената книга се пази в храма от 1604 г. и всеки ден се извършва ритуал по изваждане и прибиране на книгата. Свещеното слово се поставя в специален паланкин, на който се пренася в храма за през нощта, носен от четиримата главни поклоници. Рано призори се извършва същият ритуал по изваж-дане на свещената книга. Вечеря и нощувка.


ДЕН 10: 27.09.17 - ср. Амритсар (З/В)

Закуска. Тръгване за границата Вагах за наблюдаване на церемониално издигане на знамето и сутрешния парад на границата с Пакистан. Малкото селце Вагах е разположено на 24 км. от Лахор и ня 32 км. от Амритсар. Всеки ден – сутрин и вечер, тук се провежда церемония по издигане и сваляне на знамето, съпроводена от бляскав парад на войниците от двете страни и завършва с перфектно координирани движения. Връщане в Амритсар. Разглеждане на храмa Дургиана – умален модел на Златния храм, посветен на богинята Дурга. Това свято място носи наименованието Сребърния храм, заради големите сребърни врати, украсени с изображения на богове и богини; мемориалния парк Джалианвала Багх; парка Рам Багх с летния дворец на махараджа Ранджит Сингх – „Лъвът на Пенджаб“, основател на империята на Сикхите, която е била ведуща сила на Индийският субконтинент през 19 век. Домът му е преустроен в музей с интересни експонати; историческото дърво Банян, което е и природен феномен и накрая – местния пазар Баба Атал Раи. Вечеря и нощувка.


ДЕН 11: 28.09.17 - чт. Амритсар - Доха - София

Трансфер до летището. В 03:35 ч. Полет QR 549 от Амритсар. Кацане в Доха в 04:50 ч.
В 07:05 ч. полет QR 227 от Доха.
Кацане в София в 12:05 ч.

================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Записване и плащане:
-При записване необходимите документи и аванс 1200 лв.
-Доплащане – до 28.07.2017 г.

Необходими документи:
-лична карта, задграничен паспорт с 6-месечна валидност (след 28.03.2018 г.) и 2 свободни страници; 2 цветни фотографии 5.08/5.08 см. и една в електронен формат и данни за визовия формуляр

Информация:
-Визов режим – за български граждани е необходима виза. Агенцията обработва и подава документите по електронен път без допълнителна такса. Необходимо е да се предоставят цветни сканирани копия на международните паспорти, цветна снимка в електронен формат и попълнен формуляр с всички необходими данни.
-Медицински изисквания – не са необходими ваксинации.
-Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 15.
-Срок за уведомяване за осъществяване пътуването – 04.08.2017
-Ако има промяна в броя на туристите, валутния курс или летищните такси, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и може да се заплати до 10 дни преди тръгване.
-В зависимост от местните условия, възможни са размествания в обявената програма, като се запазват включените услуги.
-Застраховката „Отмяна на пътуване“ обезщетява разходи на клиента в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на туристическото пътуване по неотложни и независещи от туриста причини. Срокът на застраховката е броят дни от датата на сключване на договора за организирано пътуване (първото плащане) до датата на приключване на пътуването. Тя не покрива стойността на визата и летищните такси. Заплатена премия не се възстановява.

Важно:
-За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановяват 100% от платената от него сума. Това условие се отбелязва в договора при записване. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.

Анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от туристическо пътуване /ТП/ заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
-до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
-до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
-от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
-от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
-под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Делхи

Избрани оферти