Начало / Статии / Статии - Турция

Лято през септември: най-романтичните места за почивка в Турция

Автор

/

Лятото тук обикновено приключва в края на август. Дори и да има топли дни през септември, сутрините вече са хладни, а вечер се стъмва рано.

Ако сте почитатели на слънцето и искате да удължите лятото още малко, можете да го направите, като последвате примера на птиците и отлетите на юг.

Турция е една от най-близките, топли и нискобюджетни дестинации, на които да си подарите още малко море, още малко топлина и безгрижни слънчеви дни. Вземете любимия си човек и се насладете на по-малко тълпи и повече романтика из турските земи през септември.

Ето и четири от най-романтичните места, където можете да отидете заедно.

Кападокия

Снимка: iStock by Getty Images

В Кападокия вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири.

Разходете се из сюрреалистичния скален пейзаж, влезте в пещерните църкви и градове, радвайте се на слънцето. Черешката на тортата на всяко посещение в Кападокия е разбира се полетът с балон по изгрев - едно от най-романтичните преживявания, които можете да имате в Турция.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Кападокия!

Анталия

Снимка: iStock by Getty Images

В Анталия сезонът на слънцето е толкова дълъг, че почти се слива със следващия. Поглезете се като изберете 5-звезден спа комплекс, където ще можете да си прекарвате еднакво добре заедно и поотделно. Цените в края на сезона са по-ниски, така че спокойно можете да резервирате стая с гледка към морето, без да нарушавате бюджета си.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Анталия!

Бодрум

Почивки в Бодрум можете да резервирате до края на октомври и да сте сигурни, че слънцето ще е перфектно за дни край басейна и разходки по залез край морето. Освен голям избор от хотелски комплекси, в Бодрум можете да изберете и почивка на борда на яхта, която обикаля из заливите около курорта.

Вижте най-добрите оферти за почивка в Бодрум!

Истанбул

Снимка: iStock by Getty Images

Истанбул е най-космополитният турски град, в който човек може да намери всичко - от модерни барове и ресторанти на покривите на небостъргачи до древни забележителности и шумни пазари. Градът е идеален за няколкодневно бягство за тези двойки, които обичат градските почивки и обичат да експериментират с екзотичната кухня.

Вижте най-добрите оферти за екскурзия до Истанбул!

>
14 август 2023 г.

Тагове

екзотика

летен туризъм

любопитно

плажове

романтични места

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти