Аура
Аура / Aura

Аура (на малтийски Qawra) е сред най-популярните курорти в Малта на източното крайбрежие на острова в Средиземно море. Намира се само на 18 км от столицата Валета и почти се е сляла със съседния курорт Буджиба. Двата града заедно заемат почти целия полуостров на източното крайбрежие на залива Сейнт Пол и е трудно да определите къде точно свършва единият и започва другият. Докато сте в Аура, лесно можете да стигнете до площада и заведенията в Буджиба.

Въпреки че няма пясъчни плажове, Аура е популярна морска дестинация, като хората се пекат на скалите, много от които са плоски. Аура е разположена в залива Салина, наречен така, тъй като от стотици години оттам се произвежда морска сол. 

Важна информация

Валута: Евро (EUR)

В работни дни банките са отворени до ранния следобед, а в събота - до обяд. Обменното бюро на международното летище е отворено денонощно. Навсякъде лесно ще намерите АТМ устройства, банкомати и банки. На много места се приемат международни кредитни и дебитни карти.  

Работно време: Повечето магазини са отворени от 9:00 до 13:00 и от 16:00 до 19:00 часа. Някои магазини в туристическите зони на града остават отворени и по обяд.

Интернет страници за Аура: www.visitmalta.com 

Спешни телефони: 112

Здраве: Аптеките в Аура работят обикновено от 9:00 до 13:00 и от 16:00 до 19:00 часа, а в неделя поемат дежурства от 9:00 до 12:30. Аптеката на летището е отворена ежедневно, включително и в неделя и на национални празници, от 9:00 до 17:00 часа.

Телефон на болницата на остров Малта: +356 25450000 (Mater Dei Hospital)

Съвети: Имайте предвид, че на пиянско поведение се гледа с лошо око на острова, а нудизмът е противозаконен.

Език: Официалните езици в Малта са малтийски и английски. Малтийският е семитски език, който използва латиница. През вековете в него навлизат много думи от английски, италиански и френски. Италианският също е широко разпространен. Табелите с имената на улиците са написани първо на малтийски, а след това на английски. Ако търсите улица или място, най-добрете запишете и двете имена.

Алкохол и пушене: В Малта можете да купите алкохол, ако сте навършили 17 години, а цигари - ако сте на 18. Забранено е пиенето на алкохол на улицата и пушенето в затворени пространства. Въпреки това повечето заведения имат зони за пушачи.

Забележителности около Аура
Екскурзия до Малта 4 нощувки
от 399 лв.
Екскурзия до Малта 4 нощувки
4 нощувки
Самолет