Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Великденска екскурзия Барселона и Портокаловият бряг: от 499 евро!!!

Номер на оферта

/

218373

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:

самолетен билет на а/к България еър София - Барселона -София
включен багаж до 23 кг и голям салонен багаж до 10 кг
панорамна обиколка на Барселона с лицензиран екскурзовод на български език
пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език в Пенискола
, пешеходна екскурзия във Валенсия на български език,
7 нощувки на пълен пансион, с включени напитки вода и вино, в хотел 4*
обслужване на български език от представител на ТО по време на цялото пътуване
медицинска застраховка с покритие 10 000 евро от ЗК Мондиал.

Цената не включва

Пакетната цена НЕ включва:

допълнителни екскурзии на български език
застраховка „Отмяна на пътуване”.

Програма на пътуването

Великден в Барселона и Портокаловия бряг 2018


Дати на пътуване: 3 - 10 април 2018 г

Пакетни цени от 499 евро на човек

7 нощувки на пълен пансион + в хотел 4* на брега на морето в Пенискола

3 екскурзии на български език, включени в цената

Маршрут: Барселона - ВаленсияКастейон –Пенискола

Програма със съдействието на Провинция Кастейон


Програма на пътуването:

3 април Отпътуване от София за Барселона с редовен полет на а/к България еър в 10.00.ч. Пристигане в Барселона. Посрещане от представител на туроператора.Панорамна обиколка на Барселона с местен екскурзовод на български език /4 часа/: Пасео Грация, площад Каталуния, площад Испания, както и знаменитите архитектурни шедьоври на Антонио Гауди: Саграда Фамилия, къщата на Мило и Батийо/,улицата на артистите Рамбла, паметника на Колумб, Пристанището.Отпътуване за Коста ВаленсияПортокаловият бряг /240 км/. Настаняване.Вечеря.


4 април Закуска. Пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език в Пенискола /Необходимо е ползване на градски транспорт/. Свободен ден. Обяд. Вечеря.


5 април Закуска. Обяд – сух пакет. Целодневна екскурзия до Валенсия – ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА!

Валенсия е третият по големина град в Испания с най-големият запазен исторически център. Ще се разходим из историята й от времето на римляните, през рицарите до ден днешен. В катедралата на Валенсия се пази Свещения Граал, а самият град е бил последна спирка по пътя на коприната. Ще видим копринената борса, централния пазар, базиликата и катедралата, за да стигнем до Града на изкуствата и науките – едно парченце от близкото бъдеще. В свободното си време ще можете посетите най-големият аквариум в Европа или Биопарк - една от най-хубавите зоологически градини в света. Входни такси за посещаваните обекти по желание: Катедралата – 7 евро,Копринената борса – 2 евро, Биопарк – 24 евро, Град на изкуствата и науките – от 8 евро. Връщане в Пенискола.Вечеря.


6 април Закуска.Свободен ден. Обяд. Вечеря.По желание:целодневна екскурзия”Плажовете на Портокаловия бряг”: Алкосебре, Оропеса, Беникасим.Продължителност – 7 часа.Цена – 35 евро при минимум 20 записани туристи. Провинция Кастейон е известна с едни от най-красивите плажове в Испания и при това всички удостоени със син флаг за качество по европейските стандарти. Ще посетим Алкосебре, известен със сладководните си извори, извиращи от пясъка до морския бряг – любимо място за почивка и морски спортове на испанците. След това ще се отправим към Оропеса, град на пирати, в който е единствения по рода си в Испания музей на картите за игра. В края на обиколката ще се насладим на Валенсианския Биариц на 20те години – Беникасим, с обиколка през Алеята на вилите. Ще завършим деня с дегустация на едни от най-известните ликьори в областта – кармелитските.


7 април Закуска.Свободен ден. Обяд. Вечеря.

Целодневна екскурзия до Морея, Сан Матео, Винарос.Продължителност - 9 часа. Цена – 35 евро на човек при мин.20 записани туристи. Цената включва транспорт и екскурзовод на български език; не включва вход папски дворец 5 евро, вход църква Морея 3 евро, вход крепост Морея 3.50евро)

Морея е паметник под егидата на ЮНЕСКО, селището е запазило очарованието си от преди 10 века В Морея се намира една от най-красивите и богато украсени готически църкви на област Валенсия. По време на обиколката ще минем през главния вход на града – кулите Сан Мигел, по малките средновековни улички край Кметството, ще видим и красивите аристократични къщи и ще се изкачим до върха на хълма, където е Базиликата на Богородица.Тя е построена в скалите и е едно изключително произведение на изкуството. Свободно време за посещение на църквата и крепостта и/или музеи по избор. Свободно време за обяд. Отпътуване за Сан Матео /40 км/. Кратка обиколка на историческия център на Сан Матео и дегустация на местни продукти с възможност за закупуване.Продължаване за Винарос. Винарос е прекрасно крайбрежно градче с 28000 жители. Намира се в най-северната част на област Валенсия, на границата с Каталуния. Известно е като едно от най-големите и най-важни пристанища в средновековна Валенсия, от което през 17 век са прогонени 15000 от последните арабски заселници. По време на обиколката ще минем през централния пазар, ще видим църквата Сан Аугустин, която днес е и зала за културни мероприятия, ще разгледаме църквата Възнесение Богородично от 16в., която от едната страна е църква, а от другата - крепостна стена. Ще минем покрай останките от старото готическо кметство и новото кметство, наслаждавайки се по пътя на модернистичните сгради на богатите търговци, живели тук началото на 20ти век.


8 април Закуска.Свободен ден. Обяд. Вечеря.По желание - целодневна екскурзия в Сегорбе и Кастейон де ла Плана, цена 38 евро на записан турист при минимум 20 записани туристи. Цената включва транспорт, екскурзовод на български; не включва билет за музей на зехтина 3 евро, музей на коне и бикове 2 евро и вход в катедралата 3 евро) Продължителност около 8 часа.

Отпътуване за Сегорбе /около 1 ч и 30 минути/.Сегорбе е основано от финикийци и картагенци древно селище, което достига апогея си през Средновековието,по времето на Кралство Арагон. В Сегорбе е първата в Испания барокова катедрала с ценни стенописи и творби на художници от Валенсианската художествена школа от XVI-XVIIвек. В Сегорбе може да се видят също крепостните стени, средновековните кули, Градския исторически музей и Музея на зехтина.

Обиколката минава по крепостната стена, за да разкаже за историята на средновековното градче Разглежда се Ангелския площад, известен местен пазар в миналото. Продължава се към Катедралата, Музей на зехтина, смятан за един от най-добрите в областта. Посещение на Катедралата и свободно време за разглеждане на музей на зехтина и Музея на бикове и коне – емоционално изживяване, свързано с местните традиции, обичаи и занаяти. Свободно време за обяд. Отпътуване за Кастейон. Сегорбе – Кастейон: 65 км. Кастейон де ла Плана е столицата на третата провинция в област Валенсия. Емблема на града е готическата катедрала Дева Мария, построена през XIIIвек и разрушена в началото на ХХ век, за да бъде възстановена в навечерието ХХI век. Часовниковата кула Ел Фадри, ренесансовата сграда на Кметството и дворците, превърнати в художествени галерии. Тук е и сградата на Конопената борса - явен пример за поминъка на населението в близкото минало. Пешеходна разохдка из историческия център: централния пазар, Театъра и казиното.

Свободно време за шопинг.


9 април Закуска.Свободен ден. Обяд. Вечеря.По желание: Полудневна екскурзия до Беникарло и Градините на Папагала. Продължителност – 5 часа.Цена – 25 евро на турист при минимум 20 записани туристи.Цената не вкл. вход за Градините на папагала – 16 евро.

Беникарло е симпатично градче на брега на морето, известно с висококачествените си рибни ястия и най-вече с производството на артишок. Ще направим кратка обиколка на историческия център,ще видим цълквата Кристо дел Мар, разположена на морето, средновековния площад Сан Бартоломе, след което ще посетим Градините на Папагала.


10 април Закуска.Обяд – сух пакет.Отпътуване за Барселона.Трансфер до летище.Излитане за София.



Пакетни цени на човек в ЕВРО в хотел ZT Peniscola Suites 4*, Пенискола:
Дати / Цена на човек в двойна стая
3-10 април Великден / 499 евро




Пакетната цена включва:

самолетен билет на а/к България еър София - Барселона -София
включен багаж до 23 кг и голям салонен багаж до 10 кг
панорамна обиколка на Барселона с лицензиран екскурзовод на български език
пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език в Пенискола
, пешеходна екскурзия във Валенсия на български език,
7 нощувки на пълен пансион, с включени напитки вода и вино, в хотел 4*
обслужване на български език от представител на ТО по време на цялото пътуване
медицинска застраховка с покритие 10 000 евро от ЗК Мондиал.



Пакетната цена НЕ включва:

допълнителни екскурзии на български език
застраховка „Отмяна на пътуване”.


Забележка: екскурзиите са валидни при минимум 20 записани туристи.Цените на екскурзиите са гарантирани само при записване от България, на място цените са с 20 % по-високи.Отстъпка от цената на екскурзиите за дете под 12 г- 50 % от цената на всяка екскурзия.По време на целодневните екскурзии се осигурява обяд – сух пакет.


Полетно разписание - ден събота:

Пролет /април и май/

СофияБарселона 10.00. – 12.00

БарселонаСофия 12.45. – 16.30.



Описание на хотелите:

ZT Peniscola Suites 4*

Хотелът е разположен на брега на морето, на северния плаж на Пенискола и предлага изключително качество на услугите. Всички стаи са с тераса и странична гледка море.

На територията на хотела:

-3 ресторанта на шведска маса

-4 тематични ресторанта

-безплатен безжичен интернет на територията на целия хотел

- бирария

- кафе -бар с панорамна тераса

- тропически бар

- пиано бар с вечерна програма

- СПА център вътр. басейн, пара баня,джакузи

-фризьорски салон

-магазини

-фитнес

-мини голф

-външен басейн с езеро и джакузи

-детски външен басейн

-стая с игри

В стаите:

Сателитна телевизия
Бюро
Климатик
Сейф /доплащане/
Минибар/доплащане/
Тераса 6 кв. м със странична гледа към морето
Сешоар



Условия за резервция:

Без възрастови ограничения

Начин на плащане: Депозит 250 евро или 500 лева при записване; доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
Програмата се провежда при минимум 30 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.


Срокове за анулации и неустойки:

До 60 работни дни от датата на заминаване - без неустойка
От 59 работни дни до 21 дни - 250 евро / 500 лева
От 20 работни дни до деня на отпътуване - 100% от стойността на пътуването

Минимален брой за записване 30 човека, срок за уведомление - 20 дни преди отпътуване

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Великден 2024 - Испания |  Великден 2024 - Барселона

Избрани оферти