Начало / Статии / Статии - Португалия

Фуншал – най-живописната столица на Европа

Автор

/

Фуншал в наши дни е много по-различен от града в миналото. Днес той е модерен, космополитен, подмладен град на остров Мадейра. Известен е със своите класни ресторанти, забележителни четири и пет звездни хотели, прекрасен климат през цялата година, и разбира се световно известния футболист Кристиано Роналдо. Накратко градът е известен със своя стил.

Фуншал - Португалия

Фуншал е разположен в огромен, създаден от природата, амфитеатър, пред който е Атлантическия океан, а зад него са прекрасни планини. Градът се намира в южната част на острова, на най-слънчевия бряг, сред бананови плантации и невероятни градини, с цветя цъфтящи през цялата година. Зеленината и цялата околност ви предразполагат към почивка и релакс. Но все пак не се заблуждавайте, тук нощният живот кипи и хората се забавляват по цели нощи.

Фуншал е едно от основните пристанища на круизни кораби в Атлантическия океан. Пристанището се намира в средата на града. Достъпът до него е много добре уреден. Веднъж стъпили на брега, градът ще ви завърти в своя ритъм.

Туристите на Фуншал могат да се наслаждават на гмуркане в кристално чистите води на Атлантика, да сърфират по вълните, да плуват с делфините, да прекарат деня си, наблюдавайки китовете. Ако предпочитате обаче, можете да си направите разходка по брега или в евкалиптовите гори, да играете голф или да летите с парапланер.

От множеството фестивали, които се организират във Фуншал, може би най-известният е Новогодишната вечер с фойерверки. Тя присъства в Книгата на Гинес като най-голямото шоу с фойерверки в света.

Фуншал: 644 км южно от Лисабон, 483 км западно от КазабланкаМароко. Наблизо се намират Канарските острови - Лансароте и Тенерифе

>>> Виж актуалните оферти за остров Мадейра >>>

Виж още:

Почивка в Фигейра да Фош

Почивка на Канарските острови

Почивка на остров Тенерифе

Почивка на остров Кабо Верде

>
19 юли 2010 г.

Тагове

гмуркане

острови

планини

пристанища

Забележителности наоколо

Избрани оферти