Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кавала

Уикенд в Кавала, о. Тасос и плажа Амолофи, от София и Пловдив, 01.09.17

Номер на оферта

/

197312

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
- Две нощувки със закуски на богата блок маса;
- Пешеходна обиколка на град Кавала;
- Медицинска Застраховка Асистънс с покритие 2000 евро за лица до 65 год.;
- Трансфер от и до плажа Амолофи;
- Екскурзоводско обслужване по време на цели престой.

Цената не включва

- Лични разходи;
- Билети за градски транспорт, музеи и други;
- Гръцка вечер в таверна с жива музика и много танци 20 евро на човек, 10 евро за дете до 12 год.;
- Целодневна екзкурзия до остров Тасос с включени фериботни билети и пристанищни такси – 25 евро на човек, 15 евро за дете до 12 години, с предварителна заявка;
- Доплащане за единична стая 50 лева;
- Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години - 6 лева.

Програма на пътуването

Кавала, остров Тасос и плажът Амолофи
Маршрут ПловдивСофияКавалаТасосКавалаСофияПловдив

Дати:
01.09 - 03.09.2017

3 дни /2 нощувки със закуски/

Нощувка в Кавала – хотел Есперия 3* в центъра на града

http://www.esperiakavala.gr/

Цена на човек в двойна/тройна стая: 185 лв.

С тази екзкурзия ви предлагаме съчетание между История и Романтика в град Кавала с чудесен хотел в самия център на града, с възможност да се докоснете да легендарния остров Тасос с изключителна природа и спиращи дъха гледки, а същевременно ще имате и два дни за плаж на прекрасната плажна ивица наречена неслучайно Дюни или Амолофи.

Програма на пътуването

Първи ден: Тръгване от Пловдив 5:30 ч. от Дом На културата, тръгване от София в 7:00 ч. от стадион Васил Левски – Неа Перамос – Кавала.

Пристигане около 13:00 на Амолофи (Дюни) Неа Перамос – Свободно време за плаж. След обяд около 18:30 тръгване за град Кавала ( разстоянието е приблизително 20 км) и настаняване в хотел Есперия Кавала. Свободно време за разглеждане на нощна Кавала и за вечеря в някоя от крайбрежните местни таверни.

Втори ден
8:00 ч. закуска. Свободно време за плаж или по желание целодневна екскурзия до остров Тасос (срещу доплащане 25 евро при минимум 20 записани туристи).
Програма на екскурзията : Тръгваме от Кавала посока Керамоти, качване на ферибот до Тасос. Пристигаме в столицата на острова Лименас. От там се отправяме с автобуса по панорамния път на острова, който ще ни разкрие множество красиви пейзажи, тюркоазени плажове и незабравима гледка към Егейско море. Фотопауза за снимки. По време на обиколката ще посетим фабриката за злато Iris Gold, манастира Св. Архангел Михаил, фабрика за Зехтин в селището Панагия, където ще ни разкажат подробно как се произвежда първокачествен студенопресован зехтин. След това се отправяме към столицата на острова, от където ще си направим пешеходна разходка и след това ще отпътуваме с ферибот обратно към пристанището Керамоти. Връщане в Кавала. Нощувка.

По желание на групата и срещу допълнително заплащане организираме и гръцка вечер с жива музика и много танци.

Трети ден
8:30 ч. закуска. Освобождаване на хотела. В 9:00ч ще направим пешеходна обиколка на Кавала – един от най-красивите градове на Егейско Море, по време на обиколката ще посетим Стария град - Аквадукта, паметника и къщата на Мехмед Али, Имарета, църквата “Св. Богородица”, Крепостта, пристанището, кметството. В 10:45 часа тръгваме отново за Амолофи – свободно време за плаж до 16:00. Отпътуване за Пловдив и София. Пристигане вечерта.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Кавала |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Кавала |  Уикенд почивка - Гърция |  Уикенд почивка - Кавала

Избрани оферти