Начало / Статии / Статии - Италия

Миланското преживяване - ефектно пазаруване и един изключителен ресторант

Автор

/

Задължително място за шопахолици (пристрастени към пазаруването), несравнимата улица „Монтенаполеоне“ и нейните разклонения са в сърцето на единствения по рода си участък в света (с площ около 4 декара) за търговия на дребно с най- модни стоки.

Пазаруването в този изключителен „златен триъгълник“ на осеяни с разкошни витрини улици е рай за хора с дълбоки джобове и чистилище за тези, които трябва да се ограничат с разглеждане на витрините. Неуморните занимания на града с мода, вътрешен дизайн, архитектура и храна са изложени на показ в този шикозен квартал – от лъскавите бутици на висшите жреци и жрици на la moda italiana до забележителни салони за чай от ХІХ в. и бутици за деликатеси.

Изложеното на витрините е или ултраекстравагантно, или самата простота – в духа на дзен. Така е и вътре в магазините – всичко е последен писък на модата в този град, който определя тенденциите и проправя пътищата.

Независимо дали сте отрупан с придобивки с дизайнерски етикети или просто сте само изтощен от прекаленото зяпане през деня, единственото място за паркиране на вашия багаж е миланският хотел „Фор Сийзънс“ („Четири сезона“), тих оазис в самия център на отсечката за пазаруване на „Монтенаполеоне“.

Орденът на монахините, който е основал този бивш женски манастир през 1450 г., е пребивавал тук до края на ХVІІІ в. Манастирът с галерия от сводове е бил трансформиран в хотел от висша класа на ХХІ в. – уникално пространство, едновременно успокояващо и луксозно. Това означава фрагменти от изложени фрески, древни колони и сводести тавани, но също изключителни стаи с просторни мраморни бани и отоплени подове, хвалени ресторанти и небрежно елегантното фоайе (бившият параклис на манастира), което привлича и местни жители и гости на хотела – както огледало на града, така и убежище от него.

Завършете стилния ден с вечеря в прелестния ресторант „Аймо и Надя“, разположен в едно нефизиономично кътче на града. Негови собственици са съпрузи, които са заедно от детството си в едно село, близо до тосканската Лука, а днес си поделят грижите по готвенето и градината, която осигурява чудесните свежи и вкусни продукти за кухнята. Голяма част от сменящото се всеки ден меню загатва за техните тоскански корени, но да вечеряте тук означава да опитате италианската кухня в нейната най-чиста форма и ястия, които пълнят ресторанта с верни редовни клиенти.

 

Къде: Милано, Ломбардия, Италия

Най-добро време: понеделник-събота.

>
19 април 2012 г.

Тагове

мода

ресторанти

шопинг

Забележителности наоколо

Избрани оферти