Начало / Екскурзии / Екскурзии - Серес

Чудесата и силата на Свети Георги Победоносец и църквата в Нигрита, Гърция

Номер на оферта

/

240752

Дати & цени

Цената включва

1 нощувки хотел в SIRIS HOTEL 4 **** , Серес
1 закуска
1 вечеря
Транспорт с луксозен, лицензиран и комфортен автобус
Гранични такси за Гърция , магистрални такси и паркинги
Всички посещения описани в програмата
Водач придружаващ групата и първокласно обслужване по маршрута

Цената не включва

Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма;
Медицинска застраховка за престоя - 4 лева;
Забележка: Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 2 лв., над 75 г. – 4 лв.
Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – препоръчваме да сключите такава застраховка. – цената на застраховката е % от застрахователната сума (сумата на пътуването). Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински и други причини. За повече информация за цени и условия се обърнете към нас. Препоръчваме да сключите такава застраховка. – цената на застраховката е % от застрахователната сума (сумата на пътуването). Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински и други причини. За повече информация за цени и условия се обърнете към нас.

Програма на пътуването

Чудесата и силата на Свети Георги Победоносец и църквата в Нигрита, Гърция

SIRIS HOTEL 4 ****
2 дни / 1 нощувка
Закуска и вечеря
Транспорт: автобус
Цена от: 225 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Събота 23.03.2024
Отпътуване от София 06:00 по маршрут КулатаСерес.
Пристигане в Гърция и поклонение в Светата обител на Йоан Кръстител. Посещение на манастира Йоан Продромов. На 10 км от Серес се намира женски манастир, посветен на Свети Йоан Кръстител, наричан още Маргарит. Един от най-старите действащи манастири в Гърция, построен през 12 век като точно копие на манастира Ксенофонт на Света гора. Има площ от 500 кв.м. и е богат с ценни реликви, византийски стенописи, дърворезба и чудотворната икона на Йоан Кръстител. Манастирът е обграден от красив и поддържан двор, разположен на няколко нива.
Посещение на Серската крепост, наречена Кула ( Акрополи, Кулас ). Средновековно отбранително съоръжение строено през 9 век от Никифор Фока. От крепостта е оцеляла само една единствена 18 метрова кула ( Пиргос ) . Обявена за защитен паметник на културата през 1925 г. От това величествено място се разкрива прекрасна панорамна гледка към град Серес и възможност да направите уникални снимки.
Свободно време за обяд и разходка в Серес.
Отпътуване и настаняване в хотела
Отпътуване към църквата Свети Димитър в село Черпица ( Терпни ) в близост до Нигрита.
Църквата Свети Димитриос в Терпни е построена между 1630-1635 г. и е открита през 1640 г. Тя е трикорабна базилика. Храмът има приграден притвор от южната си страна. Площта на храма е голяма.
Иконостасът е с икони от 1834-1885 г. В двора на църквата се намира камбанарията - истински шедьовър. Построена е през 1903 г. с одобрението на султана от сръбски майстори. Има особена историческа стойност, тъй като има част от раннохристиянската базилика от 6 век, построена в археологическия обект Терпни.
Отпътуване за църквата и ?? Свети Георги Победоносец и ?? Saint George Orthodox Church ?? Нигрита.
Вечерна литургия в храм Свети Георги, където освен безценни стенописи и икони се намира и част от десницата на Великомъченик Свети Георги Победоносец. Храмът е построен през 15 век. Историите за чудеса пред тези мощи са десетки и се разказват от години.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Неделя 24.03.2024
Закуска
Отпътуване за църквата ?? Свети Георги Победоносец и ?? Saint George Orthodox Church и ?? Нигрита
Сутрешна литургия
Поклонение пред Светите мощи от ръката на Свети Георги.
Почерпка в двора на църквата - кафе.
Посещение на фолклорния музей на Нигрита и кладенеца Геракина.
Свободно време за обяд / вкусно сувкаки на площада и кокетния център на Нигрита / и разходка в Нигрита.
Посещение на ферма за магарета и коне. Уникална възможност да се потопите в ежедневието и усетите духа на тези прелестни животни. Фермата Onos в Нигрита се занимава с отглеждане на магарета и коне. Има стотици магарета и десетки коне от различни възрасти и породи, предимно местни породи. Фермата произвежда собствени био продукти от магарешко мляко, което е същото като човешката кърма, различни козметични продукти и сапуни.
Отпътуване за България.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Серес |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Серес |  Уикенд почивка - Гърция |  Уикенд почивка - Серес

Избрани оферти