Начало / Статии / Статии - Италия

Сан Джиминяно – очарованието на Тоскана

Автор

/

Сан Джиминяно е италианското градче, което най-осезаемо ще ви пренесе в миналото на Тосканa.

Централният площад Дуомо е заобиколен от 13 кули на хиляда години. Най-висока е Торе Гроса – 60 м. Можете да се изкачите до върха й и да разгледате малката галерия за изкуство в нея. А след това да се насладите на гледка към керемидените покриви на града.

В безплатния музей „Сан Джиминяно 1300“ пък можете да видите как е изглеждал градът между 1300 и 1400 години – направена е масова реконструкция от керамика в самия център на Сан Джиминяно. Този любопитен музей е особено любим на децата.

Не пропускайте и разположената наблизо катедрала Коледжата, в която можете да видите красиви стенописи със сцени от Стария и Новия завет. Ще ви впечатли начинът, по който изглеждат – приличат на средновековен комикс с удивително ярки цветове.

За да разберете по-добре това, което виждате, отбийте се в Музея за религиозно изкуство. Ако попаднете в Сан Джиминяно във вторник, не пропускайте оживлението по време на седмичния пазар на площад Дуомо.

В много от магазините се предлагат безплатни дегустации на вино – няма как да ги пропуснете, все пак сте в Тоскана!

От Сан Джиминяно бързо можете да стигнете до Флоренция, Сиена или Монтериджони. А ако търсите спокойствие без да напускате града, разходете се покрай старите крепостни стени на града – известни като Рока. Има приятна пътека с красива панорама към природата извън Сан Джиминяно.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Италия!

>
01 септември 2023 г.

Тагове

винен туризъм

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти