Начало / Почивки / Почивки - Мадейра

Мадейра - островът на вечната пролет - 4 нощувки - 22.09.2021 г.

Номер на оферта

/

235363

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за директен чартърен полет София – Мадейра – София на АК България Ер с включени летищни такси;
1 брой ръчен багаж до 10 кг;
1 брой чекиран багаж до 15 кг;
4 нощувки със закуски в избрания хотел;
Обиколка на столицата Фуншал;
Трансфери летище – хотел – летище;
Медицинска застраховка с покритие 10000 евро на Мондиал, покриваща и медицински разходи вследствие на COVID-19 в чужбина;
Тур мениджър.

Цената не включва

Целодневна екскурзия до Порто Мониз – 95 лв. за възрастни, 50 лв. за деца до 11.99 г. Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване с превод на български, обяд с напитки – 2 чаши вино или безалкохолна напитка, вода и кафе. Екскурзията се провежда при минимум 20 души.
Полудневна екскурзия до Монте – 42 лв. за възрастни, 25 лв. за деца до 11.99 г. Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване с превод на български. Цената не включва билета за тобогана, който се заплаща по желание на място – 15 евро на човек. Екскурзията се провежда при минимум 20 души.
Традиционна вечер с кулинарни специалитети, напитки и фолклорна програма – 68 лв. за възрастни, 34 лв. за деца до 11.99 г. Цената включва трансфери до ресторанта, вечеря с напитки - 2 чаши вино или безалкохолна напитка, вода и кафе, фолклорна програма. Провежда се при минимум 20 души.
Целодневна екскурзия до Сантана – 99 лв. за възрастни или 56 лв. за деца до 11.99 г. Цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване с превод на български и обяд с напитки - 2 чаши вино или безалкохолна напитка, вода и кафе. Екскурзията се провежда при минимум 20 души.
Полудневна разходка с галеона Санта Мария – 35 евро за възрастен, 17.50 евро за дете до 11 г. Заплаща се на място.
Горивна такса. Ако такава бъде начислена, ще бъдете уведомени до 21 дни преди полета.
Доплащане за седалка LONG в самолета (седалките на първия ред и тези на аварийните изходи, при които разстоянието за краката е по-голямо, отколкото при останалите места) – 200 лв. на седалка.
Вечерите са по желание. Доплащането е на човек, за целия период. Няма отстъпка за деца.

Програма на пътуването

Този обсипан с цветя и зеленина остров се издига величествено в Атлантическия океан, между Канарските и Азорските острови. Любима дестинация за почивка с мек климат през цялата година, чудесна кухня и превъзходни вина.

ДАТА: 22.09 – 26.09.2021 г.

5 дни / 4 нощувки

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:

1. Dorisol Mimosa 3* Estrelicia 3*
Standard - 1195 лв.

2. Jardin D`Ajuda 4*
Standard - 1269 лв.

3. Allegro Madeira 4*
Standard - 1289 лв.

4. Madeira Regency Cliff 4*
Sea view - 1338 лв.

5. Melia Madeira Mare 5*
Side sea view - 1498 лв.

6. Savoy Palace 5*
Avenue - 1679 лв.

7. Royal Savoy 5*
Sea view - 1925 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден 22.09.2021
Полет СофияМадейра 06.30 – 10.00 ч. Посрещане, трансфер и обиколка на красивата столицата Фуншал, разположена по склоновете на хълмове, спускащи се в океана. Посещение на стария град, църквата, рибния пазар, пазара Меркадо дос Лаврадореш. Разглеждане на фабрика за бродерии. Посещение на ботаническата градина, считана за една от най-богатите в света. В нея, освен характерните за острова орхидеи, могат да се видят и много тропически и субтропически растения от цял свят. Посещение на винарска изба с дегустация на прочутото вино Мадейра, което има 300 годишна история и е част от морската хроника на Португалия. Наричат го виното, родено в морето. Разновидностите са от сухи вина, подходящи за ордьоври или основно до десертни напитки, които са богати на аромати и сладост. Най-добрият и вкусен сувенир, който можете да вземете със себе си от острова. Настаняване. Нощуване.

2 ден 23.09.2021
Закуска. Свободен ден или целодневна екскурзия до Порто Мониз. Отпътуване по крайбрежния път към живописното рибарско селище Камара де Лобош, любимото място за почивка на Уинстън Чърчил. Посещение на Кабо Жирао – най-високия нос в Европа и втория по височина в света. Турът продължава към Рибейра Брава с кратка почивка в някое от прекрасните крайбрежни кафенета и разглеждане на местната църква. Следващата спирка е Енкумеада Пас, откъдето при ясно време се разкрива красива панорама към северния и южния бряг. Посещение на Сао Висенте. Пристигане в Порто Мониз – селището, известно с естествените басейни от вулканични скали. Традиционен обяд в местен ресторант с включени напитки. Връщане в хотела. Нощуване.

3 ден 24.09.2021
Закуска. Свободен ден или полудневна екскурзия до Монте. Отпътуване за Пико дош Барселош по живописния крайбрежен път, разкриващ гледка към Фуншал и залива. Фотопауза на панорамната площадка в Ейра до Шерадо с гледка към селището Курал да Фрейраш, което е сгушено в подножието на долината. Турът продължава към Монте – забележително селце с изискана архитектура и красиви градини. Посещение на градската градина, тропическата градина към двореца Монте Палас и на църквата Св. Богородица от XVIII век, приютяваща гробницата на последния австроунгарски император Карл I, който умира на остров Мадейра през 1922 г. По желание – вълнуваща и незабравима разходка надолу по хълма с тобоган – традиционна плетена шейна, която е обичайна форма на транспорт на Мадейра през последните десетилетия. Връщане в хотела. Свободно време. По желание вечерта – традиционна вечер с кулинарни специалитети от Мадейра като ешпетада
– говеждо месо с подправки, изпечено на шиш върху скара с дървени въглища, напитки и фолклорна програма. Нощуване.

4 ден 25.09.2021
Закуска. Свободен ден или целодневна екскурзия до Сантана. Турът започва с изкачване до Пико до Ариейро – третия най-висок връх (1810 м) на острова. Посещение на малка ферма за пъстърва, разположена насред долина с гъста растителност. Отпътуване към вътрешността на острова за посещение на Файал. Пристигане в Сантана – автентично селище с емблематичните триъгълни къщи със сламени покриви и живописни градини. Типичен португалски обяд с напитки в местен ресторант. На връщане към Фуншал има кратка спирка в Мачико. Нощувка.

5 ден 26.09.2021
Закуска. Свободно време. Хотелските стаи се освобождават до 11:00 ч. и багажът се оставя на съхранение на рецепцията на хотела. Възможност за полудневна разходка с галеона Санта Мария – великолепно копие на кораба на Христофор Колумб. Организира се на място сутринта между 10.30 ч. и 13.00 ч. Заплаща се на място. Трансфер до летището за полет МадейраСофия в 18.00. Кацане в 01.00 ч. след полунощ.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока.

Условия:
Възможна е промяна в полетното разписание.
Възможни са промени в дните на провеждане на екскурзиите.
Цената на екскурзията е валидна при 160 пълно платили.туристи
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 20 дни преди датата на отпътуване.
За пътуване до Мадейра е необходим валиден международен паспорт или лична карта.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица № 03700100003044 от 27.12.2020 г.
Агенцията предлага застраховка Отмяна при пътуване.

Влизане в Мадейра и връщане в България
При влизане в Мадейра се изисква един от следните документи:
Отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в страната.
Документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини срещу COVID-19 и изтичането на 14-дневен период, след поставяне на последната доза.
Документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция (PCR) или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата, преболедували от COVID-19 за периода от 15-тия до 90-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа.

При връщането в България, за освобождаване от карантина, се изисква един от следните документи:
Отрицателен PCR или антигенен тест, направен до 24ч. от пристигането.
Документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини срещу COVID-19 и изтичането на 14-дневен период, след поставяне на последната доза.
Документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция (PCR) или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата, преболедували от COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа.

Информацията е актуална към 18.05.2021 г., възможни са промени.

Резервации:
При резервация се заплащат 20% от цената на пакета.
Пълно плащане 30 дни преди датата на отпътуване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Мадейра |  Почивки - Португалия |  Почивки - Мадейра |  22 септември - 2023 - Португалия |  22 септември - 2023 - Мадейра

Избрани оферти