Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Цени на ски-съоръженията в България 2013/2014

Ски сезон 2013/2014 в България скоро ще бъде официално открит във всички наши курорти. Представяме ви актуална информация за ски съоръженията и техните цени, за да можете да планирате отсега своята ски почивка.

Боровец

Боровец е един от най-големите български ски центрове по дължина и капацитет на ски пистите и съоръженията. Пистите в Боровец предлагат отлични условия за каране на сноуборд. Освен това по високите части на Рила планина - ски център Маркуджик, в разгара на сезона снежната покривка достига 2 м, което създава изключителни възможности за екстремно каране. Най - високата точка на ски центъра е 2560 м, а най-дългата писта: 12 км. Курортът разполага и с писти за ски бягане и съоръжения за биатлон.

Карта 1 ден: 55 лв.
Карта за половин ден: 30 лв.
Сезонна карта: 1000 лв.
Ски екипировка под наем: 28 лв.

Повече информация за ски съоръженията на Боровец ТУК.

Ски почивки в Боровец.

Банско

Насладете се на 70 километра професионално подготвени и надеждно обезопасени писти в Банско. От тях за начинаещи 30%, 45% за напреднали и 25% за опитни. Най-високата точка на ски центъра е 2560 м, а най-ниската 1000 м. Оборудвани с машини за изкуствен сняг са 100% от трасетата, което гарантира достатъчно снежно покритие от декември до май. Ски центърът предлага и чудесен 7 км. ски път оборудван с машини за изкуствен сняг и осветление, свързващ високите части на курорта с гр. Банско.

Карта 1 ден: 58 лв.
Карта за половин ден: 45 лв.
Сезонна карта: 1450 лв.
Ски екипировка под наем: 30 лв.

Повече информация за ски съоръженията на Банско ТУК.

Ски почивки в Банско.

Витоша

Ски център "Алеко" - Витоша е най - близкият ски център до столицата, което го прави предпочитан от столичани. Надморската височина е 1800 м. Ориентацията на пистите е северна. Ски - съоръженията включват 1 кабинков, 3 седалкови лифта, 6 стационарни и няколко портативни ски - влека. Витоша е идеално място за няколкочасова ски почивка на всеки гост и жител на София.  Пистите са разнообразни, а при възможността лифтовете да се използват с единна карта предимствата са безспорни.

Карта 1 ден: 35 лв.
Карта за половин ден: 22 лв.

Карта за нощно каране: 22 лв.
Сезонна карта: 590 лв.
Ски екипировка под наем: 20 лв.

Повече информация за ски съоръженията на Витоша ТУК.

Пампорово

Съоръженията, обслужващи мрежата от писти в к.к. Пампорово са с капацитет от 11 600 човека на час. Влековете – девет на брой, както и лифтовете- шест на брой (седалкови), осигуряват на скиорите бързо и комфортно предвижване. Новия закрит шестседалков лифт на фирмата Pomagalski – Франция, е с капацитет 2 400 човека на час – 116 седалки, с обща дължина 2992 метра. Системата за изкуствен сняг на фирма Sufag и фирма York, с обща дължина на заснежаване 4034 метра, създават условия за ползване на пистите за по-дълъг период.

Карта 1 ден: 53 лв.
Карта за половин ден: 38 лв.
Сезонна карта: 975 лв.
Ски екипировка под наем: 32 лв.

Повече информация за ски съоръженията на Пампорово ТУК.

Ски почивки в Пампорово.

Добринище

Добринище е курорт с  база за ски туризъм през зимата с писта дълга 5 км. Началната точка е хижа “Безбог”, а крайната - хижа “Гоце Делчев”. Има двуседалков лифт; ски влекове; ски гардероб и ски училище. Хижа „Гоце Делчев” е разположена в местността “Логовето”, на 1412 м н.в. От нея започва седалковият лифт до хижа “Безбог”. До станцията има охраняем паркинг. Хижа “Безбог” е разположена до Безбожкото езеро на 2236 м н.в. Тя е най-високата хижа на Балканския полуостров.

Карта 1 ден: 30 лв.
Карта за половин ден: 20 лв.
Ски екипировка под наем: 15 лв.

Ски почивки в Добринище.

Дата: 06 декември 2013 г.
4.5/5, 12156 гласа
Забележителности около Банско