Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Шопинг - Женева

Пазаруването в Женева, означава лукс. Основния търговски район се намира между улиците Rue du Rhône и Rue de Rive, където има множество шикозни бутици

Rue du Rhône

Тази улица е перлената огърлица на луксозното пазаруване. Тук ще намерите престижни марки часовници, бижута и дизайнерски дрехи. Cartier, Patek Philippe и Rolex си делят сцената с Piaget, Audemars Piguet и  Gucci.  MaxMara, Versace и  Louis Vuitton пък се сблъскват с ослепителните бижута на Grisogono, Chopard и  Bulgari.

Rue des Alpes

Около ЖП гарата има магазини с типични швейцарски сувенири – шоколад, часовници с кукувици, ножчета от швейцарската армия, музикални кутии, ръчни занаятчийски изделия, тънкописци и т.н. Магазините са с имена като Малката Швейцария (Little Switzerland), Швейцарски традиции ( Swiss Tradition) и Швейцарски кът (Swiss Corner).

Rue du Marché

Пешеходна търговска улица с магазини за мода, електроника, книжарници и няколко мола, в които има дрехи, мебели и обувки. Не трябва да пропускате да видите магазините на часовниците „Swatch „ и цигарите „ Davidoff“.

Plain Palais

Всяка сряда и събота между 08:00 и 16:00 часа тук има огромен пазар (Marché aux puces), където може да намерите почти всичко. Потопете се в чудесната атмосфера, а след това се разходете по близките улички и разгледайте някоя от многото художествени галерии.

Старият град

Идеално за тези, които обичат да разглеждат. Ще може да се насладите на витрини пълни с антики, стари книги и ценни произведения на изкуството. По-специално улица Grand Rue е добро място за антики. Освен това тук ще намерите и множество малки магазинчета, които продават шоколад, сирене и вино.

Забележителности около Женева
Екскурзия до Женева със самолет
от 690 лв.
Екскурзия до Женева със самолет
3 нощувки
Самолет
Екскурзия до Женева със самолет
от 690 лв.
Екскурзия до Женева със самолет
3 нощувки
Самолет