Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

ТАЙЛАНД & КАМБОДЖА – луксозен вариант

Номер на оферта

/

171164

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНИ и ХОТЕЛИ


Mangrove Panwa Phuket Resort**** www.themangrovephuket.com

Хотелът се намира на 5 мин. От Mangrove Beach. Обзаведен е стилно с тераса с изглед към Андаманско море. Разполага с външен басейн, СПА център и фитнес, безплатен интернет в целия хотел. Разположен е на 5 мин. С кола от Ao Yon Beach, Fisherman’s Village и Khao Khad Viewpoint и на 10 мин. От град Пукет. Летището е на 40 мин. С кола. Всяка от стаите разполага с кухня, плосък телевизор, сейф, тоалетни принадлежности, сешоар, баня. В хотела има още бизнес център, библиотека и ресторант.

Grand Deluxe 2 Bedroom

Възрастен над 12 г. € 2398

Дете 2-12 г. € 1840



Marriott’S Mai Khao Beach ***** www.marriott.com

Marriott Mai Khao Beach Clubе на 10 мин. пеша от Mai Khao Beach. Хотелът предлага модерно обзаведени, климатизирани вили с луксозни бани и обзаведени кухни. На разположение на гостите са басейн и фитнес център. Хотелът е на 10 мин. от Jungle Splash Water Park и на 30 мин. от летището. Стаите са с безжичен интернет, собствен балкон, телевизор и DVD, пералня, сушилня и маса за гладене, сешоар и халат. Хотелът предлага екскурзии, трансфери, обмен на валута, гледане на деца, ресторант и бар на басейна. Рум сървизът е на запитване.

Villa 2 Bedrooms

Възрастен над 12 г. € 2468

Дете 2-12 г. € 1840



The Westin Siray Bay Resort & Spa **** www.westinsiraybay.com

Този луксозен крайбрежен хотел се намира до спокойния бряг и предлага богата гама от фитнес уреди, 3 инфинити басейна и невероятен изглед към океана. Той разполага със СПА център и денонощно консиерж бюро.Предлагащи панорамен морски изглед и места за сядане на открито, модерни стаи са с излаз на самостоятелен балкон през стъклени плъзгащи се врати. Тук има също 37-инчов телевизор с плосък екран, зарядно устройство за iPod и DVD плейър.Предлагащ безплатен паркинг, The Westin Siray Bay Resort & Spa Phuket е на 15 минути с кола от град Пукет. Той е на около 40 минути с кола от Международно летище Пукет и Phuket FantaSea Show.Гостите могат да участват в уроци по йога до плажа или да направят игра на волейбол. Допълнителните удобства включват детски клуб, безплатни безмоторни водни спортове и безплатен Wi-Fi в общите части.Модерната италианска кухня е придружена от нежна лаундж музика в Prego by the Beach, а в EEST и Seasonal Taste се сервират богати азиатски ястия. В Daily Treats се сервират пресни сладкиши, торти и кафе.

Sea View Room

Възрастен над 12 г. € 2475

Дете 2-12 г. € 1840

Цените са на човек в двойна/фамилна стая, в евро и включват:

Самолетни билети София–Истанбул-Банкок-Истанбул-София;
Самолетен билет Банкок–Сием Рип-Банкок;
Самолетен билет Банкок–Пукет-Банкок;
Всички летищни такси;
Трансфери летище – хотел – летище в Банкок;
4 нощувки със закуски в Банкок;
Полудневен тур на Банкок;
Целодневен тур до храма на Тигрите и реката Куай;
Целодневен тур страната на Слоновете с обяд;
Круиз с вечеря в Банкок с вкл. трансфери;
Шоу с вечеря в Банкок с вкл. трансфери;
Трансфери летище – хотел – летище в Сием Рип;
2 нощувки със закуски в Сием Рип;
Полудневен тур на Анкор;
Целодневен тур на Анкор с рикша и пеш;
Полудневен тур до езерото Тонле Сап;
Трансфери летище – хотел – летище на остров Пукет;
4 нощувки със закуски на остров Пукет в хотел по избор;
Застраховка медицински разноски с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

- Тайландска виза - многократна - 150 евро
- Виза за Камбоджа - 30 щ.д.


Цените се потвърждават при резервация!
Екскурзията е организирана индивидуално с дата на тръгване по ваше желание и местен професионален екскурзовод по време на цялата екскурзия!
Всички програми могат да бъдат променяни спорд вашите желания!

Програма на пътуването

Ден 1 Полет СофияИстанбул

В този първи ден от Вашето мечтано приключение Ви предстой полет от София към Истанбул (21.25-22.40 ч.),

Ден 2 ИстанбулБанкок – Круиз с вечеря Вечеря

В ранните часове ще отлетите към столицата на ТайландБанкок в 00.55 ч. Отпуснете се и се подгответе за приказни дни. Пристигате в 14.50 ч. Банкок е град на светлини и храмове, лукс и традиция, бъдеще и минало. Добре дошли в този фантастичен източен свят, в който зад всеки ъгъл Ви очаква още и още история. Ще Ви посрещне шофьор на летището, за да Ви отведе до хотел Ibis Bangkok Riverside ****/* (http://www.ibis.com/gb/hotel-7026-ibis-bangkok-riverside/index.shtml). Хотелът е разположен по протежение на живописната река Чао Прая и предлага модерно обзаведени стаи с телевизор с плосък екран. Осигурява и безплатен трансфер до станция на Krungthonburi на градската железница BTS Skytrain. Има и външен басейн. Ibis Bangkok Riverside е на 30 минути път с кола от международно летище Suvarnabhumi. Хотелът е на 4 километра от центъра на града и на 6,5 километра от будисткия храм Wat Pho. Стаите в Ibis Bangkok се отличават със стилни дървени подове и стени в ярки цветове. Във всяка има Wi-Fi достъп до интернет и сателитна телевизия, както и сешоар и хладилник. В туристическото бюро гостите могат се запишат за еднодневни екскурзии. Предлагат се също и пране и химическо чистене. Ресторант „It’s all about TASTE“ предлага тайландска кухня. В лоби бара се предлагат напитки и леки ястия. Свободно време за почивка или първи впечатления от Банкок. Вечерта ще Ви отведем до пристанището, от където ще отплавате на вечерен круиз по река Чао Прая с екзотична вечеря на борда.

Ден 3 Банкок – Гранд палас & храмове – Традиционно шоу Вечеря

Духовната трансформация изисква време, но понякога е нужна една единствена гледка, за да усетим мир в душата си. Когато очите Ви срещнат за пръв път храмовете в Банкок, ще останете без дъх. Особено ако чуете и сутрешните песнопения на монасите. Стъпка по стъпка ще обиколите прочутата 45-метрова статуя на Буда, ще Ви заслепят отразените в очите Ви златни цветове и със сигурност дълго време ще съзерцавате очите на Буда. Нирвана, постигната с бавен ход в храма Ват По, известен не само с тази статуя, но и с това, че е бил първото училище по традиционна медицина и тайландски масаж в страната. След това се отправяте към кралският дворец в Банкок, приютил най-почитаната статуя в Тайланд – Изумруденият Буда. Извисен и завършен, той е задължителна духовна точка за местните хора и атракция, която смайва и най-опитното око. Няма да останете безразлични пред тази цветна картина, нашепваща за отминали епохи и вярвания, населяващи градът на ангелите, ширнал се под безкрайно синьо небе. Почувствайте силното благоговение пред великолепието и величието на сградата, тронните й зали и статуята на Буда.

Следобяда Ви е свободен за самостоятелно разглеждане, пазаруване или почивка, за да продължите вечерта заредени за нови емоции, защото смятаме да ви отведем на незабравимо шоу с тайландски танци и вечеря в Siam Niramit.

Ден 4 Храмът на Тигрите Закуска

Днес след закуска ще се отправите на запад от Банкок към провинция Канчанабури до реката Куай, за да разгледате известния мост над нея строен по време на Втората световна война. След това продължавате към храма на Тигрите, където ще имате уникалната възможност да галите и храните малките тигърчета, да научите за дивата им природа и проекта на храма за опазване на вида им. На връщане ще посетите плаващия пазар Damnoen Saduak с пъстрите и отрупани със стока лодки.

Ден 5 Приключение със слонове Закуска & Обяд

Днес ви очаква следващия приключенски ден с много емоции, вълнения и смях. Отново ще тръгнете на запад и ще навлезете в дълбоката джунгла, където ще посетите Elephant World – света на слоновете. След топло посрещане от хората, които се грижат за слоновете, ще може да се запознаете най-сетне и лично с всеки от тях и не само това! Ще имате възможност да храните своите приятели с листа от бананови палми или захарна тръстика, които сами ще режете. След тайландския обяд в лагера, ще имате уникалната възможност да заведете слоновете в реката и да ги изкъпете – както знаете, слоновете обожават това. Да не забравите банските си, защото сигурно ще получите душ от хобота на гиганта-приятел. След това ще ги отведете отново към лагера, преди да ги заведете в гората, където ще прекарат нощта. Връщане в Банкок късния следобед.

Ден 6 Банкок – Сием Рип Закуска

Закуска и отпътуване за летището, откъдето излитате за Сием Рип, Камбоджа. Сърдечно посрещане и трансфер до хотел Angkor Home ***/* (http://www.angkorhomehotel.com/) или подобен. Добре дошли в Сием Рип, градът, отправна точка за срещата с духовността на Камбоджа!След обед се отправяте на един много специален тур до уникалния Анкор Ват. Построен по времето на крал Суриаварнам II през ранния 12ти век, Анкор Ват е конструиран по модел на планината храм символизирайки Mount Meru, домът на боговете. Вътре в храма стените са покрити с каменна резба и барелефи изобразяващи индуистката митология и войните на Суриаварнам II. Анкор Ват е известен с над 2000-те Апсара-танцьорки, които красят храма. Смята се, че конструирането му е отнело около 30 години на интензивен труд. Днес Анкор Ват е изобразен на знамето на Камбоджа като символ на душата на кхмерите. Храмът е виждал хиляди изгреви и залези. Останете до края на деня, за да видите как последните лъчи падат върху статуите и стените на Ангкор Ват, слизат още по-надолу в пътеките, в земята, за да останат накрая само светли точки, обагрени в червеното на залеза. Със сигурност ще запомните този ден.

Ден 7 Анкор Закуска

Започнете деня си с посещение на храмовете на малкия кръг. Най-известния от тях е Та Пром построен в средата на 12ти до началото на 13 век. Та Пром е уникален, защото е оставен в състоянието, в което е открит – обрасъл от корени на дървета и увивни растения с много части от него, които се търкалят на земята. Това го прави един от най-живописните и запомнящи се храмове на Анкор. Ще посетите също и Бантей Кдеи, будистки манастир от 12ти век, и Сра Сранг, известен като извора на пречистването. Кратка почивка в хотела по обяд, за да избегнете най-големите горещини, след което продължавате с вид рикша обхождането на уникалния Анкор Том, последната столица на Великата Империя на Кхмерите по време на крал Яджаварнам VII. Градът е заобиколен от 8 метрова стена, изобразяваща съвършен квадрат. Ще минете през древната южна порта – внушителна каменна порта с издълбани в нея слонове и четири огромни лица. Оттук ще продължите към храма Байон в абсолютния център на града. Този шедьовър от 12ти век е творение на великолепието, известно с 54-те си кули с енигматични лица представляващи 54-те провинции на Великата Кхмерска Империя.

Ден 8 Езерото Тонле Сап – БанкокПукет Закуска

Тази сутрин се отправяте към езерото Тонле Сап – най-голямото сладководно езеро в Кралство Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Често неговото наименование се превежда като „великото езеро”, както и като „голямата сладководна река”. Всъщност самият водоем представлява комбинирана система между езеро и река. Тонле Сап е определно като екологичната точка на ЮНЕСКО през 1997 година. Езерото е от огромно значение за развитието на икономиката на Камбоджа и в частност на град Сием Рип. Главната причина за неговото важно икономическо значение е, че всъщност Тонле Сап представлява един от най-големите рибарници в света.
Площта на Тонле Сап е около 2700 квадратни метра. Неговата дълбочина е изключително относителна, защото през дъждовния период, който започва през юни, тя достига до 10 метра, а през останалото време на годината варира около 1-2 метра. Площта на езерото в пълноводния му период достига невероятните 16 000 квадратни метра. Езерото е дом на няколко стотин вида риби, водни костенурки, крокодили, както и други бозайници, които обитават неговия ареал. В околността на езерото се разполага рибарско селище, което на практика „живее” над водата. Построени са училище, магазини, колиби и всичко това върху дървени кокили.

Трансфер до летището и полет за Банкок, а оттам за остров Пукет. Посрещане и трансфер до хотел по избор. Настаняване и нощувка.

Ден 9-11 Пукет Закуска

Великолепни пясъчни плажове, кристално, лазурно море, богат подводен свят, уникални национални паркове, истински тропически джунгли и в допълнение към всичко това – екзотичен нощен живот: множество барове, ресторанти и нощни клубове. По желание може да направите екскурзията Andaman Sea Kayak в уникалния свят на морските пещери и лагуни, създавани от природата в течение на хилядолетия. Ще имате удоволствието да посетите едно от най-интересните места в Тайланд Phang-Nga Bay -Националния морски парк. На борда на малко кану ще имате едно незабравимо пътешествие. През тесни тунели ще се окажете в центъра на изключително красива лагуна. Ще разгледате великолепните морски пещери.

Друго предизвикателство са островите Пи Пи. Изключителна красота, коралови рифове и пещерите на Андаманските пирати. Тук можете да плувате на воля, а любителите на подводното гмуркане ще се окажат в царството на коралите и ярките риби. Тези острови ще ви поразят със своя ландшафт, заливчета и великолепни плажове.

Задължителна част от престоя на острова е посещението Fanta Sea – В този парк ще имате възможност да наблюдавате незабравимо екзотично шоу, посветено на историята на Тайланд. Това е великолепно представление в стил Лас Вегас, което по интересен начин обединява тайландски фолклор, магическо представление, въздушен балет, акробатична трупа, циркови номера с участието на повече от 30 слона, множество птици и биволи. Разхождайки се по уличките на парка, ше се наслаждавате на необикновената красота на езерата и площадите с фонтани и дворци. Ще имате възможност да се насладите и на вечеря от кралска кухня в ресторанта „Златният дворец“ като ще ви обслужват митични райски птици.

Преживейте тези три дни без планове, а спрямо собствените си настроения и желания.

Ден 12 Отпътуване Закуска

Закуска и много ранен трансфер до летището за полет до Банкок.Излитате за Истанбул в 10.55 ч. и пристигате в 17.10 ч. Полетът за София е в 19.35 ч. и пристигате в 20.55 ч.

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Банкок

Избрани оферти