Начало / Почивки / Почивки - Болоня

СЕДЕМ ДНЕВНА ПОЧИВКА В ИТАЛИЯ +ЕКСКУРЗИЯ ДО ФЛОРЕНЦИЯ

Номер на оферта

/

201166

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
• Самолетен билет София – Болоня и Венеция-София;
Туристическа обиколка на Болония,Монтекатини
Посещение на Флоренция
• Малък салонен (Ръчен) багаж до 10кг с максимални размери 42x32x25см;
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 евро на застрахователна компания Армеец;
• Транспорт с туристически автобус;
• 1 нощувки със закуски вечери в хотел 2*/3* в района на Монтекатини Терме;
• 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в района на Болоня;
• 5 нощувка със закуска в хотел 2*/3* района на Кавалино или Лидо де Йезело;Като хотела е с климатик,безплатен интернет,безплатно ползване на чадъри и шезлонзи на плажа и хотела на максимум 100метра от плажа в Кавалино.
• Водач по време на цялото пътуване;

Цената не включва

Цената не включва:
Трансфер до двете летища 25 ерво на човек.
• Сити такси - между 2 и 4 евро на човек на ден (заплащат се задължително - лично от клиента на рецепция на хотела);
• Регистриран багаж до 23кг - 62лв,на посока.
• Доплащане за застраховка за лица над 70г
• Входни такси за посещаваните забележителности;
• Допълнителни екскурзии:за който е необходимо група от минимум 15 човека.
- Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод+чек пойнт такса - 20 евро, за деца до 12 ненавършени години - 10 евро;
-Полудневна екскурзия до Венеция - 30 евро/което включва корабче,турсистическа програма,трансфер от хотела до Пунта Сабионе/, за деца до 12 ненавършени години - 15 евро.
-Вечерна разходка до Пиза-20 евро,за деца до 12г.не навършени-10 евро
Еднодневна екскурзия до Верона-30 евро,за деца до 12г.не навършени-15 евро

При самолетните екскурзии капарото и стойността на ваучера не се анулират.

Програма на пътуването

4.09.2017 до 11.09.2017

1 Ден СофияБолоня 4.09.2017
Сборен пункт на летището, полет до Болоня полета излита в 21:15 каца в Болония в 22:00 местно време. Трансфер до хотела, настаняване и нощувка в района на Болония.

2 Ден Болония-Маранело- Пиза5.09.2017
Закусваме, след което имаме кратака обиколката на Болоня. Разходка по основната търговска улица Независимост . Още в самото начало на улицата се намира една от старите градски порти - Порта Галиера. Може да се отбиете за допълнителна разходка в най-големия градски парк „Монтаньола,ще видим театър театър “Арена дел Соле”,след което ще видим и най старият университет в Европа открит 1088г. След което , ще видим още Фонтанът на Нептун, Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре, катедрала „Сан Петронио” и двете кули – символ на града.
По обяд се отправяме за Маранело -55км.- градът на автомобилите Ферари.
Градът е известен благодарение на автомобилната компания Ферари, тъй като в Маранело се намира централата на компанията.Освен завода за производство на автомобилната марка, туристическа атракция е и музеят на "Ферари", както и частната писта Фиорано. Тук ще може да покараме,срещу допълнително заплащане, едни от най-бързите и прочути Ферарита с по над 450 конски сили.Отпътуване и настаняване в Монтекатини-160км.Около 18:00ч.
Вечерта по желание допълнителна екскурзия до Пиза 20 евро- През средновековието Пиза е водещ търговски и политически център с интереси в цялото Средиземноморие. По това време е построена прочутата Наклонена кула, която всъщност е Камбанария и част от цял религиозен комплекс, който включва още Катедралата и Баптистерията.
Площадът на чудесата, на който се намират сградите, е емблематичен за университетското градче, негов символ и образ.

3 Ден Флоренция6.09.2017
Закуска.Към 8:00ч.сутринта се отправяме за екскурзия до Флоренция-120км. Туристическа обиколка на града/20 евро/. Флоренция е съхранила едни от най-значимите исторически паметници на италианския Ренесанс: катедралата „Санта Мария дел Фиоре” с купола на Брунелески; Понте Векио; площад „Синьория”– политическия и културен център на града; църквата „Санта Кроче”– пантеонът на Италия и др.
Следобед - свободно време за самостоятелна разходка.След обяд отпътуване за Венеция. Настаняване в хотел в района на Кавалино.Нощувка.


4 Ден Венеция7.09.2017
Закуска.. Отпътуване с корабче от Пунта Сабиони за Венеция-30 евро. Пешеходната разходка ще започне: на площад „Сан Марко“; едноименната Катедрала; Камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста „Риалто“. По желание посещение на „Двореца на Дожите“ – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797г, където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време.Около 15:00ч.се връщаме в Кавалино.Свободно време .Нощувка.


5 Ден Свободно време за плаж 8.09.2017
Закуска.Свободно време за плаж.Нощувка.
6 Ден Венеция-Мурано и Бурано 9.09.2017
Закуска.Свободно време за плаж.Нощувка.
7 Ден Еднодневна екскурзия до Верона10.09.2017
Закуска.Свободо време или по желание екскурзия до Верона.Отпътуване за Верона. : Арена ди Верона; площад „Бра“; Къщата на Жулиета; площад „Де ле Ербе“; площад „Синьория“.Свободно време за шопинг..Отпътуване за Кавалино.Нощувка.
8 Ден Венеция-София11.09.2017
Закуска.В 10:00ч.се отправяме към летището.Полет Венеция-София 12:20ч.
ЦЕНА:740лв.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Болоня |  Почивки - Италия |  Почивки - Болоня |  Last minute оферти - Италия |  Last minute оферти - Болоня

Избрани оферти