Начало / Екскурзии / Екскурзии - Типаза

Пустинно приключение в Тасили, Алжир

Номер на оферта

/

238146

Дати & цени

28 септември 2024 г. - Цена от 2470 лв.

Цената включва

5 нощувки в лагер в пустинята и 2 нощувки в хотел в Джанет
полети Алжир-Джанет и обратно
храна според описанието (З-закуска,О-обяд,В-вечеря)
къмпинг оборудване
една бутилка минерална вода на ден
транспорт според програмата в джипове 4x4
входни такси
англоговорещ местен гид
водач от туроператора (при мин. 8 души)

Цената не включва

международни полети
застраховка
бакшиши и лични разходи
храна и напитки неспоменати в програмата
виза

Програма на пътуването

Едноседмично приключение в Тасили н"Ажер - обширен планински масив в алжирската част на пустинята Сахара, част от световното природно наследство на ЮНЕСКО.

9 дни

ДАТИ:
15.03.2024- Гарантирано заминаване
28.09.2024

ЦЕНА на човек в двойна стая: 2470 лв.
Доплащане за единична стая: 314 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Това приключение ще ви разкрие най-доброто, което Сахара може да предложи. Ще пътувате в сърцето на пустинята, където плодородните оазиси контрастират с огромни пясъчни дюни.
Tук са открити и над 15 000 петроглифа, датиращи от преди 10 000 години, които са част от списъка на ЮНЕСКО за културно и природно наследство.

Тасили н "Ажер е планински масив в алжирската част на пустинята Сахара. Това е огромно плато в югоизточен Алжир с площ 72 000 квадратни километра. Тасили н"Ажер е част от световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и покрива огромна площ от пустинния пейзаж, простиращ се от границата между Нигер и Либия на север и на изток от Джанет до Илизи и Амгуид. Районът около Джанет се отличава с високите си пясъчни дюни, прекрасните си каньони, вълшебните „каменни гори”, старите ксари, оазиси, палмови гори и естествени извори. Тасили н"Ажер се прочу през 30те години на 20ти век, след като там бяха открити следи от древно каменно изкуство. През годините над 15000 петроглифа и рисунки са били идентифицирани в района. Тасили н’Ажер предоставя на археолозита богата информация за живота там през неолита чрез множеството каменни инструменти, артефакти, керамични съдове и погребални могили открити там.
Това шестдневно приключение разкрива най-доброто, което Сахара може да предложи. Ще пътувате в сърцето на пустинята, където плодородните оазиси контрастират с огромни пясъчни дюни, преди да се отправите към бялата столица Алжир и крайбрежния град Типаза.

Забележителности:
- Над 15000 рисунки и гравюри датиращи от 6000 г. пр. н. е. – част от световното културно наследство на ЮНЕСКО
- Белият град Алжир със небезизвестния квартал Касба, който е включен в списъка на ЮНЕСКО

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: Пристигане в Алжир. Полет до Джанет
Пристигане в столицата Алжир. Тук ще се срещнем с останалата част от групата и заедно се отправяме към Джанет с вечерен директен полет.

Ден 2 – 7: Тасили
Следват няколко дни и нощи на странстване из най-интересната част на Сахара – националния парк „Тасили н’Аджер“. Ще се придвижваме с джипове, ще спим на палатки, ще бродим сред скални кули и арки, ще се любуваме на праисторически скални рисунки, ще се наслаждаваме на огромните самотни пространства, на тишината и на звездното пустинно небе. Ще посетим Ел Бердж и Тадрарт, Тин Акахам и Тимилис Томбо, Мул н’Ага и Бухадиян, Тин Мерзуга, Уанзауатан, Едахи ан Фурас, Тегхаргхерт. В последния ден се връщаме в Джанет. З/О/В

Ден 8. Джанет-Алжир. Край на програмата
Тази сутрин се връщаме в столицата Алжир. Край на програмата при пристигане на летището в Алжир. З/-/-


Виза: Българските граждани могат да получат виза при пристигане на летището в Алжир с предварително одобрение. При потвърдена резервация, ще ви изпратим повече информация за необходимите документи за получаване на виза.

Настаняване: По време на експедицията в пустинята ще бивакуваме в дивата природа. Ще ви предоставим индивидуални палатки и друго къмпинг оборудване (матраци, одеяла, прибори за храна и др.). Вие трябва да вземете със себе си спален чувал, челник и прибори за лична употреба (ако предпочитате да използвате лични вместо общите).

Практическа информация: Вземете със себе си евро или щатски долари на банкноти, тъй като плащането с карта е почти невъзможно, а банкомати има само в по-големите градове. Снимането на правителствени сгради е напълно забранено. Избягвайте също така да снимате и хора (особено жени и деца) освен ако не са ви позволили предварително.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Виза: Всички европейски жители се нуждаят от виза за да посетят Алжир. Моля свържете се с алжирското посолство, за да кандидатствате за виза. Ние ще ви изпратим покана, за което ще се нуждаем от цветно копие на паспорта Ви.

Практическа информация: Вземете със себе си евро или щатски долари на банкноти, тъй като плащането с карта е почти невъзможно, а банкомати има само в по-големите градове. Снимането на правителствени сгради е напълно забранено. Избягвайте също така да снимате и хора (особено жени и деца) освен ако не са ви позволили предварително. Жените туристи трябва да се обличат скромно.

Допълнителни услуги:
допълнителни нощувки в Алжир: по запитване

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Алжир |  Оферти - Типаза |  Екскурзии - Алжир |  Екскурзии - Типаза |  Екзотична почивка 2024 - Алжир |  Екзотична почивка 2024 - Типаза

Избрани оферти