Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Екскурзия Виена и нейните потайности (околности)

Номер на оферта

/

218122

Дати & цени

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус *** снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* 2 нощувки със закуски в района на Виена в хотел ***
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* туристическо и информационно обслужване
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

* посещение на Двореца Шьонбрун – 45 лв. възрастен, 35 лв. деца до 12 г. (резервация, входна такса, трансфер, местен екскурзовод на български език) – заявява се при резервация за екскурзията; при група минимум 25 души
* целодневна екскурзия Клостернойбург – Зеергроте – Баден – 20 евро (транспорт и екскурзоводско обслужване при група минимум 25 души)
* вечеря в ресторанта на хотела с тристепенно меню и напитка по избор – 15 евро; заявява се при резервация за екскурзията
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 8,00 лева, за туристи над 65 год. – 16,00 лева
* доплащане за единична стая 20 евро за нощувка

Програма на пътуването

1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 00:00 ч по маршрут СофияБелградБудапещаВиена. Пристигане в австрийската столица около обяд. Панорамна обиколка на Виена: Ринга – булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Ринга е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) – зимната резиденция на Хабсбургите в продължеине на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света. Пешеходна разходка в центъра на Виена: Хофбург – бивш имперски дворец, използван за зимна резиденция на австрийското императорско семейство, а днес официална резиденция на австрийския президент. Внушителния комплекс се състои от няколко сгради разположени на обща площ от 240 000 кв.м. и разполага с над 2600 стаи. Като част от комплекса могат да се посетят Националната библиотека, Съкровищницата, Императорските апартаменти, Музея на Сиси, Сребърната колекция. Разходката продължава по ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала "Св. Стефан" - символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Виена. Нощувка.

2 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Клостернойбург – Зеергроте – Баден. Абатството Клостернойбург е построено през далечната 1114 г. от Леополд III Благочестиви, светецът – закрилник на Австрия. През XVIII век, император Карл VI (бащата на Мария Терезия), добавил и малко барокови елементи по модела на испанския Ескориал. Интериорът на двореца разкрива прекрасни колекции от мебели, гоблени, бижута, корони и други символи на властта, църковна утвар, ръкописи, книги и пр. Тук се съхранява короната на херцозите на Долна Австрия, както и воалът на Св. Агнес, съпругата на Леополд III. Абатството притежава една от най-старите изби в Австрия. То е дом на първия в света Колеж по лозарство, основан от августините през 1860 г. Днес манастира е най-големия винопроизводител в страната. В магазинчето към него може да се дегустира и съответно да се закупи бутилка от ценното вино. На около 15 минути път от австрийската столица Виена се намира и най-голямото подземно езеро в Европа - Зеегроте. Някогашна мина, днес езерото предлага подземна разходка с лодка в дълбоката 12 м. вода. Разходка в Баден на Виена. Сгушен в живописната долина на река Швехат, под хълмистия горски масив Виенски гори, Баден впечатлява с красивата си природа и богата история. В района на австрийския град, разположен на 26 км от Виена, се намират 13 топли минерални извори, откъдето идва и името му, което в превод от немски език означава „къпя се“. Връщане във Виена. Нощувка.

3 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на двореца и градините Шонбрун: дворецът е строен през ХVІІ-ХVІІІ в., по подобие на Версай, като лятна резиденция на императорското семейство. В огромната сграда има близо 1500 богато украсени и обзаведени стаи, които днес ни позволяват да се докоснем до живота и да усетим атмосферата на една отминала епоха. Отворени за посещение са 40 зали, богато украсени със златни орнаменти в стил рококо и ориенталски елементи, с оригинални подове и изящна мебелировка. От 1996 г. дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на Юнеско за Световното културно и историческо наследство. Той е един от най-посещаваните туристически обекти във Виена. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Виена. Вечерта отпътуване за България.

4 ден: Връщане в София сутринта.

Редовна цена: 399 лв.
Промоционална цена: 239 лв.
ХИТ цена: 175 лв.

Задължителни такси:
* пътни такси – 30 евро (заплащат се в деня на отпътуване)

Крайна цена на пътуването: 205,00 лева

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Last minute оферти - Австрия |  Last minute оферти - Виена

Избрани оферти