Дюни

За града

Оферти

Статии

Дюни / Diuni
Курортно селище Дюни (Duni)се намира Югоизточна България. Той е един от най-новите морски курорти. Разполага с 2 км. плажна ивица. В близост в източния край на Странджа планина се намира местността Алипу, наситена от множество езера заобиколени от вековни девствени гори. Курортът се посещава предимно от туристи от Австрия, Германия, Англия. Предлага възможност за спокойна почивка. Интересни забележителности в близост са: Созопол, Беглик таш край Приморско, Ропотамо, Силистар край Синеморец. Разстояние: София - Дюни - 425 км. Пловдив - Дюни - 313 км. Варна - Дюни - 176 км. Бургас - Дюни - 58 км. Приморско - Дюни - 5 км.

Транспорт

Автобусен транспорт
Курортното селище Дюни се намира на около 45-50 километра от Бургас и на 7 километра от Созопол. От всички по-големи градове в България има автобусен транспорт до южночерноморските ни курорти, който преминава и през Дюни.
Адрес Централна Автогара - София: Бул. “Кн. Мария Луиза” №100
Телефон за връзка с Централна Автогара - София: 090021000; факс: (02) 8133 144
Website Централна Автогара - София: http://www.centralnaavtogara.bg/index.php

ЖП транспорт
От всички части на България може да се стигне до Бургас с жп транспорт и от там чрез автобуси, маршрутки и таксита до курорта Дюни.
Адрес ЖП гара Бургас: на центъра на град Бургас, бул. Иван Вазов 1
Телефон за връзка с ЖП гара Бургас: 056/845 022
Webiste БДЖ: http://bdz.bg/

Въздушен транспорт
С вътрешните полети в страната от София, Пловдив и Варна може да стигнете до Бургас и от там чрез автобуси, маршрутки и таксита до курорта Дюни.
Адрес Летище - Бургас: на 10 километра североизточно от град Бургас
Website Летище - Бургас: http://www.bourgas-airport.com/
Webiste Летище - София: http://www.sofia-airport.bg/
Website Летище - Пловдив: http://www.plovdivairport.com/

Забележителности

Блатото Алепу
Наричано още Лисиче блато, Алепу е разположено на около 6 километра от Созопол в посока Юг и на север от курорта Дюни. Намира се край брега на Черно море. Районът е изцяло покрит с блатна тръстика и друга растителност. Алепу е обявен за природна забележителност.

Аркутино или Мечешкото блато
Резерватът Аркутино заедно с Лисичето блато за част от резервата Ропотамо. Аркутино се намира в община Приморско близо до курорта Дюни. Основната растителност е от тръстика, папур и бяла водна лилия.

Забележителности около Дюни

Избрани оферти