Начало / Статии / Статии - България

Ваканционен комплекс Острова - остров между две реки в Троянския Балкан

Автор

/

Искате ли да си починете на остров, между две реки, при това в сърцето на Троянския Балкан?  В началото на с. Бели Осъм, само на 4 км от Троян, има уникално място – река Ръждавец се влива в река Бели Осъм, като се образува красива дъга, която оставя между двете реки остров. Точно тук се намира ваканционен комплекс „Острова“.

Природата наоколо ще ви вдъхнови. Не само заради уникалното място, на което се намира комплексът с комфортен хотел и няколко стилни еднофамилни къщи. Накъдето и да погледнете, очите ви се срещат със зеленото на гората, а чистият въздух и планинската тишина по най-добрия начин ще ви напомнят, че сте избягали от суматохата на ежедневието си.

Районът на комплекс „Острова“ е идеален за семейна почивка, независимо дали ще е активна или пълно релаксиране. Наоколо има много възможности за разходка сред природата из Национален парк „Централен Балкан“. Съвсем близо е и Троян със своята улица на занаятите, уникалната си керамична школа и архитектура. Още една идея – Троянският манастир. Дори и вече да сте били там, той е от онези прекрасни кътчета на спокойствието, които ви карат да се връщате отново и отново. А ако сте любители на ските, съвсем близо е зимният курорт  Беклемето, където има ски писти с влекове. Зимата носи и още едно удоволствие – закритият топъл басейн, заобиколен от панорамни прозорци, през които можете да гледате как навън вали снегът. През който и сезон да дойдете, ще намерите куп вълнуващи и интересни неща, които да правите и видите. За децата в парка на комплекс „Острова“ има кът с пързалка, клатушки, люлки, батут, джаги, дартс, тенис на маса, баскетбол, федербал, футбол, както и детски басейн.

След уморителна разходка в планината, се отпуснете в един от двата плувни басейна или откритото джакузи. Комплексът има спа зона с топла зона с парна баня, сауна, лакониум, релакс душ, разнообразни масажи, както и лоби бар. Ресторантът със 150 места създава чудесна атмосфера както за семейна или романтична вечеря, така и за сватбени тържества. Дори и да не празнувате сватба обаче, готвачът може да приготви храната ви пред вас и тя е със сигурност винаги вкусна.

В парка на комплекса сред отлично поддържани зелени площи и прекрасни високи борове, се намира основната сграда на хотела и няколко красиви еднофамилни къщи.

>
03 април 2012 г.

Тагове

романтични места

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти