Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хавана

Най-доброто от КУБА 2018: обиколен тур с екскурзовод на български език!

Номер на оферта

/

102689

Дати & цени

Цената включва

- 4 нощувки в къщи за гости в Хавана

- 1 нощувка в къща за гости в Сиенфуегос

- 1 нощувка в хотел 4* на база "всичко включено в цената" във Варадеро

- 2 нощувки в къща за гости в Тринидад

- 2 нощувки в къща за гости във Винялес

- 3 нощувки в хотел 4* на база "всичко включено в цената" в Кайо Ларго

- климатизиран микробус по време на пътуването в страната и за всички екскурзии

- входни такси и екскурзоводско обслужване в резерват в близост до гр. Тринидад

-  Екскурзоводско обслужване в Хавана за разглеждане на Plaza de La Cathedral, Plaza Vieja, Capitolio, Bodegida del Medio и La Floridita. Обиколка на Стара Хавана Разглеждане на Капитолио и разходка по Малекон.

- Екскурзия с корабче до Регла и катедралата, център на Сантерията в Куба, посещение на романтичното кварталче Каса Бланка и посещение с включени входни такси на старинната крепост в Хавана.

- Посещение на афро румба шоуто на Кайехон де Хамел.

- Панорамна обиколка на Варадеро с Марината, къщата на Дюпон и аквадукта до Матанзас.

- Екскурзия до Гуама,  Сиенфуегос ,Индианския резерват и Крокодилския резерват. с включени входове за резерватите и включена разходка с лодка из лагуната на златото.

- Панорамна разходка из колониален Тринидад и плаж на Плажа Анкон

- Посещение на мемориала на Че Гевара и посещение на резервата Сороа

- Посещение на Винялес с включени входни такси за Индианската пещера и стената на праисторията

-  Екскурзия до къщата-музей на Хемингуей

- Самолетен билет и транспорт от и до летище Хавава-Кайо Ларго-Хавана

-  Екскурзия до Райския остров и плажа „Сирена“ на Кайо Ларго

- Транспорт от и до международното летище в Хавана

- Българоговорящ екскурзовод и шофьор със страст към пътешествията и любов към Куба 

- медицинска застраховка за пътуване в  чужбина

- кубинска виза

Цената не включва

- самолетен билет София-Хавана-София - възможности с Ер Франс, КЛМ, Аерофлот и др.

- закуска в къщите за гости - възможност за доплащане - 5 евро на човек/ден

- обяди и вечери освен  в случаите, когато настаняването става в хотели на база "всичко включено в цената"

- екскурзии, неописани в цената

- всичко неописано в "цената включва"

- разходи от личен характер

Програма на пътуването

НАЙ-ДОБРОТО ОТ КУБА: ОБИКОЛЕН ТУР С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

ДАТА: 22.04.2018 - 05.05.2018 г.

14 дни/13 нощувки

==========================================================

ЦЕНИ*:
ЦЕНА НА ЧОВЕК в ДВОЙНА СТАЯ: 1 398 евро/2735 лв.
ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ: 330 евро/645 лв. за цялата програма

*Цените не включват самолетен билет София-Куба-София, като туроператорът може да съдейства със закупуването им.

====================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



==================================================================

Условия за записване:

Депозит при записване – 30% от сумата по пътуването
Доплащане до 100% - 15.01.2018 г.

Самолетните билети са срещу допълнително заплащане и те се заплащат съгласно изисканията на авиокомпаниите.


Необходими документи:
Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на напускане на Куба
1 снимка (актуална)
Попълнен формуляр за кандидатстване за кубинска виза (предоставят се информацията и туроператорът го попълва вместо Вас)

========================================================

КАКВО ВИ ОЧАКВА ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО?

По време на тази екскурзия  ще се радвате на температури между 25 и 31 градуса.

Това е различното пътуване, по време на което ще влезете в дома на типичния кубински земеделец и ще пийнете от домашното му кафе, ще посетите кубинския „Слънчев брягВарадеро, ще снимате планинското чудо  Винялес, където ще се спуснете с лодка в пещера.

Ще попиете от цветовете на  карибско Синия Тринидад, ще плувате с корабче насред индианския резерват, ще храните крокодили, ще разгледате и красивия Сиенфуегос.

А накрая ще си починете и в Рая на света Кайо Ларго.

В Хавана ще потърсите корените на религията сантерия, ще се отклоните от обичайните маршрути, за да потърсите нещо различно и типично само за Куба.

И всичко това в компанията на дългогодишен екскурзовод с български език, който познава не само дестинацията като такава, но и най-интересните места, които са познати само за местните. 

Купонът е гарантиран!


=======================================================


ПРОГРАМА:


Ден първи
Полет до Хавана.  Посрещане на летището в Хавана от българоговорящия ви екскурзовод, трансфер и настаняване в къща за гости в Хавана.

Ден втори
Възможност за закуска в къщата за гости (срещу допълнително заплащане - 5 евро на човек) .
"За да се разбере един народ, трябва да се видят пазарите му", затова и днешната обиколка ще започне от местно тържище за плодове и зеленчуци, където ще усетите специфичните аромати и неподправената атмосфера на кубинското ежедневие. Обиколката ще продължи към емблематичния хотел Насионал, разположен в Havana Vieja (Стара Хавана), където ще научите историята на Куба през вековете и ще имате възможност да изпиете по един коктейл в двора му с прекрасен изглед към морето. 
За да усетите духа на Хавана екскурзията ще продължи с панорамна обиколка със стари открити лимузини из най-интересните места в Хавана. Ще почувствате безвремието и вятъра по време на обиколката на Малекон (емблемата на Хавана и най-дългата пейка в света, както я наричат местните). Ще продължите към Капитолио - точното копие на Вашингтонската Капитолия. Ще спрете за фотопауза на Площада на Революцията (най-големия в Южна Америка), който се изпълва с над 1 000 000 души по време на майските празници. Ще преминете покрай историческото католическо гробище "Христофор Колумб", паметник на архитектурата ии второто по големина и значимост в света. Ще продължите към прекрасния парк Алмендарес и ще се насладите на буйната тропическа растителност, която е и убежище на хаванчани от летните жеги. Няма да пропуснете и Нова Хавана с квартал Мирамар и луксозните хасиенди по Пето Авеня и посолствата, между които се намира и Българското. Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана, където пък започва пешеходната обиколка на града. Пешеходно ще обиколите прощадите Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza San Francisco de Asis, Plaza Vieja. Ще се разходите и по търговската улица Obispo. ще може да опитате кубински коктейл  Floridita bar и да видите хотел Ambos Mundos, където за известно време е пребивавал Хемингуей.
Нощувка в къща за гости.

Ден трети
В този ден ще отпътувате за Варадеро- Кубинския Слънчев бряг, като по пътя ще се отклоните за кратко, за да разгледате Мантанзас. Градчето крие в себе си очарованието на типичния провинциален колониален град. Тук може да видите как човек кара на колело огромен свински бут, завързан с върви отзад. Ще преминете през най-високия аквадукт в Куба Puente de Navunayagua и ще спрете за снимки и за кафе. Ще се насладите на делтата на река Canimar и прекрасната панорамна гледка, откриваща се от аквадукта. Ще има време за плаж и за разглеждане на къщата на Дюпон. Нощувката ще бъде в 4* хотел на база "всичко включено в цената" във Варадеро.

Ден четвърти
След закуската в хотела се отправяте към Гуама, Сиенфуегос и Тринидад, където ще разгледате вътрешността на страната. 
Първата спирка по маршрута ще бъде Гуама. Намира се в сърцето на Националния парк Монтемар, където се намира и Ла Бока. Тук ще имате възможност да снимате крокодилите в крокодилската ферма, може дори да си поръчате да ги нахранят пред вас, а после ще продължите с лодка през "Лагуната на съкровищата". На отсрещния бряг ще разгледате автентично селище, съхранило атмосферата на времето на Колумб. Индианци вече няма, но със скулптури е пресъздаден бита, културата и ежедневието им. Тук ще научите историята на Бога на тютюна, ще имате възможност да заснемете птици и риби в естествената им среда, а дори по желание може да опитате и крокодилско месо.
След Гуама по красив панорамен път покрай Карибско море ще достигнете до "Залива на прасетата" или плажа Хирон, където през април 1961 г. е извършен неуспешен опит за открита агресия от бригада кубински емигранти, дебаркирали в залива с помощта и подръзката на ВМС на САЩ. Ще разгледата воения музей и ще продължите към Сиенфуегос.
Пристигате в Сиенфуегос в късния следобед. Ще разгледате прекрасния град, проектиран и построен от френски заселници. Ще направите и кратка обиколка на централния площад Хосе Марти, а после с кола ще се спуснете по красивия Малекон и ще достигнете до палат Palacio de Valle. Нощувка в къща за гости край морето.

Ден пети
В този ден следва преход от Сиенфуегос до Тринидад, където ще направите разходка из града и ще посетите историческия музей, изоставената катедрала и старата част на града. Няма да подминете и храма на Йемая, божество-орисаш от местната  религия Сантерия. Може да ви гледа местния свещеник Балабао и да ви каже коя е вашата ориша-покровител. Следобяд ще се разходите и до плажа Анкон на Карибско море, разположен на 8 км от Тринидад, а на връщане ще посетите Casa de la Musica на открито и ще може да се насладите на кубинските ритми до към 23.30. Нощувка в къща за гости.

Ден шести
Сутринта ще посетите национален резерват близо до Тринидад, като по пътя ще пресечете река и да се изкъпете в езеросъс сталактити или срещу допълнително заплащане да яздите кон. Следобяд ще имате свободен полуден или по желание и срещу допълнително заплащане може да посетите Долината на Захарните хълмове или Valle de los Ingenios (В периода 18-19 в. Куба е била най-големият производител на захар в света, а в тази долина са били построени 56 захарни плантации. В края на 80-те години на 19 в. тук е построена и жп-линия, свързваща долината с пристанище Касилда, за да се улесни транспорта на захарта. По време на войната за независимост на Куба по-голямата част от плантациите са разрушени и захарната промишленост се премества в Западна Куба. От 1988 г. ЮНЕСКО включва долината Valle de lo Ingenios и Тринидад в списъка на обектите със световно наследство.)  Вечерта може да потанцувате в Casa de la Musica Trinidad. Нощувка в къща за гости.

Ден седми
В този ден от Тринидад ще продължите към Винялес, като по желание може да спрете в Санта клара и да разгледате срещу допълнително заплащане мавзолея на Че Гевара, където се пазят мощите и лични вещи на Националния герой на Куба.
По пътя към Винялес ще посетите и резерват, където по желание ще се спуснете с въже и ще се изкъпете в потоците на бистрите реки и ще се гмурнете във вировете им. Нощувка в къща за гости във Винялес, където може да опитате пури местно производство, където са използвани освен тютюн и мед с ром. Нощувка в къща за гости.

Ден осми
Този ден е посветен изцяло на Винялес, малко селце в Западна Куба в близост до Пинар дел Рио, сгушено между причудливи скали и хълмове като купи сено. В този район се правят най-висококачествените пури  в Куба. Пътят лъкатуши между насаждения от тютюн, сламени къщурки и високи скали.Тук ще плувате с лодка в подземна пещера, ще разгледате огромната скала "Стената на праисторията", в която са намерени фосили и затова е изрисувана с динозаври, проследяваща еволюцията на нашата плането. Ще имате възможност да се снимате с индианци, устроили си лагер пред пещерата и ще се запознаете с техния бит и култура. (Истинските индианци са били избити от испанските колонизатори, но това, което ще видите е реална възстановка). Това е било любимо място на Ел Команданте Фидел Кастро.
Разходката продължава с посещение на ранчото на Бенитес, типичния кубински гауихиро (земеделец). Ще му гостувате и ще опитате от домашната му агуарадиенте и от силното и ароматно кубинско кафе.
Нощувка в къща за гости.

Ден девети
В този ден следва отпътуване за Хавана, като ще посетите къщата-музей на Хемингуей и ще разгледате резиденцията на знаменития бохем и автор на "Стареца и морето", намираща се на около 20 км от Хавана. От наблюдателницата до къщата ще може да се насладите на гледката към Хавана
Вечерта имате възможност по желание и срещу допълнително заплащане да посетите шоуто "Кабаре Тропикана", където гостите могат да се насладят на кабаретно шоу представление с включена консумация на Кава, кубински ром Хавана клуб, кола, хапки (цена около 120 евро). Самото представление е в интервала 22.00-00.00. Нощувка в къща за гости.

Ден десети
Отпътуване за Кайо Ларго, където ще се насладите на прекрасните бели плажове, морски звезди и изумрудени води! Островът предлага разкошни условия за гмуркане.
Трансфер и полет до острова. Нощувка в хотел 4* на база "всичко включено в цената".

Ден единадесети
След закуска следва екскурзия до плажа Сирена с корабче и плажа Параисо, който неслучайно се казва Райския плаж. Тук вашият екскурзовод ще ви заведе до място, където може да плувате с делфини (срещу допълнително заплащане), а след това с корабче ще отидете до пристанищ ето, където ще погледате огромните риби, някои от които достигащи и до 2 м дължина, които чакат да им хвърлите нещо за ядене. Нощувка в хотела.

Ден дванадесети
Свободен ден за плаж или екскурзия до острова на Игуаните и време за гмуркане на коралов риф (допълнително заплащане). Тръгването от хотела е около 8.30 ч за пристанището, където поемата с лодка или катамаран за острова на Игуаните. Тук ще имате възможност да нахраните гущерите и да се снимате с тях. Тези от вас, които обичат да се гмуркат,  ще могат да сторят това в кораловия риф, където ще се насладите на приказния свят на риби и корали. (Плавници и шнорфел ще бъдат предоставени на лодката). Връщане в хотела около обяд. Нощувка в хотела.

Ден тринадесети
Напускане на Кайо Ларго, освобождаване на стаите в 12.00 ч.  и полет до Хавана. Настаняване в къща за гости.

Ден четиринадесети
В този ден се сбогувате с Хавана като преди това ще се разходите на улицата на афро румба културата Callejon de Hammel, ще посетите Castillo de Los Tres Reyes del Morro, крепостта, която е пазила залива на Хавана през колониалната епоха. Ще се изкачите и до статуята на Исус Христос, откъдето се открива невероятна гледка към залива на Хавана. Следва трансфер до летището и отпътуване от Куба.

Тагове

Оферти - Куба |  Оферти - Хавана |  Екскурзии - Куба |  Екскурзии - Хавана |  Екзотична почивка 2024 - Куба |  Екзотична почивка 2024 - Хавана

Избрани оферти