Начало / Почивки / Почивки - Мадейра

Септемврийски празници на остров Мадейра

Номер на оферта

/

235389

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет с чартърен полет София - Фуншал – София
• Летищни такси
• Чекиран багаж до 15 кг. и ръчен багаж 7 кг.
• трансфери летище - хотел - летище
• 5 нощувки в избрания хотел
• Обслужване на място на български език
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и включваща покритие COVID 19

Цената не включва

• допълнителни екскурзии, които се резервират и заплащат от България.
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ – препоръчителна
• Екскурзии, които се резервират и заплащат предварително в България

Програма на пътуването

Сгушен сред водите на Атлантическият океан, красивият португалски архипелаг Мадейра е истински вълшебен зелен оазис, съблазняващ с гледките си, невероятна природа. С постоянният си и изключително приятен пролетен климат е действително едно от най-подходящите места за почивка. Тук ще откриете невероятни планини, потоци и водопади, естествени водни басейни от лава, както и невероятно гостоприемство на португалците. Това не е типичната плажна дестинация, не че не може да го направите, но невероятната природа и малките градчета ще ви подтикнат да се отдадете на цялостно изследване на острова. И ако си мислите, че единственото, което може да видите тук е природата, то се замислете как бихте се чувствали отпивайки от прекрасните местни вина или пък тъй известното Понча, в някое малко местно заведение, далеч от забързания туристически живот. А ако сте любители и на плаването и не знаете, тук целогодишно може да се наблюдават делфини и кашалоти, така че една тричасова разходка в океана би ви дошла доста зареждаща от срещата с тези животни. С програмата, която сме подготвили, смятаме че ще можете да се отдадете на един шестдневен релакс, сред красива природа, вкусна храна и прекрасен климат.

Ден 1: Излитане рано сутринта от летище София с директен чартърен полет за Фуншал. Кацане и трансфер за избрания от вас хотел. Настаняване, свободно време за опознаване на града. След обяд може да се възползвате и от 3-часова разходка за наблюдение на китове и делфини ( Цена 35 евро с включен трансфер от/до хотела ви). Нощувка.

Ден 2: Закуска и в днешния ден ви предлагаме сити тур на Фуншал. Днешният вид на Фуншал е много различен от времето, в което основно се е отглеждал тук копър и е бил подвластен на пирати в древността. Всъщност това е модерен, космополитен, подмладен град, добре известен със своите многобройни ресторанти от най-висок клас, зашеметяващи нови 4 и 5-звездни хотели, топъл целогодишен климат, несравнима природна красота и, разбира се, с футболиста от световна класа Кристиано Роналдо. Накратко, може да ви плени със своя стил и със своята същност. Самият град е сгушен в страхотен природен амфитеатър, с лице към синия Атлантик и на фона на драматични планини. Разположен в южната част на Мадейра, на най-слънчевия му бряг сред бананови плантации и прекрасни градини, където цветя цъфтят целогодишно в склона на зелените планини, той е изключително буен, зелен и спокоен град през деня и колкото и да не ви се вярва, може да откриете и доста бурен и разнообразен нощен живот. Ще имате възможност да посетите и красивите Трoпически градини, Въжената линия и да се пързаляте с шейните Монте Тобоган, които са единствените по рода си в света. делфини ( Цена 30 евро с включен трансфер от/до хотела ви).

Ден 3: Закуска и свободно време за плаж и развлечения, а тези които желаят може да се отправят с нас за изследване на Източната част на острова ( опция срещу допълнително заплащане). На този тур ще видите трите най-високи върха на Мадейра, Pico Arieirro извисяващ се на 1818м и откриващ спиращи дъха гледки. Ще продължите към Ribeiro Frio, разположен сред разкошна градина и пеша ще стигнете до Levada. По-късно ще посетите Santana, където все още се наблюдават типичните от миналото къщи на Мадейра с формата на буквата „А“.
Завръщане в хотела около 17:00 часа.
( Цена с включен обяд 48 евро)

Ден 4: Закуска и свободно време.

Ден 5: Закуска и свободно време или опция за посещение на Западната част на острова:
На този тур ще опознаете едни от най-красивите места на западната част на Мадейра. Ще се спре в града Camara de Lobos, мястото където може да се види реплика на кораба на Христофор Колумб. От там пътя тура продължава към вторият по височина в света бряг Cabo Girao, Veu da Noiva, Ribeira de Janela, докато не се стигне накрая до красивият естествен басейн сред вулканични камъни в Porto Moniz. Наслаждаване и почивка, след което завръщане във Фуншал около 17:00 часа. ( Цена с включен обяд 48 евро)

Ден 6: Закуска и свободно време. На обяд освобождаване на хотела. Ранният следобяд трансфер за летището и отпътуване за София. Кацане късно вечерта на летище София.

Цени на човек в двойна стая:
Mimosa apartments3*-Стандартна стая със закуска- 1170лв.
Jardins D‘Ajuda - Студио, закуска 1230лв.
Golden Residence 4*- Стандартна стая със закуска 1429лв.
Windsor Hotel 4*- Стандартна стая със закуска 1224лв.
Melia Madeira Mare Hotel 5* Side sea view със закуска 1583лв.
Quintinha de S?o Jo?o 5 Стая с тераса със закуска 1583
лв.
Royal Savoy 5* Стая с изглед океан със закуска 1890лв.

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Мадейра |  Почивки - Португалия |  Почивки - Мадейра |  6 септември 2023 - Португалия |  6 септември 2023 - Мадейра

Избрани оферти