Начало / Екскурзии / Екскурзии - Болоня

Екскурзия до Болоня и Флоренция със самолет

Номер на оферта

/

241737

Дати & цени

06 септември 2024 - 09 септември 2024 г. - Цена от 799 лв.

Цената включва

*Самолетен билет София-Болоня-София на АК Wizz Air с включени летищни такси и ръчен багаж 40/30/20 см
*3 нощувки със закуски в хотел *** в Болоня, централно разположен
*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва

*Допълнителен багаж на борда или чекиран – заявява се при подписване на договора
- Priority: oколо 115 лв. в двете посоки за допълнителна чанта 55 х 40 х 20 см до 10 кг.
- Регистриран: около 115 лв. в двете посоки за допълнителна чанта 55 х 40 х 20 см до 10 кг.
- Регистриран: около 150 лв. в двете посоки за допълнителна чанта до 120 х 120 х 80 см до 20 кг.
*Трансфери летище – хотел – летище с такси /заплаща се на място/
*Градска такса за хотела в Болоня: около 3–4 евро на нощувка /заплаща се на водача/
*Билети за влак до Равена, Флоренция и Модена: около 90 евро /заплащат се на място/
*Местен екскурзовод за обиколка на Флоренция + слушалки: около 25 евро /заявява се и се заплаща предварително от България/
*Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 евро: 2 лева на ден /заявява се и се заплаща предварително от България/
*Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или други форсмажорни обстоятелства.

Програма на пътуването

Каним ви на екскурзия до една не толкова популярна, но изключително привлекателна област на Италия – Емилия Романя, родината на етруските.
Болоня и Равена ще ви очароват с исторически забележителности и вкусна кухня.
А Флоренция, колкото пъти да я посетите, ще ви кани отново и отново….
=============================================================================

ДАТИ:
06.09.2024 – 09.09.2024

ЦЕНИ:
*Възрастен в двойна и тройна стая: 799 лв.
*Възрастен в единична стая: 1049 лв.
*Дете до 12 г. с двама възрастни в стая: 699 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

1 ден
Среща с екскурзовода на летище София, Терминал 1 за полет в 13.40 часа. Кацане на летището на Болоня в 14.40 часа. Трансфер и настаняване в хотел, централно разположен. Туристическа програма в Болоня, един от най-богатите градове на Италия, който ще ви очарова със своята автентичност. Разходка от площадите “Маджоре” с църквата „Св. Петроний” и „Нетуно” с прочутия фонтан до наклонените кули Гаризенда и Азинели. Вечерта възможност да опитаме вкусната храна и чудесните вина на от област Емилия Романя. Нощувка.

2 ден
Закуска. Целодневна екскурзия до Равена, някогашната западна столица на Византия /Използва се влак, за който си закупувате билет/. Заради голямото разнообразие от исторически и културни сгради, осем от които са включени в списъка на ЮНЕСКО, градът се радва на голям посетителски интерес. Една от популярните забележителности в града е базиликата „Св. Виталий” – осмоъгълна сграда, считана за архитектурен шедьовър. Мозайките, които покриват стените й, изобразяват дворцовата свита на император Юстиниян и на неговата съпруга Теодора. Разходка до площад „Пополо” с кафенета и интересни старинни сгради. Свободно време. Връщане в Болоня. Нощувка.

3 ден
Закуска. Целодневна екскурзия до Флоренция - люлката на Ренесанса /Използва се влак, за който си закупувате билет/. Свободно време по интереси или срещу доплащане пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на български език в историческия център (UNESCO) – църквата Санта Кроче, Къщата на Данте, катедралата ""Санта Мария дел Фиоре"" с купола на Брунелески, Баптистерия със златните врати, площада на Синьорията и галерия Уфици (отвън), понте Векио и двореца „Пити”. Време за разглеждане на музеи или разходка. Привечер връщане в Болоня. Нощувка.

4 ден
Закуска. Освобождаване на хотела около 10.30 часа Свободно време за шопинг в многобройните магазини в центъра на града. По желание разглеждане на най-стария Университет в Европа (вход около 3 евро). Възможност за полудневна екскурзия до Модена /Използва се влак, за който си закупувате билет/. Около 19.00 часа трансфер до летището за полет до София в 21.50 часа, пристигане на Терминал 1 в 00.40 часа на 10.09.
==============================================================================
Депозит: 50% при записване
Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Болоня |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Болоня |  6 септември 2023 - Италия |  6 септември 2023 - Болоня

Избрани оферти