Начало / Екскурзии / Екскурзии - Исламабад

Пакистан - магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла

Номер на оферта

/

237940

Дати & цени

21 юни 2024 г. - Цена от 2842 лв.
06 септември 2024 г. - Цена от 2842 лв.

Цената включва

10 нощувки в хотели в двойна стая със самостоятелен санитарен възел
всички транспортни услуги по маршрута
Англоговорящ екскурзовод
трансфер от/до летището
покана за виза
входни такси за крепостите Балтит,Алтит,Каплу

Цената не включва

самолетни билети от / до Исламабад
напитки и храна,неспоменати в програмата
бакшиши
мед. застраховки
лични разходи.

Програма на пътуването

ДАТИ:
21 юни 2024 г.
06 септември 2024 г.

Пътуването може да бъде организирано и на други дати при запитване.

11 дни / 10 нощувки

ЦЕНА на човек: 2842 лв.
Доплащане за единична стая: 647 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода Хунджераб.

Заснежените върхове на Хималаите, Каракорам и Хуинду Куш са неизменно пред погледа ни, когато минаваме по пътя, някога част от древния Път на коприната от Китай до Европа. Долината Хунза често бива наричана Шангри-Ла (земен рай) и се смята, че именно това място стои зад митичната долина Шангри-Ла от романа "Изгубеният хоризонт" на Джеймс Хилтън. Магистралата Каракорам е била построена между 1959 и 1979 година. Това е един от най-високите планински пътища в света, често наричан "Осмото чудо на света". Строежът на тази впечатляваща магистрала с дължина 1300 км и с надморска височина над 4600 м е струвал доста скъпо – казват, че всеки километър от нея е коствал живота на един човек. Районът е красив и живописен поради етническото многообразие и природните дадености.

ПРОГРАМА

Ден 1. Исламабад
Посрещане при пристигане на летището в Исламабад. Трансфер до хотела в централната част на града. След кратка почивка от няколко часа, се отправяме на полудневна обиколка в града. Нощувка в Исламабад.

Ден 2. Исламабад - Бешам
Сутринта се отправяме към Бешам - изходната точка на магистралата Каракорам. Днешното пътуване отнема 7-8 часа, а по пътя се движим от различни градове като Абоабад, Маншера, Балакот, Шинкиари и Такот. Нощувка в Бешам.

Ден 3. Бешам – Чилас - Гилгит
Днес започваме пътуването си по магистралата Каракорам, свързваща Китай и Пакистан през планинската верига Каракорам, през прохода Кунджераб, на височина 4,693 m. Поради голямата си височина и трудните условия, в които е бил построена, магистралата се нарича още Осмото чудо на света. Магистралата Каракорам е построена от правителствата на Пакистан и Китай между 1959 и 1979 г. и нейното изграждане е отнело живота на над 1000 работници. Маршрутът на автомагистрала Каракорам проследява един от многото пътеки на древния копринен път. По пътя ще видим река Инд, която ще ни следва по време на пътуването ни, както и различни водопади, докато не стигнем до обедната ни спирка в град Чилас. След това продължаваме до Гилгит, където оставаме за нощувка.

Ден 4. Гилгит-долината Хунза
След закуска посещаваме скулптурата на Буда и започваме тричасова обиколка на Гилгит - столицата на Неофициалната провинция на Пакистан - Гилгит Балтистан. След това тръгваме към долината Хунза намираща се на 102 километра от Гилгит. Долината Хунза е известна със своето културно наследство и най-вече с крепостите Алтит и Балтит, които са възстановени от Фондация "Аха Кан" и СТО. Нощувка в долината Хунза.

Ден 5. Долината Хунза - езерото Атабад - Гулмит - Кунджераб - Хунза
След закуска посещаваме Национален парк Кунджераб - най-високата международна граница между Пакистан и Китай, на над 4,500 м надморска височина. По пътя си виждаме сините води на известното езеро Атабад и посещаваме селото Суст в долината Гохал и град Гулмит. След това се връщаме в долината Хунза за нощувка.

Ден 6. Хунза - Скарду
Днес се отправяме на 10-часов път по магистралата Каракорам от долината Хунза до Скарду. Скарду е известен с много неща, но най-вече поради близостта си до езерото Шангри-Ла - една от най-красивите природни забележителности в Пакистан. Нощувка в Скарду.

Ден 7. Скарду - Горното езеро Качура - долината Хаплу
След закуска посещаваме близкото езеро Горна Качура, известно с топлите и сладки зелени води. След това тръгваме на 3 часа път с кола до долината Хаплу, където пренощуваме.

Ден 8. Каплу - Скарду
Днес посещаваме крепостта Каплу - истински архитектурен шедьовър на региона. След това посещаваме джамията Чнакчан - религиозен храм, който има почти 700-годишна история и голямо културно и религиозно значение. След това се връщаме до Скарду - посещаваме града и търговските зони. Пренощуваме в Скарду.

Ден 9. Скарду - Чилас
Днес имаме едно дълго пътуване до град Чилас - столицата на района Диамир. Тук можем да видим могъщия Нанга Парбатас - 9-ата най-висока планина в света, с височина на върха от 8,126 метра. Нощувка в Чилас.

Ден 10. Чилас – Исламабад
Рано сутринта тръгваме към Исламабад, а вечерта стигаме до града. Нощувка в Исламабад.

Day 11. Заминаване
След закуска в хотела следва трансфер до международно летище Исламабад.

Виза: За да получите виза, моля, свържете се с най-близкото до вас посолство или консулство на Пакистан. Обработката на визи отнема от 5 до 7 работни дни. За допълнителна помощ / покана за получаване на виза, се свържете с нашия офис. За да изтеглите визовите формуляри и информация за таксите вижте следната интернет връзка

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

доплащане за 2-3 души,пътуващи заедно: по запитване

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Пакистан |  Оферти - Исламабад |  Екскурзии - Пакистан |  Екскурзии - Исламабад |  Екзотична почивка 2024 - Пакистан |  Екзотична почивка 2024 - Исламабад

Избрани оферти