Начало / Екскурзии / Екскурзии - Болоня

Уикенд в Болоня

Номер на оферта

/

214618

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет Букурещ – Болоня – Букурещ голям ръчен багаж и включени летищни такси
2 нощувки със закуски в 3 звезден хотел в Болоня или реновирани апартаменти без закуска, по желание
Медицинска застраховка Помощ при пътуване в чужбина с ЗАД Армеец с покритие 5000 евро
Водач от агенцията - при мин. 15 записани
* Пакетната цена е на човек в двойна стандартна стая/апартамент и подлежи на препотвърждение в зависимост от цените на самолетните билети в момента на резервацията.

Цената не включва

Трансфер до летище Отопени/Букурещ за записаните от Варна и близките градове.
Шатъл автобус от и до летище Болоня ( 6 евро на посока ) или такси до хотела за желаещите, градски автобуси - 1,50 евро за билет
Градска такса: 2-3 евро на човек на нощувка, заплаща се на рецепцията в хотела
Допълнителни екскурзии

Програма на пътуването

1 Ден – полети БукурещБолоня

Полет за Болоня от летище Букурещ/Отопени. Пристигане, трансфер и настаняване в хотела или централен апартамент в Болоня. Туристическа обиколка с екскурзовод * или самостоятелно разглеждане на Болоня с Фонтанът на Нептун, Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре, катедрала „Сан Петронио”, двете кули – символ на града и прочутата търговска улица Виа Индипенденца с паметника на Джузепе Гарибалди. Вечеря по желание в местна Траттория с домашно приготвена паста със сос рагу болонезе. La Dotta, la Rossa, la Grassa (Образованата, Червената и Пълната) – така наричат Болоня. „Образованата“, естествено се отнася до университета, първият в Европа „Червената“ идва от преобладаващите цветове на градската архитектура, боядисаните в червена охра сгради, тухлените фасади и керемидените покриви. Колкото до „Пълната“, това е намек за изключителната репутация на местната кухня, според някои най-добрата в Италия. Болоня е столица на областта Емилия-Романя – регион, известен като родината на пармезана, прошутото и балсамовия оцет. Висококачествените местни продукти се гордеят с отлично реноме на пазара вече над 2000 години. Болоня е град на колонадите. Около 40 км от тези елегантни структури опасват улиците в историческия център – един от най-добре запазените в цяла Италия – оформяйки площи, защитени от зимните дъждове и летните жеги. Фонтанът на Нептун е построен през 1566 г. от Томазо Лорети. Намира се на площад "Нетуно". Статуята е украсена с ангели, делфини, сирени и риби. Бог Нептун помогнал на гърците в Троянската война и е основен герой от гръцката митология. Марио Мазерати използвал тризъбеца на Нептун за логото на своите луксозни автомобили. Наклонените кули в Болоня са построени през XII век и са използвани за целите на отбраната на града. През годините по-голямата част от тези кули били съборени или паднали сами, а двете наклонени кули Асинели и Гарисенда, символ на града, са едни от едва 20-те запазили се до днес. Кулата на Асинели предлага най-добрата гледка от високо над Болоня, но за да я видите ще трябва да изкачите 498-те стъпала. Нощувка в Болоня.

* за записаните от София разглеждането на Болоня ще е третия ден

2 Ден - Болоня - Модена - Маранело - Музеите на Ферари и къщата-музей на Лучано Павароти

Закуска. Свободно време във Болоня или целодневен Tour Discovery Ferrari&Pavarotti Land срещу допълнително заплащане с посещение на двата музея на Ферари в Модена и Маранело, къщата музей на оперния певец Лучано Паварони, дегустация на местното вино Ламбруско и посещение на местни производители на колбаси, сирена и балсамов оцет. Tour Discovery Ferrari&Pavarotti Land от Болоня е с продължителност от 09:00 до 18:00 ( най-дългият вариант ). Къщата музей на Лучано Павароти се разглежда с аудиогид с информация за живота му и изложените вещи. Този дом - музей е създаден с много уют, навсякъде се лее музика и вдъхва спокойствие. Музеят-изложение на Ferrari в италианския град Модена е разположен в къщата, в която е роден самият Енцо Ферари. Почитателите на марката, които биха желали да посетят това легендарно място, вече ще могат да разглеждат и експозиция, която включва всички разработки на двигатели на известната кола до сега. Помещението, където са изложени те, е било офис на бащата на Енцо – Алфредо Ферари. Музеят е разделен на шест секции: експериментални двигатели, малки с 2 до 6 цилиндъра двигатели, класически 12-цилиндрови, 8-цилиндрови, турбо-двигатели и накрая двигателите от Формула 1. Посетителите на всяка секция мога да гледат 3D филми, в които се разказва историята на различните видове и как работят те. Оперният певец Лучано Павароти, който е роден през 1935 година, е бил дългогодишен приятел на семейство Ферари. В едно от големите помещения на музея се прожектира филм, озвучен от легендарния тенор. Някои от най-известните коли на марката са изложени тук, включително модели от 1948 година. Своеобразният музей в дома на Ферари в Модена ще функционира до февруари 2016 година. Вторият музей на Ферари в Маранело се намира на около 18 километра от Модена. На входа посетителите са посрещнати от вдъхновяващия надпис „Изживей мечтата си!“. Фокусът, разбира се е върху настоящето и бъдещето на автомобилната марка, превърнала се в световен символ на иновациите и високите скорости. В музея е подредена постоянна експозиция, посветена на Формула 1 с изложени многобройни модели на марката, а на Стената на питстопа посетителите могат да разберат какво точно се случва в пилотската кабина по време на големите състезания. Почитателите на Ферари могат да се доближат до динамиката на ралито, като участват в смяна на гуми или изпробват специалните симулатори. Има полупрофесионален симулатор за възрастни и детски такъв за най-малките посетители. Нощувка в Болоня.

3 Ден - полети БолоняБукурещ

Закуска. Пешеходна разходка, свободно време и шопинг в Болоня. Трансфер до летището и полет за Букурещ. Трансфер до Варна и съседните градове.

* багажът ще се остави на рецепцията на хотела.

Via Indipendenza (ул.“Независимост“) е основната търговска улица на Болоня, свързваща автобусната и железопътната гара с центъра на града, напълно завършена през 1890 г. Улицата започва от площад „ХХ септември“, с основна забележителност на него Порта Галиера – една от старите градски порти. Щом стъпим на ул. „Независимост“, веднага забелязваме портиците (аркадите), с които е известна Болоня. Общата им дължина е 38-40 км. В началото на улицата се намира най-големият и стар градски парк „Монтаньола“. Веднага след него е разположен най-големият площад в Болоня „VIII август“. На улицата се намира театър „Арена дел Соле“, както и конната статуя на Джузепе Гарибалди, изработена от Арналдо Дзоки през 1901 г., автор на паметника на Цар Освободител в София. Катедралата на Болоня „Свети Петър“ се намира в долната част на ул.„Независимост“. Изгражда се на няколко етапа: от 910 г. – до пожара през 1141 г., от 1141 г. – до земетресението през 1222 г., а през 1582 г. e обявена за градска катедрала от папа Григорий XIII. Днешният си бароков облик катедралата добива в началото на XVII в.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Болоня |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Болоня |  Уикенд почивка - Италия |  Уикенд почивка - Болоня

Избрани оферти